Stránka 2 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední
Výsledky 26 až 50 z 96

Téma: Věčný problém - Úprava Genius 5.1HT

Standardní

Citace Původně odeslal Lada Zuzjak
    Citace Původně odeslal Arteee
    Citace Původně odeslal Adio
    no já nechci nicříkat, ale já už sem zkoušel ten genius sub připojit na jiný zesík ten zesí mam v autě a je to tenhle - http://www.autex.cz/ klikněte vlevo na zesilovače a akce pro subwoofer, no a když sem připojil genius woofer na ten zesík v atě tak to bylo 100 krát horší zvuk než když to poštim doma, hrálo to dost slabě a holt zase huhlalo, kdežto woofer co mam v autě je též 100W RMS ta se to nedá srovnat!
    Tak fajn ... jsme dál ... zesilovač je dostačující(neříkám že nejlepší, ale stačí), takže problém je zakopaný v konstrukci ozvučnice, či samotném měniči.

Takže je zde složitější úkol, a to měnič proměřit, změřit jeho zakl. parametry a já bych řekl jestli ozvučnice je navržená dobře .... No v tomhle by pomoh Vysta, ketrý na to má zařízení, jenže jsem ho neviděl, ani nepamatuju v Nejhorším stačí osciloskop, generátor a elektronický voltmetr a já bych si stím poradil, jenže ty nemám Ikdyž ... mě satčí frekvence hudební, tak bych mohl jako osciloskop a generátor využít mé zvukovky .... hmmm gud idea
    No s tim porovnanim na autozesu bych nedelal tak ukvapeny zavery, on ten zes bude mit tak 15-20W sin a ta propust pro nej je nastavena nevhodne bych rek. ale to je fuk. Spise bych vzal to repro z auta a dotahul ho domu a pripojil bych ho na ten zes 5.1
    chtelo by ten zesik5.1 pripojit na NFgenerator a zjistit kdy to pada na sub vystupu aby se vedelo kdy to deli. to bych dal jako dalsi bod. mozna je ma kamos tak bych si je pucil a zmeril ten zes veci na to mam.
    no podle mě by si mely někteří lidi přečíst to starý fórum jak jsme si psali, protože už jsem skoušel 2 typy měničů na ten zesík subu a ten jeden byl - http://www.tvm-valmez.cz/index.php?i...atit=58&catg=1 a ten druhý byl - http://e-shop.ergoelektra.cz/index.p...odSelected=616 a oba šíleně zkreslovaly když sem dal volume víc jak na čtvrtku. tak sem si koupil ještě jeden ten ARN 6618 a udělal sem si z těch dvou bandpas a to zkreslení neni tolik slyšet, no a ten druhý měnič mam v autě.
    KOUPÍM POUŽITÉ LEVÉ VNĚJŠÍ SVĚTLO NA RENAULT 11 R.V. 1985

Standardní 5.1

Zdravím audiofily já mám taky tejty 5.1ky, a štval mě ten sub tak sem si použil místo toho co je orig Eminence 15 delta LF .. parametry viz.
    [url] http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=67899
    a hraje to x krát lépe citlivost 97dB s tím asi hnula vpřed, 500W rms. taky a Qts 0.3 asi taky , teďka sem to zkoušel na zesik co je v geniusech, hraje to velice dobře, ale jinak to tahám na zesu od SEACu SDA350 .. 200W sin.,
    Hraje to dost dobře basová masáž mojeho rodiného domku ...
    PC Old P4 northwood 1800@3594Mhz....
    PC now ASUS A3AC KOMP není vše--
    Autohifi je vše JVC AVX2,kompa SoundStream Van Gogh 6C,DLS RA20,Sw JLaudio 12W6V2-D4,monoblok DLS A6... život je celkem i krásný :-)))

Senior Member mince Avatar uživatele Halen
    Věk
    57
    Vliv
    297

Standardní Re: 5.1

Citace Původně odeslal jd_oizo
    Zdravím audiofily já mám taky tejty 5.1ky, a štval mě ten sub tak sem si použil místo toho co je orig Eminence 15 delta LF .. parametry viz.
    a hraje to x krát lépe citlivost 97dB s tím asi hnula vpřed, 500W rms. taky a Qts 0.3 asi taky , teďka sem to zkoušel na zesik co je v geniusech, hraje to velice dobře, ale jinak to tahám na zesu od SEACu SDA350 .. 200W sin.,
    No tak tomu rikam poradna basova masaz Tyhle Delty jsou dost namakany basaky, ale k tvymu prispevku - jasne pises, ze PO PRIPOJENI na zesik geniusek to hraje velmi dobre. Cili tim je celkem jasne receno, ze zesik geniusek postacuje a problem je nadale potreba hledat pouze v pouzitem menici, objemu komor bandpasu, prumeru a delky natrubku bassreflexu + pripadne netesnosti ozvucnice subbasu Genius HT 5.1
    AMD A64-7750-X2-BE 2700@3000MHz (15x200/1,3V) | AC Freezer Extreme | 4xArctic FAN Pro TC 80x80 | Gigabyte MA78G-DS3H | A-DATA 2x2GB 1066Mhz 5-5-5-15-2T | WD 320GB/16MB | Samsung 500GB/16MB | Samsung SH-S223F | SAMSUNG 226BW | SB X-Fi Fatal1ty Champion+Thomson DPL2000+HomeMade bedny+subwoofer 12" 30-125Hz (-3dB) | Leadtek PX8800GT default+AC Accelero+ AC fan 12-1000ot/m | Microsoft Intelli Mouse Explorer 3.0 | Chieftec MATRIX SILVER+ FORTRON Blue Storm 400W |
    3DMk01 3DMk03 3DMk05

