.
Nesouhlasím s tím, co říkáte, ale až do smrti budu bránit vaše právo říkat to. - podle Voltaira
Moudřejší ustoupí. Věčné toť slovo. Založilo světovládu hlouposti. - Marie von Ebner-Eschenbach
.
Nechci žít ve světě, kde se všechno, co dělám a říkám, zaznamenává. - Ed Snowden
HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané | KRIMIONLINE - internetový magazín z kriminálního prostředí | REGIONONLINE - internetový magazín z regionálního prostředí | ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks
Mhmm, sám ted na tu svou otázku koukám. Je to uz dlouho, nevím, jak jsem na to dosel; snad unavenej? Obcas tu nad tím bývám*zív*
Nebo byla chyba v nejakém zdroji, kde jsem ten význam UDP vycenichal? Ci jsem se proste preklep a chtel napsat UTP? Nad- a podpozemské bytosti vedí.
Jak to ted vidím, bych intuitivne rek, ze UDP znamená Unshielded Direct Pair a UTP Unshielded Twisted Pair.
Naposledy upravil Mikus; 27.08.2015 v 03:09.
.
Nesouhlasím s tím, co říkáte, ale až do smrti budu bránit vaše právo říkat to. - podle Voltaira
Moudřejší ustoupí. Věčné toť slovo. Založilo světovládu hlouposti. - Marie von Ebner-Eschenbach
.
Nechci žít ve světě, kde se všechno, co dělám a říkám, zaznamenává. - Ed Snowden
HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané | KRIMIONLINE - internetový magazín z kriminálního prostředí | REGIONONLINE - internetový magazín z regionálního prostředí | ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks
chystám se realizovat daný wifi spoj, avšak mě zajímá, jak přesně se má ladit na anténách přímá viditelnost? Mám to střelit od oka a nějakým způsobem zjišťovat kvalitu signálunebo na to existuje nějaký sofistikovanější nástroj? Já mám relativně malou vzdálenost, ale jak to dělají profíci?
notebook MSI GX701, Core2Duo T9500 2,6GHz, 6MB cache, 4GB RAM, SSD OCZ Vertex 4 128GB a 500GB HDD (v rámečku místo dvd-rw), nVidia 9600M GT, 3xUSB 2.0, 1xFireWare, 1xVGA out, 1xHDMI, 17" LCD 1680*1050
Od oka trefit co nepresneji a pak se da doladit pootacenim na obouch stranach dokud nebude nejlepsi signal
i5 2500K @ 4ghz 1,18V ,GELID Solution Tranquillo,ASUS P6P67-M-PRO,Kingston HyperX Blu 8GB (2x4GB) DDR3 1600 XMP,GIGABYTE GTX 560 Ultra Durable OC 1GB
KONEČNĚ JSEM REALIZOVAL TENTO SPOJ!!!!
Nakoupil jsem dvě antény PowerBeam M5 300. Nakonec jsem žádné přepěťové ochrany nekupoval. Antény jsem dal na komín a od oka je na sebe nasměroval.
Nejprve jsem antény nastavil podle některých video návodů na youtube.
Jednu anténu jsem nastavil jako Přístupový bod ve WDS a druhou jako Stanici ve WDS. Ač jsem nevěděl k čemu je položka airSelect, nastavil jsem ji podle videonávodu. Jenže jsem zjistil, že po zatrhnutí této položky mi spoj vypadával - přerušil se - Přístupový bod po chvíli napsal DFS wait a již nenastavil žádný kanál a stanice se k němu tak nemohla připojit - po několika pokusech jsem zjistil, že to je právě touto položkou. Proto jsem ji vypnul a od té doby mi spoj jede nepřetržitě (9 dnů).
Na obou anténách jsem nastavil mnou zvolený výběr kanálů a nechal na anténách ať si volí svůj. Když jsem se párkrát díval, antény si zvolili jiný kanál. Jen se podivuji nad tím, proč si volí například někdy kanál, který je již v místě Přístupového bodu obsazen jinými anténami (kanál 132). V pásmu 5GHz jsou úplně volné kanály (112 a 136), tak nevím, proč ty nevyužije.
Proto Vás žádám o zhodnocení nastavení obou antén. V níže uvedeném odkazu je 9 obrázků od nastavení přístupového bodu i stanice. Kdyby jste to zhodnotili, byl bych rád za jakékoliv připomínky.
Jelikož nevím, jak se sem vkládají přílohy - obrázky (1,5 MB) jsou uloženy na adrese:
http://ulozto.cz/xEzD38NM/2x-powerbeam-m5-300-zip
Díky za zhodnocení.
Naposledy upravil ukr; 31.03.2016 v 17:25.
notebook MSI GX701, Core2Duo T9500 2,6GHz, 6MB cache, 4GB RAM, SSD OCZ Vertex 4 128GB a 500GB HDD (v rámečku místo dvd-rw), nVidia 9600M GT, 3xUSB 2.0, 1xFireWare, 1xVGA out, 1xHDMI, 17" LCD 1680*1050
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)