Pokud jde o tablety, tak bych také volil cestu nexusu nebo ipad mini. Mám ale zkušenosti i china-crap tablety. Aktuálně mám nasazených několik Ainol novo 7 Crystal, nakoupil jsem je kolem 80$ (nějaká recenze: http://tabletnet.cz/android/1551-rec...novo-7-crystal), používám je jako jednoduché dotykové terminály v jednom projektu. Je to poměrně slušný kousek, výkon vcelku jde (měl jsem levnější Ainol Tornados za asi 55$, ale ten měl problém se zabezpečenou wifi - sem tam se odpojoval). Konstrukčně je lepší než různé další levné co mi prošli rukama (prestigio, point of view, atd.), je více rozvrzaný než nexus, ale za ty peníze to jde. Má IPS display, který je poměrně dobrý (za ty peníze). Kokrétně u verze co mám doma je slabší gyrosenzor, občas dělá co chce (nevím jak u jiných, tam jsem to nezkoušel) a zlobí mikrofon (ale to se myslím stalo až po upgradu na nějakou modifikovnou rom). Obecná nevýhoda všech Crystalů byla, že se dost zahřívaly, když dělaly něco náročnějšího. Vydrží asi 2 hodiny hraní her, co komunikujou s netem, nebo cca 4 hodiny brouzdání. Jak funguje HDMI jsem nezkoušel. Ze všech hrozných tabletů mi přijde nejlepší a v cenovce do 4k bych ho i doporučil

Co jsem před používání androidích tabletů nevěděl je, že neumí wifi adhoc sítě (s nějakou modifikací snad ano), což mi už několikrát zkazilo náladu.