Standardní Re: 5.1

Citace Původně odeslal Halen
    Citace Původně odeslal jd_oizo
    No tak tomu rikam poradna basova masaz Tyhle Delty jsou dost namakany basaky, ale k tvymu prispevku - jasne pises, ze PO PRIPOJENI na zesik geniusek to hraje velmi dobre. Cili tim je celkem jasne receno, ze zesik geniusek postacuje a problem je nadale potreba hledat pouze v pouzitem menici, objemu komor bandpasu, prumeru a delky natrubku bassreflexu + pripadne netesnosti ozvucnice subbasu Genius HT 5.1
    Jo jasně ale bral sem to obecně měl sem před dobou 2x Delty 15LF paralalně v autě byl to mazec, lada zuzjak potvrdí že to byl nářez , má je taky doma, no na zesu geniusek sem chtěl říct že to hraje několikrát lépe, ale samozřejmě né dostačujíc deltě .... lada má 2x delty a 2x Selenium horny v pokojíčku a je to nářezek všem eminence doporučuju, teďka trochu předělám sub s Em, asi na bandpas místa v pokoji mám tak si chci zadělat na víc dB v charakteristice.
    Autohifi je vše JVC AVX2,kompa SoundStream Van Gogh 6C,DLS RA20,Sw JLaudio 12W6V2-D4,monoblok DLS A6... život je celkem i krásný :-)))

Junior Member
    Vliv
    263

Standardní

Bodaj by to tak dobre nehralo ked ma ten basak citl. 97dB a ten v geniusoch ma mozno 88dB...Ved ten basacik je stracne maly 16.5cm alebo ako...sak to v zivote neda 100W a ani tych 20W sinus dobre nezabasuje lebo bude skreslovat a preto pouzili v geniusoch bandpass lebo cez neho az tak nepocut skreslenie..Ved si kupte nejaky basacik s priemerom napr. 20cm (10x lepsie ako predtym) a dajte ho bud do bassreflexu alebo do uzavretej ozv. Super by bolo pouzit napr. Visaton GF 200 je ako stvoreny na hi-fi subwoofery...do ozvucnice 35x35x35cm a mate super subwoofer.(Len ta cena
    EPOX 8RDA+ 2.2;AthlonXP 2500+,Barton core@2354MHz(11x214);Vcore defaul(1,65V);TT SilentBoost;1xApacer 256MB 333MHz 3-4-4-11,Innovision Geforce 3 Ti200 175/400@265/544

Junior Member
    Vliv
    263

Standardní

2dj_oizo; Ved aj ja ked doma napojim jeden z mojich snekov na ten zosilovacik v geniusoch tak ti poviem ze je to masaker lebo to ma citlivost 108dB a to urobi hluk aj keby si mal neviem aky slaby zosik...Citlivost robi dost vela.Ved ten repracik v geniusoch(kedze ma citlivost priblizne 88dB) da pri vykone 45W max. akusticky tlak 104.4dB/1m a ten profi sub da 108dB/1m len pri prikone 1W. A pri 45W by ten snek urobil 124.4dB/1m.Tak ze asi tak...Ze vykon nieje vsetko.Moje sneky maju 108dB/1W/1m a vykon len 200W ale urobia vacssi hluk ako ten eminence co ma 500W
    EPOX 8RDA+ 2.2;AthlonXP 2500+,Barton core@2354MHz(11x214);Vcore defaul(1,65V);TT SilentBoost;1xApacer 256MB 333MHz 3-4-4-11,Innovision Geforce 3 Ti200 175/400@265/544

