OK, řeknu ti to jinak.
Já šel se svou "tabletovou zkušeností" takříkajíc ode zdi ke zdi... Jako první jsem měl v ruce nějaký levný šunt (cenové kategorie tak zhruba jak jsi předestřel), značku bohužel už nedám, ale to je asi jako říkat "značku" trenýrek na tržnici, myslím, že je to celkem jedno, plus možná za ten půlrok udělaly už levné tablety trochu pokrok - nevím, nesleduju to tolik. Každopádně, tento tablet mě nebavil ani na "prvotní ohmatání" (měl jsem ho půjčený na pár dní) - pomalé reakce, výdrž baterie taky nic extra... Takže kdybych se měl rozhodovat podle tohoto, jestli mě tablety "baví", tak bych asi řekl, že ne...
Jako druhý se mi dostal do ruky kousek z úplně opačného konce spektra - nejnovější iPad 32GB, ovšem jen ve verzi s WiFi. Plnou verzi, tedy non-mini, pro pořádek
Ten mě "na první ohmatání" bavil, mám ho v "dlouhodobém používání" už cca 4 měsíce. Zezačátku jsem ho tahal všude, pak nadšení trošku opadlo a teď už ho tahám jen jak píšeš - na delší cesty. Ono se to nezdá, ale tahat s sebou kilový iPad je občas zbytečná zátěž, když má člověk v ruce smartphone.
Co tím chci říct? Tablet je prostě pro spoustu lidí hračka. Pokud sis doteď nevymyslel "pracovní" důvod, proč ho mít, tak ho pravděpodobně, stejně jako já, pracovně nepotřebuješ. Čili to pro tebe bude jen kravinka na hraní. A u kravinky na hraní dost záleží i na "prvním dojmu".
Kdybych to vzal podle sebe, tak stručně:
- 16 klacků ze svého bych za iPad v životě nedal, tak zázračný zařízení to zase není
- nešel bych asi ale ani do té low-end kategorie, tam by mě ty tablety asi dost často otrávily až přílišnými "kompromisy" s ohledem na tlak na cenu
- cílil bych to někam do kategorie kolem Nexusu
- k tabletu bych určitě, kdybych si to kupoval sám, chtěl 3G - výrazně to zvýší jeho využitelnost. Ale to zas záleží na Tobě, jestli jsi ochoten si i připlatit za paušál za připojení na net i pro tablet...