Já bych si doved predstavit, ze jednak to s tim napetim, jak je to tu napsáno, múze být i nejaká urcitá deformace technických skutecností vzniklá u technicky méne nadaného redaktora, který to psal (asi jako se jedné mé známé ucitelce hudby, sice s velmi vytríbenými vedomostmi o hudbe, ale technicky takrka 0 - i kdyz mechanickou funkci klavíru zrejme jeste chápe, ovsem kdyz po me chtela jednou posoudit zvuk jejích reprobeden, já slysel neco pri urcité frekvenci, radsi jsem ji to rovnou prelozil do not, nicméne tak jsme si rozumeli a ona obdívila múj hudební sluch
- se zrejme kdysi kdosi pokusil vysvetlit funkci uzavrené reprobedny, nacez kdyz se ta její jednou porouchala, tak prisedsího opravére rovnou poctila vlastní diagnózou, ze to bude mít nejspís neco spolecného s tím stlaceným vakuem
).
Ovsem videl bych jako mozné, ze v normálnim provozu se tam nikdy nedosáhne maximálního napájecího napetí a podle toho je to dimenzované. Urcitým, v bezném provozu absolutne nemyslitelným softwarovým reziem to lze ale rozcvicit tak, ze napetí ci cosi a tím snad i bodové tepelné zatízení nebo nejaký jiný stres stoupne na tolik, ze ho to vydrzí jen po urcitou omezenou dobu, tady teda do tech 4 týdnú. (Mimochodem, uz jenom treba kdyz nechám na svém kompu otevreného Gugla, treba i jen v pozadí a offline, tak mi procák pekne roztápí; byt ovsem nad povolené meze to ocividne není.)

Odpověď s citací