Standardní

Citace Původně odeslal nood
    Bodaj by to tak dobre nehralo ked ma ten basak citl. 97dB a ten v geniusoch ma mozno 88dB...Ved ten basacik je stracne maly 16.5cm alebo ako...sak to v zivote neda 100W a ani tych 20W sinus dobre nezabasuje lebo bude skreslovat a preto pouzili v geniusoch bandpass lebo cez neho az tak nepocut skreslenie..Ved si kupte nejaky basacik s priemerom napr. 20cm (10x lepsie ako predtym) a dajte ho bud do bassreflexu alebo do uzavretej ozv. Super by bolo pouzit napr. Visaton GF 200 je ako stvoreny na hi-fi subwoofery...do ozvucnice 35x35x35cm a mate super subwoofer.(Len ta cena
    Jo vistatony jsou dobré .. sem kdyžtak hodím fota jak sem to zbastlil ?? ,,, za tu cenu je to taky dobré , myslím EM .. ta citlivost si "koleduje" o menší výkon zesiku, takže sem ušetřil, ale zkoušel sem to na SDA500 se vším všudy (SEAC stavebnice a cool výkon : D.. při 200sin to byl nářez )

Standardní

2 nood : rád bych si sehnal šnek, ale nevím kde, a na kolik by vyšel pěněz. stačil by jen výkres na ozvučnici a tip měniče, ozvučnici bych si udělal, nemáš náhodou ten plán šneku?

Senior Member VIP Avatar uživatele Arteee
    Vliv
    293

Standardní

Aáááá Aido chce zase stavět šneka .... mno doufám že víš o problémech stavění, když jsem ti to tehdá vysvětloval(pokud jsi to byl ty), co vlastně šnek je a na co je vhodný a kam ne!
    BA95 positive
    Jen mrtví poznají konec války. Platón

Standardní

2 nood : rád bych si sehnal šnek, ale nevím kde, a na kolik by vyšel pěněz. stačil by jen výkres na ozvučnici a tip měniče, ozvučnici bych si udělal, nemáš náhodou ten plán šneku?
    No jestli chceš tak bych ti jeden poslal s podrobným popisem a jak mám toho eminence 15ku, tak přesně na ten .. chceš?? .-) mám ještě jeden volnej dem kdyžtak maila

Standardní

2 arteee : no ještě mě to neupustilo )

Junior Member
    Vliv
    263

Standardní

2adio: Ked chces tak ja ti predam jeden taky "zvysny" snek co nepouzivam...Je v nom 12" basak a ma citlivost 100dB.S geniusmi ti to pri 45W da cca 120dB a to uz by bol nater.

Standardní

Zdravim
    Tak je uz nieco nove ohladom upravy toho subwoofer-a aby to tak nedunelo ? alebo som nieco prehliadol

Vliv
    293

Standardní

No více-méně ne .... Je tu jakesi prasácké řešení a to koupit nějaký hodně kvalitní měnič (Qts<0.4), a to že tak kvalitní, aby se srovnal s neekvivalentním objemem ke své konstrukci a parametrům ... Protože prostě ten SUB bez větších zásahů do ozvučnice upravit asi nejde.
    BA95 positive

Standardní

a co říkáš na tenhle měnič? 300W max., 150W RMS, 25-3000Hz, Qts 0,62, fs 28Hz, Vas 112L, SPL 92,5dB montážní hloubka je 115mm, průměr je 286mm, impedance 4Ohmy.

no jo no, neni to Qts 0.4 ale mohlo by to pomoct né? je to značka MDS

Vliv
    293

Standardní

Qts 0,62, Vas 112L, SPL 92,5dB
    Citlivost sic hezká, ale Qts, je vysoký ... a ktomu i odpovídající Vas = 112l ... to je právě špatně .... potřebuješ co nejmenší Qts, který ti zaručí kvalitní Qms i Qes .. a tím pádem i malé Vas ... 112l je fakt moc a Qts 0,62 je spíš hodně špatný, než průměrný ... tenhle měnič je předurčen pro closed ozvučnici ... v basreflexu by umřel a bandpassu by mohl i hrát ale velkým bandpassu ne určitě velikosti jako HT.
    BA95 positive

Standardní

hmm, docela mě napadlo vyhodit zesík na basy a sehnat si do toho nějaký lepší, jenže to bych asi musel vyměnit půlku věcí co tam dosud jsou co?

tak se asi na to vykašlu a prodám to a koupím něco lepšího

Standardní

hmm, docela mě napadlo vyhodit zesík na basy a sehnat si do toho nějaký lepší, jenže to bych asi musel vyměnit půlku věcí co tam dosud jsou co?

tak se asi na to vykašlu a prodám to a koupím něco lepšího
    Za ty prachy co sem to koupil to neprodám sem si řek, tak sem to překopal.
    Zdárek, moje řešení bylo jenom vytahat vstup do sezilovače pro sub i s lowpass filtrem, a dal tam zes a zmíněnou Eminence ;;; hejbe se to slušně http://jd-oizo.wz.cz/subkiller.mpg a sem spojenený a i sem se s tím něco vybastlil

Standardní

Chce to nejaky jednoduchy konecny reseni... hehe

Jestli to zatim chapu dobre tak zes je (relativne) ok a bez potreby vetsiho zasahu. Navrh ozvucnice by mel bejt taky celkem v pohode ale to se jenom domnivate, protoze vite prd o tom repraku. Zpracovani ozvucnice trochu pokulhava ale to zas neni takovej problem napravit/dotlumit. Takze zbejva reprak. Tecka.

