Mhmm, takze tim se potvrzuje moje domnenka, ze to je návrat do doby pred papírovými pytlíky, které mají zabránit prásení pri vyprazdnování. Nemusí se sice vynáset ven celý lux, jako ten "Jupiter", ale i tak, bez vírení prachu se to sotva obejde.
Kdysi jsme meli starý (podlouhlý) Elektrolux, kde hadrový pytlík mel kovový rámecek s gumovým tesnením, ten se po otevrení krytu preklopil na noviny, prislápnul nohama a pytel se vyndal celý a vysypal, aniz by se pri tom nejak prásilo, nanejvýs nepatrne pak pri i opatrném zvedání pytle z hromádky a vracení dovnitr. Nevýhoda hadru byla, ze nezadrzel vsechno, motor se zasíral prachem a cas od casu se musel vymenit rotor. Kdyz nám ho uz v Mechanice pro stárí odmítli opravit, koupil se nový podobný ETA, s dvojnásobným príkonem (500 místo 250 W), s polovicní sací silou a s pytlikem s mekým plastovým rámeckem, který se pod botama pri vyprazdnování prohýbal a plno se naprásilo vedle ( + dalsí konstrukcní nedostatky oproto tomu predchozímu, tehdy ca. 30-letému Elektroluxu). Kdyz jsem u známých videl, jak vynásej toho Jupitera, myslel jsem po jejich strucném vysvetlení, ze udrzují v provozu nejaký z pola vadný neopravitelný kus. Pak jsem ale sám jeden takový "podedil" a zjistil, ze on byl skutecne tak blbe konstruovaný. Ty papírové pytlíky mi pripadaj jako nejcistsí resení.

Odpověď s citací