Výsledky 1 až 25 z 58

Téma: Nec 20wgx2

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Bulharský mafián mince Avatar uživatele Zilla
    Vliv
    301

Standardní Nec 20wgx2

Dneska mi dosel tento displej, ktery jiste znate z recenzi. Ovsem recenze na (byt uznavane) HW sajte je jedna vec a prakticke zkusenosti z pouzivani vec druha.
    Budu se sem snazit postupne doplnovat svoje zkusenosti, pokud se chcete na neco zeptat, nevahejte, spolecne tak muzeme tohohle krasavce co nejlip proklepnout ...

EDIT:
    Uplne prvni poznatek - prechod na widescreen neni vubec tak hrozny, jak se muze zdat, sice vas zezacatku prekvapi ta sirka displeje, ale da se na to zvyknout celkem rychle. Jen na neuveritelne velke stranky ve Firefoxu jeste porad ziram uplne nevericne.
    Kdo je zvykly pravidelne koukat na filmy, bude u widescreenu slintat blahem...
    Naposledy upravil Zilla; 22.09.2006 v 14:59.
    Stipendium peccati mors est
    Si peccasse negamus, fallimur, et nulla est in nobis veritas

Přesto, že bouře nad jezerem věští blízkost konce, pohyb nebes je plný síly!

Senior Member mince Avatar uživatele Hrochoslon
    Vliv
    296

Standardní Re: Nec 20wgx2

lesklost lesklost lesklost? jak snasis lesklost?
    jesi sem fakt u neceho na vazkach tak je to tahle zalezitost.. u znamyho sem ted nejakej cas koukal do notebooku acer co mel rovnez lesklej povrch, a byl sem z toho dost rozpacitej. Vec co se mi na lcd oproti crt prave dost vyhovuje je ta prirozenost .. matnost obrazu, jako koukat na papir.. A neslo jen vo odrazy, ale spis o nejakou celkovou "ostrost" ..
    jak to vnimas ty?
    C2D6420@3400mhz (1.375v)■Thermalright Ultra 120e ■gigabyteDQ62gb 800DDR2corsair ■samsung172X ■ audigy ■ zalmanZM400A(380w) ■
    ■MsiHD4850■ Racionální přístup má tendenci bagatelizovat to, čemu nerozumí ■
    "As long as there is duality between "what is" and "what should be" ~ man trying to become something else, making effort to achieve "what should be" ~ this conflict is waste of energy." ■ J.KRISHNAMURTI■

Vliv
    301

Lesklost - kdyz jsem ten monitor videl poprve, tak me to malem porazilo. Vypnuty je jak zrcadlo. Takze tim se nenech oklamat.

Zkusenosti z lesklosti, ktere za tech par hodin mam, muzu rozdelit vpodstate na 2 body:
    1) Odrazivost se projevuje hlavne u syte cernych ploch, jakmile jsou na monitoru jakekoliv jine barvy, zadne odrazy nevidim. Pokud mas nejaky silny svetelny zdroj PRED monitorem, tak z toho budes zezacatku silet, jestli na to nejsi zvykly. Ja mam tu nestastnou kombinaci, ze mam vsechny steny v pokoji svetle a jeste navic mi na displej dopada svetlo z okna, takze je to celkem zahul. Ovsem naprosto jina situace nastane, kdyz proste zatahnu zaluzky, to je vsechno uplne v pohode.

2) na nekolika forech jsem cetl, ze tenhle monitor chce jednu vec - naucit se divat SKRZ ty reflexni vrstvu, coz je pry otazka par dnu a pak vubec zadne odrazy neregistrujes. Takze uvidim, jak se mi to podari. Dalsi veci je tzv. Advanced DV Mode, coz je neco jako automaticka korekce jasu a kontrastu v zavislosti na zobrazovane scene. Pokud ji zapnu, je odrazivost subjektivne jeste o neco vyssi. Ale musim se priznat, ze zatim jsem si s nastavenim monitoru hral jen velice zbezne.

Jeste doplnim jeden postreh: porovnaval jsem odrazivost NECa s nasi televizi Phillips a muzu rict, ze pri spatnych svetelnych podminkach je tak zhruba o 20% horsi nez TV, pri zatazenych zaluzkach vede NEC naprosto suverenne a rozhodne se leskne min nez Phillips. Zrovna ted koukam na cerne pozadi mIRCU a prijde mi, ze je ten NEC zhruba srovnatelny se vemi CRTcky, ktere jsem tu kdy mel, mozna dokonce o chloupek lepsi. Ovsem kdybych rozsvitil svetlo, byla by to asi jina kava...

Senior Member mince Avatar uživatele Hrochoslon
    Vliv
    296

humh diky.. asi bych ho musel kulit tomu povrchu napred radne ozkouset, nez bych do nej sel
    C2D6420@3400mhz (1.375v)■Thermalright Ultra 120e ■gigabyteDQ62gb 800DDR2corsair ■samsung172X ■ audigy ■ zalmanZM400A(380w) ■
    ■MsiHD4850■ Racionální přístup má tendenci bagatelizovat to, čemu nerozumí ■
    "As long as there is duality between "what is" and "what should be" ~ man trying to become something else, making effort to achieve "what should be" ~ this conflict is waste of energy." ■ J.KRISHNAMURTI■

A co nastavovani vysky? to je totiz taky velkej handycap u tohodle monasu... presneji vyska se nastavovat neda vubec.
    Vyska me nynejsi 19tky je presne 49cm (vcetne vseho) a tendle "prcek" NEC je maximalne vysoky 39cm.

