Stránka 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Výsledky 26 až 50 z 58

Téma: Jak na FTP? proftpd nejak nechapu. EDIT: Uz chapu! :)

Senior Member mince Avatar uživatele KtK
    Behind fuc*ing WorkTable Device (Praha zapad)
    Vliv
    304

Standardní

Tak to vypada, ze ty prava jsem jakz takz rozjel, jen mam spatne ten oktalove cislo.. v manu se psalo, ze 4 jsou za r, 2 za write a 1 za x, a scita se to, ne? Evidente to mam ale spatne, kdyz mam 0744 chci mit rwxr--r--. pro jistotu dam radek z fstabu:
    [code]/dev/hde1 /mnt/win_c vfat iocharset=iso8859-2,codepage=852,umask=0744,uid=501[code]
    Nemam spatne syntax? Neinterpretuje to jako desitkove? Dava to totiz ----wx-wx.

PS: Da se nejak donutit znova namontovat vsechno co je v fstabu aniz bych musel restartovat cely lin? Logout mi nepomohl, mount -a taky ne.
    Parasite lost, AKA the Girlfriend Mission:The Socka Project sleeps, lets use (her :) Durex! 1GHz in some soltek stuff, Ati rage 128, etc.. (it\'s noisy)
    IMB Thinkpad R31: celer 1.2GHz, 384M RAM, 60GB 5400rpm hitachi, i810 8MB onboard (na praci to staci ;)
    [pro archivni ucely] janina overclockerska poradna (.tar.gz, 1.1MB, otevrete si index.html v browseru podporujicim javascript a frames)

Standardní

na remount mas mount -o remount / napr.
    ad oktalove: jo, je to oktalove pise se to i v man mount, kdybys nebyl linej se tam podivat tak nemas problem
    Imagine there's no heaven and at once the sky is the limit
    Photoblog | Kapela

Vliv
    304

Standardní

hm, tak probl;em byl v tom, ze tam byla ta nula navic. Ze sem se nokouk do manu, to se stydim..
    EDIT: A nebylo to 0744, ale 0033 moc nechapu proc, ale je to tak. Asi to funguje tak, ze 0 je rwx, a kdyz chces jednu z tech moznosti odebrat, tak musis k ty nule za ni pripocist cislo - 4 za read, 2 za write, 1 za x-ecute je to tak nebo ne? V manu k chmodu se pise, zas neco o scitani bitu, coz bud spatne chapu, nebo si spojeni 'addinng up the bits..." prakladam spatne.
    Parasite lost, AKA the Girlfriend Mission:The Socka Project sleeps, lets use (her :) Durex! 1GHz in some soltek stuff, Ati rage 128, etc.. (it\'s noisy)
    IMB Thinkpad R31: celer 1.2GHz, 384M RAM, 60GB 5400rpm hitachi, i810 8MB onboard (na praci to staci ;)
    [pro archivni ucely] janina overclockerska poradna (.tar.gz, 1.1MB, otevrete si index.html v browseru podporujicim javascript a frames)

Vliv
    304

Standardní

Tak jsem to teda posteloval, aby vlastnikem namontovany fatky byl user ktk, pod kterym bezne pracuju. Prava na ni jsou umaskem nastaveny na 0033, tj. rwxr--r--. Pak jsem vytvoril adresar v ftp-rootu a pojmenoval ho mp3z_1 - do nej jsem chtel dat mp3ky z /mnt/win_c/mp3z

To jsem udelal: mount --bind /mnt/win_c/mp3z /home/sh/mp3z_1

Jenze kdyz jsem se pak na fpko prihlasil, tak jsem se do toho adresare nemohl dostat. nemohl jsem ho precist.. Permission denied. Hm? Co s tim? Podotykam, ze prava na tom adresari jsou ted rwxr--r-- a prihlaseny uzivatel NENI jeho vlastnikem.

EDIT: Jeste me napada zkusit dat prava na rwxr-xr-x.. Kdyz user sh nema shell, tak to x pravo by nemelo mit vyznam, ne? Ale server bude moct pustit ls.. -jo tak to facha.

Takze zbyva posledni otazka - ten mount --bind musim dat spesl do nakyho souboru ktery se provede pri bootu, nebo to jde nejak napsat do fstabu? Tam preci neni moznost jak mu predat parametr --bind

Standardní

u adresare znamena executable to, ze ho user muze otevrit
    Photoblog | Kapela

Vliv
    304

Standardní

Citace Původně odeslal ^Tomahawk^

u adresare znamena executable to, ze ho user muze otevrit
    Aha, ja myslel, ze muze spoustet soubory v nem.. Ale tak to vlastne zaridi ty prava na tech souborech.. muzes pls mrknout jeste na dodatky co jsem pripsal v minulem postu?

