Výsledky 1 až 8 z 8

Téma: Prodejna soucástek v Praze

Senior Member Avatar uživatele Mikus
    Vliv
    282

Standardní Prodejna soucástek v Praze

Byl jsem ted pár týdnú v Praze, neco jsem potreboval a musel zjistit, ze od mé poslední návstevy je opet skoro vsechno jinak. Mj. jsem nenasel zádnou ze svých známých prodejen elektronických soucástek, jez nastoupily jako následníci nekdejsího Radioamatéra v Zitné a na Sokolovské, 2 bazarú v Myslíkove atd., kdo si jeste pamatuje blahé pameti staré struktury. Kdyz jsem byl naposled v Praze, nakupoval jsem takovéhle veci na Husitské (smerem nahoru v pravo), v pasázi na Karláku a na Smíchove na Lidické (smerem k Vltave v pravo). Ani jedna z tehle prodejen dnes uz neexistuje. Pak byl jeste na Zizkove Conrad, na toho jsem si tentokrát pravda nevzpomnel. Ovsem nejspís proto, ze pro me posledne nebyl zajímavý: miniaturní prodejna s miniaturním sortimentem na sklade a uz pred temi 10 - 15 lety ve srovnání se svým domovským Nemeckem a dokonce i se Svýcarskem predrazený.

Múze nekdo poradit, kde se v soucasnosti v Praze dají takovéhle veci dobre nakupovat?
    .
    Nesouhlasím s tím, co říkáte, ale až do smrti budu bránit vaše právo říkat to. - podle Voltaira
    Moudřejší ustoupí. Věčné toť slovo. Založilo světovládu hlouposti. - Marie von Ebner-Eschenbach
    .
    Nechci žít ve světě, kde se všechno, co dělám a říkám, zaznamenává. - Ed Snowden

(s redukovanými rozměry) Avatar uživatele Behemot
    Vliv
    228

Standardní Re: Prodejna soucástek v Praze

Co konkrétně potřebuješ? Conrad/ElektroEden i Tipa se od součástek stále víc přesouvá k elektroodpadu aka domácím elektro píčovinkám a těch pár zajímavostí je na objednávku. Tento trend je vidět i u GME (Thámova, u metra Křižíkova) a GESu (Myslíkova, mezi Národní třídou a Karlovým náměstím), kde prodávají už i „telefony“ Evolve, Merkur atd. Ale zatím mají i součástky, byť čínu. PS Electronic je na Střížkovské.

My pak máme akumulátory, baterie a tenhle sortiment (viz aku-bat.cz) plus elektronky (na objednávku, nutno přeměřit) a patice (patice.eu) na Bratří Dohalských, já pomaličku rozšiřuju sortiment o to, co potřebuju k opravám a u nás je to drahé/nesehnatelné: kvalitní elektrolytické kondenzátory, různé speciální trazistory, transformátory, pojistky atd., viz hwworld.cz.
    Jsem k dispozici na kontaktních údajích uvedených v profilu, na webu (viz odkaz výše) a na Behemot@jabber.cz.

Vliv
    282

Mhmm to je az na ten GES samá periférie z ruky. Tentokrát jsem potreboval 2 rúzné teleskopické antény, ale obecne potrebuju co chvíli rúzné veci vseho druhu, co tak má práve treba Conrad v katalogu a co clovek vetsinou i v jeho obchodech v D a CH dostane na bastlování rovnou. Nemám ani nic proti partiovkám, kdyz jsou dobre vedené a maj nejen pouzitou a neprodejnou vetes (mezi níz se ovsem tu a tam najde i nejaký ten cenný poklad), ale casto i nové veci z náhodných nákupú na aukcích nebo co jede, tak kupují i normálne. Na silnoproud se zdá být dobrý - a zaklpepejme, ze se drzí uz dlouho - tusím ze se jmenuje KM-elektro v Karlíne (myslím ze to je Krizíkova, mezi Vítkovou a Thámovou), ale holt ten slaboproud v aspon standardní kvalite a v centrální lokalite mi chybí.

Ten GES, to bude tedy asi bud ve Spálené (mezi Národní trídou a Karlovým námestím) nebo mezi nábrezím (Mánesem) a Karlovým námestím (Myslíkova). Tou Myslíkovou jsem veden vzpomínkami na 2 tamní oblíbené takovéhle partiovky (jedna vedle rohu se Spálenou, druhá asi uprostred na protejsí strane), veda, ze je tam uz nenajdu, ale nezahlíd jsem tam ani nic podobného jako jak ríkás ten GES. Ted me napadá, jestli to nebyl GES, co jsem - jak jsem se zmínil - kdysi nakupoval na Lidické na Smíchove (mezi Palackého mostem a Andelem)? Mám jakoby pred ocima nejakou takovou úctenku; ale mohlo to být i to na Zizkove v Husitské. A ve spálené býval pred revolucí Multiservis (proti Lazarské), zpocátku jen obchod na nájemní televizory, pozdeji pronajímali a snad i prodávali i jinou domácí zábavní elektroniku, ale jen hotové výrobky, zádný bastlkseft. Ale orientovat se na starých lokalitách je jen akademická diskuze, myslím, ze je dnes mín nez 1 % obchodú a podobných provozú v Praze na stejném míste jako pred r. 1990.