Ja si ho objednal a prijde mi v pondeli, ale prave kvuli docela dost rozporuplnym vlastnostem ho spis budu testovat a popr. vratim.
    Naposledy upravil EllE; 22.09.2006 v 17:56.
    "Ad Astra Per Aspera"

Vliv
    301

Citace Původně odeslal EllE Zobrazit příspěvek
    A co nastavovani vysky? to je totiz taky velkej handycap u tohodle monasu...
    Jakou vysku konkretne myslis? Nerozumim otazce.

Tak uz ho mam, obraz je fakt skvely !

Ale piska, a dokonca vzadu nieco praska (cievka / kondenzator ?) a velmi ma to stve. Vydava tieto zvuky ked je zapnuty, ked je v standby , je praveze ticho. Vacsina ludi pise ze piska v stand-by rezime....
    Aj USB hub som vypol a nepomohlo to.. Ked proste je akykolvek signal, tak piska chrci....

Pockam den - dva ak si an to nezvyknem, ak nie, poziadam o vymenu...

Vyriesil niekto z vas podobny problem?

Senior Member mince Avatar uživatele Frost
    Věk
    42
    Vliv
    275

Citace Původně odeslal regmysoft Zobrazit příspěvek
    Tak uz ho mam, obraz je fakt skvely !

Ale piska, a dokonca vzadu nieco praska (cievka / kondenzator ?) a velmi ma to stve. Vydava tieto zvuky ked je zapnuty, ked je v standby , je praveze ticho. Vacsina ludi pise ze piska v stand-by rezime....
    Aj USB hub som vypol a nepomohlo to.. Ked proste je akykolvek signal, tak piska chrci....

Pockam den - dva ak si an to nezvyknem, ak nie, poziadam o vymenu...

Vyriesil niekto z vas podobny problem?

Mám ho už víc jak rok a dělá mi to samé. Taky mě to štve, ale ne tolik že bych byl měsíc bez monitoru v případě reklamace. Pokud Ti to vymení tak napiš že se to povedlo a ja do toho pudu asi taky. Kde si kupoval?
    PC1:Intel i5 2500K@5GHz 1.38V watercooled Cawedog Zouy 2, Gigabyte Z68XP-UD5, Kingston 2x4Gb 1600MHz 9@8.9.9.28 1.65V, ZOTAC GTX560Ti AMP GPU 1000MHz 1.05V /MEM 4800MHz watercooled Laing DDC 3.2 with XSPC TOP |1x SSD Samsung 840 PRO 256Gb, Samsung 2Tb 32Mb, 2x WD 3Tb 64Mb watercooled|NEC 3551A | NEC EA244WMi 24" | Chieftec BX-02B-B-SL | Seasonic X-760 | Microsoft Wireless IntelliMouse Explorer 2.0 | Genius SW-HF 5.1 5000 | Dolby Keyboard |
    PC2: CoreDuo e5200 2.5GHz @4GHz 1.25V watercooled |Gigabyte P35-DS4 |watercooled-Galaxi&EHEIM 1046 300l/h :-) | GF 9800GTX+|2x2048Mb OCZ 1066@1066MHz cl5.5.5.15|
    Notebook: DELL E6410 Core i5 | 4Gb | 120Gb SSD Crucial M4 |

Senior Member
    Vliv
    287

piska mi taky, pomerne hodne malo,ale piska a jde to od zadu... mam ho asi uz pomalu dva roky ted nevim presne
    Athlon II X2 250(stock) + Scythe SCNJ-1100P Ninja Plus Rev. 2 + Nexus 120mm (800rpm) | Gigabyte GA-MA770T-UD3P | Zeppelin 3x2048 DDR3 1333 MHz | Sapphire 4670 Ultimate (passive) | Hdd Samsung spinpoint F3 500GB | Hdd seagate barracuda 500GB | Seasonic S12-II 430w |
    Opteron144@2700(1.425v)+Scythe Ninja + Nexus 120mm (idle - off; load 800rpm) | DFI Sli-Dr eXperT | Dual 2x512 DDR400@450 Hynix 4,3ns (2.5,4,4,11) | Asus x1950Pro | Hdd IBM Deskstar 180GPX 120GB 8MB cache | Chieftec BX-02B-SL-B + Akasa | Seasonic S12-II 430w |

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. NEC MultiSync 20WGX2
    Založil Fantomas v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 25.08.2006, 09:46
  2. Jaký 20"-21" LCD monitor (wide)? - NEC 20WGX2 nedostupný )-:
    Založil Slimák v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 13
    Poslední příspěvek: 29.05.2006, 18:59
  3. HP Compaq nc6000 a NEC ND-6650A
    Založil Branox v sekci fóra Ostatní hardware
    Odpovědí: 1