Standardní

co takhle zkusit pustit "cat /etc/mtab"? to blije vystup primo ve formatu fstabu

jinak http://lists.debian.org/debian-user/.../msg01724.html
    je to normalne parametr do fstabu
    Photoblog | Kapela

Vliv
    304

Standardní

Aha, chapu to dobre tak, ze kdyz si hraju s mountama, tak se mtab meni a kdyz bych jim nahradil fstab, tak pri pristim bootu (remountu) budu mit to, co tam bylo v okmaziku zkopirovani? no tak to je feer

EDIT: Jak to tak pozoruju, nemuze to byt ani jinak. Tak Diky moc za trpelivost, to byl zas jednou velmi uzitecnej dred.. Diky!

Standardní

Citace Původně odeslal KtK
    Aha, chapu to dobre tak, ze kdyz si hraju s mountama, tak se mtab meni a kdyz bych jim nahradil fstab, tak pri pristim bootu (remountu) budu mit to, co tam bylo v okmaziku zkopirovani? no tak to je feer
    jo, v zasade se da rict ze jo mtab obsahuje aktualne namountovany filesystemy
    Photoblog | Kapela

Vliv
    304

Standardní

...viz vyse. Jeste jednou diky moc. -pul roku sem se nemohl k tomu dokopat to FTPko poradne rozchodit..

Vliv
    304

Standardní

Tak jeste jeden dotaz: Kde to ma sakra log? V manualu jsem o tom prd nasel, a v /var/log/proftpd/ je prazdno..

Moderátor Avatar uživatele wong
    Věk
    42
    Vliv
    317

Standardní

Tak jeste jeden dotaz: Kde to ma sakra log? V manualu jsem o tom prd nasel, a v /var/log/proftpd/ je prazdno..
    nemusi se ten log nejak zapnout? treba nejakym parametrem

Standardní

lenochu
    http://www.die.net/doc/linux/man/man8/proftpd.8.html
    neni to nahodou ten /var/log/xferlog?

zajimavy muze taky byt hrani si s parametrem -d
    Photoblog | Kapela

Vliv
    304

Standardní

lenochu

No to jsem zas za debil.a
    Hledal jsem to v namualu na proftpd.net, a tam bylo jen cosi o rotaci logu.. to sem fakt nejak nechapal..

Standardní

lenochu

No to jsem zas za ***.a
    Hledal jsem to v namualu na proftpd.net, a tam bylo jen cosi o rotaci logu.. to sem fakt nejak nechapal..
    man je zaklad neni to poprve, dostavas cernej puntik
    Photoblog | Kapela

Standardní

Cau, mam problem, kdyz v konaci nastavim DefaultRoot tak v uctech po prihlaseni nevidim
    symbolicky linky. Nevite nekdo proc? Zadal jsem parametr ShowSymlinks on ale nepomohlo to. Dik Filip

Standardní

Tak FTP už mi běží, ale mám problémek. Když se hlásim jako anonymous, tak chci aby, bylo vidět asi toto:
    Kód:
    /home/ftp/
                  /software/
                  /public/
                  /readme.txt
    Přičemž to ftp je samozřejmě kořen toho adresáře a dál by se uživatel neměl dostat. Potřebuju, aby uživatel mohl libovolně zapisovat/mazat v public, ale software a kořenovej adresář včetně readme souboru musej bejt jen pro čtení. Zkoušel jsem jak hejbat právama těch adresářů, tak měnit Directory-Limit pravidla v konfiguráku, ale nikdy se mi nepodařilo to dotáhnout podle mejch představ. Buďto můžu zapisovat do public, software je read-only (OK), ale pak můžu zapisovat i do kořenu. A nebo nemůžu zapisovat nikde.

Standardní

chmod -R 755 /home/ftp
    chmod 777 /home/ftp/public

zkus to takhle
    Photoblog | Kapela

Standardní

Díkes, funguje .

Senior Member
    Vliv
    296

Standardní

4KUBA: pouzivat Trustix? Nechces nam o nem hodit nejake postrehy ze strany uzivatele?
    Intel C2D 4300, 1GB DDR2, 120GB Seagate, nVidia7600GT pasiv.

Standardní

Citace Původně odeslal Lopan
    4KUBA: pouzivat Trustix? Nechces nam o nem hodit nejake postrehy ze strany uzivatele?
    tak tak, je tu o tom thread - serial... kazda pomoc dobra
    Photoblog | Kapela

Standardní

No sice používám, ale zatim tomu vůbec nerozumim. Je to nějaka odvozenina z RedHatu, takže se mi to zdá celkem jednoduchý (services, chkconfig atd...). Referovat budu moct, až budu Linuxu aspoň trošku rozumět. Mám to na routeru (P200MMX, 128MB RAM, 4GB HDD, 2xeth) a jede to celkem svižně. Dneska jsem ten router dával na náš bod pro AP (kostelní věž nad městem, vysoká 70m), tak jsem zvědavej, jak to bude chodit, zatim tam je uptime 3:30 hodiny.

A sorry za OT, sem to samozřejmě nepatří...

