Citace Původně odeslal PetrT Zobrazit příspěvek
Dá se s tím něco dělat a nebo samotné nainstalování systému na flashku je magořina a v mém vlastním zájmu bych se na to měl vykašlat?
Presne tak.

Citace Původně odeslal PetrT Zobrazit příspěvek
b) důvod mé účasti: abych uvolnil jeden SATA port, nainstaloval jsem Ubuntu server (postupně poslední tři verze, aktuální je 13.04) na USB3.0 FlashDisk. Disk je rozdělený na tři pártišny: 16GB root (ext4), 4GB Swap a 12GB data(ext4). Bohužel se mi už 3x stalo, že se na rootu objevily chyby, kvůli kterým přestaly některé služby fungovat (a tak jsem přišel na problémy). Poprvé stačilo po rebootu udělat scan rootu a nechat chyby opravit. V dalších případech (dnes poslední) jsem musel nabootovat z LiveCD a opravit root z jiného linuxu. Je mi jasné, že tímto použitím půjde flashdisk časem do háje, ale čekal bych to na swapové či datové partišně (kde jsou zápisy hodně časté) a ne na rootu (kde se zapisují snad jen 2 logy).
USB neni extra stabilni a muze se stat, ze se zarizeni resetne nebo odpoji uplne. Typicky pri nejake napetove spicce, sumu, se USB porty rady resetuji. Ta flashka taky nemusi byt stavena na 24/7 provoz a radic muze delat psi kusy. Navic USB flashky a pametove karty maji ruzne optimalizace pro FAT, tzn. prvnich nekolik sektoru je fyzicky ulozeno na jine pameti (v radici) atd.