Prestante chodit okolo horky kase a nekdo kdo mate prostredky na omereni ho proste omerte a muzem nad tim meditovat dal. Nejspis asi hledat vhodnyho nahradnika, protoze tu bedynku nikdo prekopavat nebude a stavet k tomu vlastni sabwufr se malokomu chce.

Nekamenujte me...

Standardní

Zkousel jste nekdo dat ten reprak z wooferu do auta

Standardní

já sem zkoušel dát celý SUB do auta na zesík 130W MAX, nevím kolik to může mít RMS, ale hrálo to hrozně, ještě hůř než to hraje doma

Standardní

skoda

//EDIT:Tak jsem skusil utesnit ty diry kolem kabelu a hraje to znatelne lip
    Jeste to posijim tavnou pistoli a bude

Vliv
    293

Standardní

No stím utěsněním... možná by bylo dobré ty díry zakitovat něčím na bazi chemoprenu, aby to bylo trochu pružné a mělo by to vydržet dlouho.
    BA95 positive

Standardní

mno já sem tam dal silikon a napatlal sem ho všude kde by mohl unikat zvuk ''samozřejmě že sem neucpal bassreflex''

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní

podobne nieco som dal na zive.cz

úprava Genius SW-5.1 home theater
    Autor: neregistrovaný - vlado [213.81.131.xxx]
    Datum vložení: 7.12.2003 20:05:15
    Celkem odpovědí: 25
    Moja skromná úprava Genius SW-5.1 HOME THEATER

Na doske s potenciometrami som vymenil C64 za 2,2mikro/16V - Na nízkych kmitočtoch mal pôvodný kond veľmi veľký útlm.

Tiež som zväčšil filtračný kond./umiestnenie za servomotorčekom potenc.hlasitosti/tiž na doske potenciometrov na 3300mikro/25V.

Signal z IC9 nebol limitovaný symetricky, preto na IC9 medzi vývody 1-4 zapojiť rezistor 22k a 5-8 zapojiť rezistor M22.Týmto nastaviť symetriu pri limitácii. Na vývod IC9 č.8 a signálovú zem/napr.ľavá nožička pot.center/zapojiť kond.1000mikro/25V.Tým je odstránený i ten minimálny brum.

Výkon som zväčšil pridaním výkon.oper.zosilň.TDA 7295/zapojenie doporučené výrobcom/ do tzv.mostíkového zapojenia.Ovládanie mute samozrejme využité.Kvôli zvýšenému prúdovému odberu som vymenil pôvodné 3A diody D26-29 za 6A.Pri tomto všetkom byť opatrný, neurobiť skrat, pretože všetky istiace poistky/5ks/ sú zabudované priamo v transformátore.Ak sa už stane že sa podarí niektorú odpáliť, trafo ide pekne rozobrať.Tu už dať miesto poistky prepoj a poisku s puzdrom umiestniť na plošák.Stalo sa mi to a z trafa som ich vyhodil všetky.

Pridaný zosilňovač uchytiť na cladič medzi dosky s plošn.spojmi.

Výkon som nameral 92W sin bez viditelného skreslenia, do odporovej záťaže.Trafo čo sa záťaženia týka plne vyhovuje, repro tiež stíha.

Vadili mi tiež rôzne pazvuky, ktoré subw.vydával.A tak som fixoval sieťovú šnúru/zvonka stačí do medzere ktorá vznikne po potiahnutí šnúry medzi hliníkovým panelom a plastovou objímkou pár závitov napr.špagátu.Zvnútra tesniť silikonom/.

Tiež silikonom zvnútra sieťový vypínač.

Demontovať vnútorný kryt/čierny plast/ konektorov pre vstupy a výstupy a tiež naniesť na vztyčné plochy silikon.

Ďalej som utesnil dieru cez ktorú vedú vodice subw.reproduktora.Pri väčšom vybudení vzduch ktorý uniká cez tento otvor je dosť rušivý.Naviac som pri meraní zistil, že rezonančná frekvencia išla dolu po utesnení o 5Hz.

Dieru pre káble elektroniky/idú k prednému panelu/som utesnil tiež.Na utesnenie som použil obyčajnú školskú gumu na gumovanie/musí byť prirezaná na väčší rozmer a do otvorov ju dobre vtlačiť.

Mechanické vylepšenie môže previesť každý, na elektro je treba sign.generátor, osciloskop a nejaké tie skúsennosti.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání