Výsledky 1 až 24 z 24

Téma: Neotevírají se soubory .jpg- Některé.

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Neotevírají se soubory .jpg- Některé.

Ahoj, vracím se po delší době k tomuto dotazu. Hlavně, nikdo zde neuvažujte o poškození. Dnes jsem je vybral a otevřel. Jde mi o to, v čem se liší soubory .jpg. Samozřejmě je umím otevřít a jsou v pořádku. Ale všiml jsem si toho při otevírání v TComanderu a Q-dir. Některé se otevřou a některé ne. PC hlásí: program WIN nemůže otevřít, ...protože není dost místa...
    Soubor IMG_20220618_072150.jpg má 6 370kb a ten lze otevřít. Druhý soubor IMG_20220928_094441.jpg má jen 373kb a tento běžně nejde otevřít. Takže se PC plete. Na tento musím Pmyší/ Otevřít jako/ Fotky a zde se otevře. MĚ ZAJÍMÁ, KDE A PROČ SE LIŠÍ, KDYŽ JSOU oba .JPG. Pokusím se je sem dát, ale nevím jak to dopadne. [IMG]IMG_20220618_072150.jpg, IMG_20220928_094441.jpg[/IMG]. Asi to nikdo neotevře. Umím jiné věci, ale na některé fóra dávat fotky neumím. . Prosím, neuvažujte o použití jiných prohlížečů. To umím také. Jde pouze o to, proč jsou .jpg jakoby jiné. Neotevře to ani Obrázky (ve WIN 10), přestože miniatura osoby je zobrazena.

Senior Member mince Avatar uživatele Luk(y)isek
    Věk
    37
    Vliv
    260

Hele upřímně, toto mi dělá služební noťas. Výkonný, 16GB RAM a bla bla. Na mých domácích PC vše v pohodě, ale v práci pracuji s hodně obrázky a formáty .jpg a přesně stejný problém. Ale vždy jen pokud otevírám v běžném Windows prohlížeči obrázků. Pokud zapnu interní aplikaci "Foto", pak se to otevře vždy a bez problémů. Ale na služebním s tím nic neudělám, je to firemně nastavené a blokované, obávám se nějaký problém s virtuální pamětí, zkus se zaměřit na to. Na domácích noťasech i PC absolutně bez problémů a vždy maká, po instalacích Win 10.
    Prostě pokud píše nedostatek paměti, bude to nějaký trabl okolo virtuální paměti. Velikost RAM ani disků tím určo nezahltíš
    AMD Ryzen 5 5600X + SilentiumPC Fera 5, Gigabyte AORUS B450 Elite, 32GB Corsair Vengeance LPX DDR4 3200Mhz, PALIT RTX 2070 Super 8GB GameRock, Creative SB Audigy FX + Logitech Z-5450 WiFi + HyperX Cloud II WiFi, SSD Gigabyte 1TB + Toshiba X300 4TB + Samsung F1 HD753LJ 750GB 32MB, BD±RW LG, Seasonic M12II-620 Evo, case Zalman Z1, keyboard MSI Vigor GK50 mechanic, 27" curve LED Gigabyte AORUS CV27F 165Hz => Win10 Pro x64, 55" 4K UHD TV LG 55UJ7507 |NoteBook: DELL Latitude E5470 i5-6300U, 16GB DDR4, SSD M.2 Verbatim 1TB, HD Graphics 5500|

No jak tedy k tomu. Mám 2 monitory, třeba 8 oken otevřených, několik fotografií načtených v paměti. Nyní se jedna neotevře. Najedu na další a další a ty se otevřou bez problému, třebaže jsou o mnoho větší a i v 4K a mají 6MB. Nestalo se mi aby si PC ztěžoval na paměť. V paměti by to tedy být nemělo. Přístroj, který pořizuje ty snímky jim dá .jpg, ale to kódování je asi jiné. To znamená, že tam je ,,něco", co se v PC odešle jinam na zpracování než ty ostatní snímky, protože je to jiné. Roky jsem o tomto problému nevěděl. Fotil jsem a fotím Olympusem, Nubií a teprve s novým telefonem jsem to objevil. Telefon Xiaomi Mi 11. A po pouze některé fotky. Telefon mi hodí i třeba HEJC formát, to tedy zkonvertuji na .jpg. Není problém.

