Stránka 2 z 2 PrvníPrvní 12
Výsledky 26 až 28 z 28

Téma: upgrade PC – pomozte upřesnit značky/modely komponent

Standardní Re: upgrade PC – pomozte upřesnit značky/modely komponent

Citace Původně odeslal Connor Zobrazit příspěvek
    Pojďme k CPU a RAM. Co byste doporučili:
    1) Core2Duo E6300 nebo E6400? Vzhledem ke snadnějšímu o/c a ne velkému teplu.
    2) 2x 1GB Kingston 750MHz, nebo 2x 512MB Kingston 800 nebo 900 Mhz? Cenově je to podobné a opět vzhledem k o/c a ty RAMky nesmí moc topit (nevím ja častý je to problém u těch 750MHz kingstonech). Zase 2GB, jsou 2GB, ale kdybych si tím měl nějak pokazit o/c nebo vykoledovat ventilátor do bedny navíc, tak to snad raději oželím.

Díky.
    ad 1) pochopil jsem ze nemas touhu rozhazovat, proto 6300 ti bude bohate stacit...jeho OC uz tak je brutalni

ad 2)pocitej s tim, ze s pomalyma pametma to proste nepřetocis tak jak ctes v recenzich (tam maj vzdy dost dobry ramice i desku). otazka je jestli opravdu potrebujes tak brutus takty. mam dojem ze chces pc na hraní takze bych volil 2x1GB ikdyz holt pomalejsich no. ale je jasny ze nekdo bude rikat ze je lepsi mit min pameti ale hafo rychle. zalezi na tobe...mozna by nebylo od veci se mrknout do threadu o Core2Duo. tam dostanes opravdu dost informaci o tomto procesoru a jeho taktek (koukej na podpisy memberu co maj za pameti...jak tuto "problematiku" resili oni). ja osobne bych volil 2x1GB pomalejsich pameti, ale nerikam ze to je nejlepsi reseni, to fakt nevim, jen rikam jak bych nakoupil já
    Apple Macbook Pro + iPhone 4 a na filmy HTPC + LG 42PG6000
    DJ equipment: Macbook Pro + Vestax VCI-100 + Technics RP-DJ1200
    Budu rád, když poctíte můj web www.iPhoneTips.cz svou návštěvou. :)

jbrachtl: Díky za radu. Pochopil si správně, nechci rozhazovat, chci si jen dopřát slušně výkonné PC, které nebude rámusit a půjde přetaktovat "v mezích zákona", tj. nic extrémního, prostě jen tak nějak standardně přetočit (jako jsem svého času bez trápení přetočil Barton 2500+). Takže nesejde mi na nějakém megahertzu, výkonu bude na pár let a na cokoliv dostatek. Ale jen nerad bych i "standardní O/C" zazdil špatně zvolenou topící ramkou.
    Četl jsem, že třeba Darth.Maulovi topí právě ty 750MHz Kingstony, ale těžko posoudím jak moc mi to může vadit, nebo dokonce znemožnit alespoň "standardní" overclocking.
    Nu, zatím se tedy přikláním k 2x 1GB RAM Kingston 750MHz...a zítra to rozhodování nejspíš uzavřu, beztak je to trápení.

no problem
    BTW:
    Citace Původně odeslal Connor Zobrazit příspěvek
    jbrachtl: Díky za radu

Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem)

Naposledy upravil -jb-; 06.11.2006 v 00:39.
    Apple Macbook Pro + iPhone 4 a na filmy HTPC + LG 42PG6000
    DJ equipment: Macbook Pro + Vestax VCI-100 + Technics RP-DJ1200
    Budu rád, když poctíte můj web www.iPhoneTips.cz svou návštěvou. :)

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. 04/05 general upgrade PC - sladeni komponent
    Založil nOthInG v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 23.04.2005, 15:18
  2. Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 14.11.2004, 08:30
  3. W2K server a limit PC v Doméně - vyreseno
    Založil mager v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 31.07.2003, 08:17
  4. Názor + rada na PC upgrade