Zatim porád jeste hlavní.
Mám tu dávno materiál na novejsí, urcite do úrovne P-III, snad i víc, ale chci, aby mi na tom jely 98icky (P4 nechci v zádnym prípade a jestli ne uz i na nem, na tom, co prislo po nem, uz je myslím originál - tj. ne virtuál zabudovaný do novejsích Windows - 98 dost problém). Ale na to prestehování bych potreboval odhadem tak 2 týdny, kdy bych se opravdu nemusel venovat vúbec nicemu jinému nez tomu, a to se mi jeví takrka nemozné. Mám 2 moznosti: Bud jiný komp nebo v tomhle vymenit základovku. Myslím, ze u jiného kompu bych se moh snazit táhnout frekvenci, jak nejvýs by to slo, tady má ta deska ovsem sokl A1 a mám obavy, ze pevné omezení na nejakých snad 800 MHz. Takze i kdyz mám do toho A1 modul se soklem na zasazení v podstate libovolného P-III, tech asi 1,3 GHz nebo kolik je ten nejrychlejsí (mám) by asi neslo.
Jestli se nemýlím, K6-2 je v podstate kompatibilní s P55, ale uz jsem zkousel, komp se ani nehne, zrejme to neumí BIOS.
Jako retro bych rád jeste rozjel mou první mainboard P/I-P55TP4N. Ona se jmenuje 55, protoze tisták je na nej pripravený, osazená je ale jen na 54 s linearním regulátorem na 3,3 nebo 3,465 V. Bezela mi na 200 MHz, pak i s K6-233 pri 200 MHz to jelo jak delo (i kdyz jen s 128 MB RAM - víc tam nejde - ovsem pred asi 7 lety, kdy mozná byly v Netu mensí nároky nez dnes). S tim jsem na 166 MHz a 2,5 GB disk zacínal taky na tomhle fóru. S tim K6 jsem ale práve upek napájecí konektory. Ty jsem uz dávno vymenil za zlacené (byly jen niklované) a i jinak bych se pokusil ten prívod jeste zesílit, stejne jako chlazení toho regulátoru. Takhle bych ten K6 zvednul na jeho plných 233. A kdybych snad náhodou opravdu nemel roupama co delat, tak doplnit to osazení tím taktovaným regulátorem na 55, jak jsou díry v tistáku i príslusné malúvky na nem; coz by ovsem uz byl dost orísek. Jeste jsem taky nebyl na dorazu s Cache L2: má plovicní hodnotu prímo na desce, na druhou púlku se musí zasadit modul, co jsem nemel. Ten sehnat bylo tezké, ale nakonec, kdyz uz byla mimo provoz, jsem ho sehnal. A udelal bych na to krásný case z "hrubozrnné" (hoblinové) lazurované a lakované drevotrísky
.