Ačkoliv sám nemám rád rady typu "chtěl bych grafiku tak za 2,5 - pošetři a kup si tuhle za bůra, je suprová", tak myslím, že tady ta tvoje reakce na Foxe byla trochu přehnaná. Nexus se dá sehnat za docela rozumné peníze (viz SajmoN), iPad mini je fajn věcička, ale tam už je potřeba si trochu připlatit.. Výhodou těchto zařízení je, že se pak dají docela slušně prodat, což se o nějakcých "noname" číňanech moc říct nedá.

Pokud chceš mermomocí opakovat svou smartphonovou anabázi stylem "koupím levný křáp-zjistím, že je qhounu, ale koncept se mi líbí-koupím lepší", tak proč ne, ale možná ani ta první část není nutná. Takový Nexus ti splní to co potřebuješ a je to jakž-takž prověřené. A jelikož jak píšeš, to chceš na filmy a trošku webu ve vlaku, tak tě IMO nemusí nějaké problémy s HDMI vůbec pálit, ne?

K tomu 3G - docela bych ti doporučoval si tablet s 3G koupit. WiFi zdaleka není ve všech vlacích a když, tak občas funguje dost "prapodivně". Čímž netvrdím, že mobilní signál je na tom ideálně a 3G ti poletí vždy a všude, nicméně nebudeš závislý na "tom správném" vlaku. A pořídit se to dá za docela rozumné peníze, třeba u T-Mobile má moje drahá polovička internet v mobilu, nějaký rozumný volný SMS a minuty a internet přes 3G k notebooku za cenu kolem pěti kil za měsíc, což jde...

Samo, že pokud "troška webu" znamená opravdu "trošku webu" ve smyslu deseti minut surfování během dvou až tříhodinové cesty vlakem, tak to pak pozbývá smyslu a to nasdílení přes mobil tohle řeší. Pokud bys tohle sdílení přes mobil chtěl provozovat nějak dlouhodoběji, tak aspoň u mě (jak na HTC Wildfire, co jsem měl předtím, tak na Samsungu SII co mám teď) to docela rychle vytříská baterku...