Níže Zivan píše o příkladu. Nevím, zda to sem jde dát, ale bude se to chovat tak jak píši. Tak dejte adresu a pošlu to. Popisuji to obšírně a únavně. Nehledejte nikdo něco v nastavení mého nebo Vašeho PC nebo Noťase. Zkrátka jedno .jpg je jiné než druhé. Neměli tomu dát jinou příponu a otevírat to přiloženým jiným programem? Totiž mám sloupec fotek za různé období, listuji jednu za druhou a najednou se to na nějaké skupině fotek kousne a je nutnost tu skupinu otevřít jinak. STÁLE MLUVÍM pouze o .jpg.

Tak dej obe fotky treba do ZIPu, na uloz.to a sem dej odkaz.
    Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, 12,5" IPS, 1TB HDD Seagate 7mm, 120GB mSATA Crucial M4), Mini Dock Plus Ser. 3, 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

Tak co tomu řekneš. https://uloz.to/tam/2208a508-0a0b-42...f-94fc3e94d919 Stejné .jpg a otevírá se to jiným programem.

Senior Member Avatar uživatele Mikus
    Vliv
    284

Citace Původně odeslal Rudaa Zobrazit příspěvek
    [IMG]IMG_20220618_072150.jpg, IMG_20220928_094441.jpg[/IMG]. Asi to nikdo neotevře. Umím jiné věci, ale na některé fóra dávat fotky neumím. .
    Asi jenom vrchní admin ví, proč tady od jisté doby nelze přikládat k příspěvkúm přílohy. Jen co se dá prolinknout z nějaké externí dosažitelné adresy
    .
    Nesouhlasím s tím, co říkáte, ale až do smrti budu bránit vaše právo říkat to. - podle Voltaira
    Moudřejší ustoupí. Věčné toť slovo. Založilo světovládu hlouposti. - Marie von Ebner-Eschenbach
    .
    Nechci žít ve světě, kde se všechno, co dělám a říkám, zaznamenává. - Ed Snowden

V uvodnim prispevku pises, ze jsou to stejne soubory, zkopirovane z mobilu. Stahnul jsem ty z uloz.to a ten vetsi je podle EXIFu z Xiaomi Mi 11, ten mensi zadne EXIF data neobsahuje. Stejne tedy rozhodne nejsou.
    Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, 12,5" IPS, 1TB HDD Seagate 7mm, 120GB mSATA Crucial M4), Mini Dock Plus Ser. 3, 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

Samozřejmě, že nejsou stejné. Oba ale jdou otevřít a obsahuji jiný snímek. Oba jsou .jpg a o to jde, že je nutno použít jiný program. Stáhl jsi je jistě do PC a jeden se otevře a na druhý musíš volit jiný prohlížeč. Tedy v tom říkám, že jsou jiné. Ale ta přípona je pouze jedna. Pokud jsem je zobrazil již na Uložto, tak problikávali oba a bylo vidět co na nich je. Na jednom je ,,My budeme letods na Maledivách a na druhém je ladění programů televize. Odzkoušel jsem to, stánul .zip, defragmentoval a viděl jsem oba.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. G-15 (old) nefunkcni nektere G-klavesy
    Založil marrtin v sekci fóra Ostatní hardware
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 17.04.2012, 00:31
  2. UPC - nektere nefunkcni weby
    Založil Jezevec v sekci fóra ISP a jejich služby
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 04.03.2012, 17:31
  3. IE - nezobrazí některě stránky
    Založil dreamboy v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 0