Tipu neznám a Conrad zrejme tedy pokracuje tak, jak jsem mel dojem, ze v Praze pred tak 15 lety zacal. Jestli si tu proste Nemci udelali odpadkový kos na to, co doma a ve Svýcarsku neprodaj, nevim, nebo jestli je zdejsí provozovatel takový i...t, ze dovází jen výprodejové akcní smejdy za babku, aby je prodával za témer púvodní ceny...? Ale vzpomínám si, ze kdyz jsem kdysi porovnával oficiální katalogové ceny Conrada nemecké, svýcarské a ceské, byly ty poslední s odstupem nejvyssí.

Ale kdyz budu príste v Praze, podívám se na ten GES i GME (myslím, ze jsem okolo nej sel, ale nenapadlo me, ze by to mohl´být obchod, jaký jsem hledal). A kde je ta Tipa?
    Naposledy upravil Mikus; 03.03.2014 v 02:08.
    .
    Nesouhlasím s tím, co říkáte, ale až do smrti budu bránit vaše právo říkat to. - podle Voltaira
    Moudřejší ustoupí. Věčné toť slovo. Založilo světovládu hlouposti. - Marie von Ebner-Eschenbach
    .
    Nechci žít ve světě, kde se všechno, co dělám a říkám, zaznamenává. - Ed Snowden

Vliv
    228

Jsou v Modřanech, ale taky toho nemaj bůhví kolik na skladě a za převzetí tady chtěj tři pětky.
    Jsem k dispozici na kontaktních údajích uvedených v profilu, na webu (viz odkaz výše) a na Behemot@jabber.cz.

Vliv
    282

Citace Původně odeslal Behemot Zobrazit příspěvek
    za převzetí tady chtěj tři pětky.
    Nehlede na to, ze taky daleko, uz jen proto neprichází pro me v úvahu. Obchod, který si úctuje takovéhle veci, povazuju za vrcholne neseriozní a at si pro me za me zkrachuje, kdyz to jinak neumí. To uz múze mít prodavac jeste v kapse krokomer, a mít taxu na kazdý krok vykonaný pro zákazníka, 10 halírú za kazdé stisknutí klávesy a jeste by mu mel nekdo pocítat za úcelem vyúctování výkonu kazdé vyrcené slovo. A to uz nemyslím, kdyby zákazník treba prodavace jeste rozplakal a ten by v dúsledku tohio spotreboval kapesník. U jiných kseftú naopak pri vyzvednutí prímo u nich usetrím za balné a postovné.
    .
    .

Vliv
    282

Uplynulo víc nez 2 1/2 roku, takze se pro jistotu znova zeptám, tentokrát konkrétne:

Vypadá to na to, ze muj miniprehrávac bude potrebovat novou baterku. Múze mi nekdo ríct, kde ji dostanu v Praze nejlíp koupit?
    Přiložené obrázky Přiložené obrázky
    .
    .

Vliv
    228

Tyhle lithia běžně nikdo nevede, je to většinou custom velikost pro každý zařízení od no-name fabrik. Todle je Oticon Streamer EL-402050? Dotáh bych to kolem tří stovek, bude to tak na svátky.

Vliv
    282

Díky, kdyz takdám jeste vedet.

Ale co znamená Oticon Streamer EL-402050? Ten název mi přijde jako nejaký streamer, tedypřístroj od výrobce Omniona, ale Gugl mi na to nachází takrka vyhradne baterky. Tohle je - jak vidno ze jména souboru obrázku - SoundPlayer FunBeat EM270 (výrobce ani jinak púvod nevim, dostal jsem to darem).
    Naposledy upravil Mikus; 29.11.2016 v 18:25.
    .
    .

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Identifikace soucastek ... vyreseno
    Založil Mymak v sekci fóra Elektronika a bastlení
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 05.11.2006, 01:38
  2. Normy pro kresbu elektronickych soucastek
    Založil jedik v sekci fóra Elektronika a bastlení
    Odpovědí: 14
    Poslední příspěvek: 03.04.2005, 22:32
  3. fyzicke rozmery soucastek
    Založil ZeeZ v sekci fóra Case modding
    Odpovědí: 9