Ty Javascracky jsou opravdu výzva. Ale na to slýchám stíznosti i od lidí, co jedou na více méne aktuální výbave. Znamená to proste flexibilitu. JS podle potreb zapnuto nebo vypnuto. Mám tu na strídacku IE6 a K-Meleon 1.7, co jede na motor Gecko od FF, ale jinak je na FF naprosto nezávislý. Ten Gecko je 1.9.2.4449, prý poslední, co je s KExem pouzitelný pro W98, na úrovni FF 3.6.28, který mám taky podle doporucení nastavený jako user agent. Ten KM 1.7 vysel nekdy pocátkem 2013 jako alfa - má urcité mouchy, ale kdyz si na ne clovek zvykne, resp. naucí se s nima zacházet, tak to jde.
Na IE6 mám JS normálne vypnutý, v KM zapnutý, ale pochopitelne oboje múzu kdykoliv zmenit. Zpravidla tedy bez JS chodím na IE, s JS (a https) na KM. U novin chci normálne jen text zprávy, takze na IE to chodívá celkem svizne. Vypnutý JS nekdy nepoznám vúbec, nekdy jsou urcitá omezení, neco bez nej vúbec - ale tady se mi jeste nestalo, aby to bylo neco, bez ceho bych nemoh zít. Na KM to s JS celkem ujde, taky podle okolností perfektne, s obtízema, málokdy vúbec.
Ono to je taky, ze já na tom delám takrka bez zastávky, tezko se to prerusuje. Kdyz mi tenkrát vyhorely ty konektory, hned jsem zacal stavet novej, tusim ze na K6-2 popr. K6-III, jeste ho tu mám nekde rozdelanej. Pak to ale skoro hotový zustalo viset na nejakých detailnejsích nejistotách a uz jsem nutne potreboval zas delat a vzpomnel si na tenhle funkcní IBM, ze ho tu mám. Sice v tu chvíli jeste v púvodní forme - 166 MHz, 192 MB RAM, 1,5 GB disk, CD-ROM tusím 2x to byla, ale to uz jsem mel prístup k vyrazeným krámúm, takze jsem ho vcelku rychle dovybavil,jak je dnes. Melo to být provizorium, ale stalo se trvalým.
Tu desku jsem mel zpocátku vedle sebe v lezatym case s odklápecím víkem a skoro nic dalsího vevnitr. Kdyz jsem mel v noci hlad, strcil jsem do toho oblozenou housku z mrazáku a za chvíli byla krásne rozehrátá
Procházelo mi rukama plno tehle modulú, co vypadaly stejne, ale v manuálu je výslovne ze jde jen 1 nebo 2 typy. Pár tech jiných jsem zkusil a opravdu nesly. Az jsem pak prece jen jeden kousek objevil. Podobná rarita se zdál zpocátku P54 na 200 (v nákym nemeckym fóru o tom nekdo napsal, ze jsou vzácné jak poctiví politici), ale nakonec jsem jich prece jen celkem snadno získal nekolik. Opravdu vzácnost je ale moduly EDO 128 MB se 168 kontaktama do toho IBM. Spís se najde skoro týz, ale na jiné napetí, co byly v Applech a prý i v nejakých kopírkách. Ale to by bylo zas experimentování, jestli se povede napetí prizpúsobit. Jeden jsem mel, s velkým stestím jsem sehnal 2., potreboval bych 3, ale velikonocní skála se mi mezitím navzdy zavrela a shánet po Zátoce a podobných se mi to nechce. Tak holt mám místo plných 384 MB jen 320 (64ek a 32ek je plno).
A leccos se mi povedlo v 98ckách jeste znatelne vylepsit pomocí neoficiálního SP, resp. na základe informací, co poslouzily i k jeho vzniku. A hlavne pomáhá taky KernelEx, ze v pohode jede plno vecí, co na 98ckách prý nejedou.
Jako odalsí - pracovní - retro bych potreboval rozjet svého prastarého CP/M Philipse z r. 1983. Tam mám plno dat na 5 1/4" disketách v nekompatibilnim záznamu, co bych dost potreboval. Myslím, ze tam odesel zdroj, ale nejsem si jistý.
A jeste Commodore VC20, ale ten vlastne jen na hraní. Tam to je myslim taky na zdroji.