Standardní

Tak mám další problémek. Chci mít FTP server, na kterej se bude dát připojit anonymně a pak tam bude moct někdo kdo bude třeba nahrávat stránky pro httpd atd...

Muj konfigurák:

Kód:
    ServerName		"gw-kostel.lysafree.czf"
    ServerType		standalone
    DefaultServer		on
    DeferWelcome    	off
    UseReverseDNS		off

User			ftp
    Group			ftp

ShowSymlinks            on
    MultilineRFC2228        on
    AllowOverwrite          on

TimeoutNoTransfer       600
    TimeoutStalled          600
    TimeoutIdle             1200

LogFormat               default "%h %l %u %t \"%r\" %s %b" 
    LogFormat               auth    "%v [%P] %h %t \"%r\" %s" 
    LogFormat               write   "%h %l %u %t \"%r\" %s %b"

<Global> 
            DisplayLogin               welcome.msg 
            DisplayFirstChdir          readme 
            AllowOverwrite             yes 
            AllowRetrieveRestart       on 
            AllowStoreRestart          on 
            IdentLookups               off 
            ExtendedLog             /var/spool/proftpd/access.log WRITE,READ write 
            ExtendedLog             /var/spool/proftpd/auth.log AUTH auth 
       ##ExtendedLog    /var/spool/proftpd/paranoid.log ALL default 
    </Global>

Port			21
    Umask			022

DefaultRoot		/home/ftp

<Limit WRITE> 
            DenyAll 
    </Limit>

<Anonymous ~ftp>
      RequireValidShell 		off
      User                          ftp
      Group                         ftp
      # We want clients to be able to login with "anonymous" as well as "ftp"
      UserAlias                     anonymous ftp

# Limit the maximum number of anonymous logins
      MaxClients                    30

# We want 'welcome.msg' displayed at login, and '.message' displayed
      # in each newly chdired directory.
         DisplayLogin                  welcome.msg
         DisplayFirstChdir             .message

<Directory software/*>
       <Limit READ>
         AllowAll 
       </Limit>
       <Limit WRITE>
         DenyAll
       </Limit>
      </Directory>

<Directory public/*>
       <Limit ALL>
         AllowAll
       </Limit>
      </Directory>
    </Anonymous>

<VirtualHost ns.lysafree.czf> 
            ServerAdmin             jakub@lysafree.net 
            ServerName              "ftp.lysafree.czf" 
            MaxLoginAttempts        6 
            RequireValidShell       off 
            TransferLog             /var/log/proftpd/xferlog.www 
            MaxClients              50 
            AllowOverwrite          yes 

<Directory /home/www/> 
                    <Limit ALL> 
                            AllowUser admin 
                    </Limit> 
            </Directory> 
    </VirtualHost>
    uživatel admin je normálně v systému, jeho root je /home/, je členem skupiny ftp a interpret je /bin/false - heslo má normálně nastavený. V týhle konfiguraci se nepřipojim ani jako anonym ani jako admin. Pokud zakomentuju celou tu sekci okolo VirtualHost, tak anonymní připojení jede.
    WS: AMD Athlon 64 4000+/2.6GHz, Gigabyte GA-MA69GM-S2H, 4GB RAM, 80GB Seagate 7200.10, 160GB Samsung SP1614C, LG GSA-4163B, Int. VGA Radeon X1250, AOpen H500B 350W, EIZO S1910-K, MS Basic Keyboard, MS Laser Mouse 6000
    SRVR: Intel Celeron 2.16GHz, Intel D865PERL, 1GB RAM, 2x320GB + 1x300GB Seagate SATA, AOpen H600A 350W, Inet 16Mbps/10GHz od www.lysafree.net

Standardní

mno, nejsem zadnej apache.conf guru, ale rekl bych, ze tohle:
    Kód:
       <Limit WRITE>
         DenyAll
       </Limit>
    bude presne to, co by tam byt nemelo
    Photoblog | Kapela

Standardní

Ee, zakomentováno a stále to stejný .
    WS: AMD Athlon 64 4000+/2.6GHz, Gigabyte GA-MA69GM-S2H, 4GB RAM, 80GB Seagate 7200.10, 160GB Samsung SP1614C, LG GSA-4163B, Int. VGA Radeon X1250, AOpen H500B 350W, EIZO S1910-K, MS Basic Keyboard, MS Laser Mouse 6000
    SRVR: Intel Celeron 2.16GHz, Intel D865PERL, 1GB RAM, 2x320GB + 1x300GB Seagate SATA, AOpen H600A 350W, Inet 16Mbps/10GHz od www.lysafree.net

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. FAQ DvD to DivX
    Založil AjsTi v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 186
    Poslední příspěvek: 04.01.2010, 21:56
  2. Digitalni zrcadlovka
    Založil Commander v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 87
    Poslední příspěvek: 26.03.2006, 14:19

Pravidla přispívání