Výsledky 1 až 25 z 37

Téma: [Q2/2013] Levný tablet

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member Avatar uživatele bukva
    Věk
    39
    Vliv
    296

Standardní Re: [Q2/2013] Levný tablet

Snad ne.
    Z konceptu smartphonu jsem taky nebyl zklamaný, přesto že ten první, který jsem si koupil, byl ve své kategorii šmejd.
    Ale cesta se ukázala jako správná. Kdyby byla špatná, aspoň bych moc netratil.

To já tak trochu čekám, že nebude mít úplně bleskové reakce, že ty dotyky ne vždy úplně přesně rozpozná, že to občas celé spadne atd. Na to Android znám dost dobře, aby mě to nepřekvapilo.
    Ale snad na filmy a trochu webu to vlaku to bude Ok.
    Myšlení zkresluje realitu.

Senior Member Avatar uživatele D_a_v_i_d
    Věk
    44
    Vliv
    360

Jen dotaz - trocha webu ve vlaku se bude řešit připojením přes smartphone a nasdílením jeho přípojky? Či případně budeš jezdit vlaky, kde je wifi? Já jen, že ani jeden z těch levných cos postoval, nemá 3G, přitom v cenové kategorii (jasně, že s drobným příplatkem), kterou odvozuju z Tebou postnutých modelů, se to sehnat včetně 3G dá?
    A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power

Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
    Na filmy v posteli: Lenovo IdeaPad S9e/1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB HDD
    Na práci: Dell E5500/T9550 2,66 GHz Intel, 3 GB RAM, 120 GB HDD

Kup si iPad, popripade Nexus a kdyz se ti nebude zdat, tak ho prodej. Nad temahle sragorama nema moc smysl spekulovat ...
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Věk
    39
    Vliv
    296

D_a_v_i_d> Všechny možnosti jsou relevantní. Některé vlaky Wi-Fi mají, mám i telefon, který by uměl net nasdílet (nicméně pokrytí tratí není úplně ideální, víme).

Fox> Jenže to je klasická rada:
    Q: Chtěl bych si koupit nějaký kombík, do kterého můžu dát kolo, tak do čtvrt mega.
    A: Kup si BMW Z4 nabo Audi A5. Sice se do nich kolo nevleze a stojí 4x víc, ale jsou mnohem lepší

Koupit si iPad nebo Nexus s 16GB není žádná výhra (tolik mám víc než dva roky v telefonu a není to moc - a to mi z té paměti neužírá OS), 32GB máme za 8K, respektive 11K. HDMI šlauch, to je 1300 u Applu, vyndat HDMI z Nexusu vyžaduje nějakou speciální formu magie, protože to půlce lidí vůbec nefunguje.
    To mi přijde jako docela ošklivá vlastnost údajného TOP zařízení ...

Neboj, dal ti svoje zkusenosti vnucovat nebudu
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Senior Member Avatar uživatele SajmoN
    Věk
    45
    Vliv
    292

riesil som to teraz, a postupne som v rozhodovani dospel od noname-chinacrap cez semibrand-chinacrap az k nexusu, pri cene 200E za 32gb 3g brandnew nebolo o com rozmyslat.
    | intel i3 12100f | noctua NH-U12F | asus TUF Z690-plus | kingston 32GB 3600 | gigabyte RTX2070 super
    | samsung SSD 860 EVO 250GB | wd 20earx | benq cosi 27"| logitech G600 | microsoft X6
    | seasonic
    S12-430 | diy acrylic ikea kallax case
    | “The future is already here—it is just unevenly distributed.”

Věk
    44
    Vliv
    360

Ačkoliv sám nemám rád rady typu "chtěl bych grafiku tak za 2,5 - pošetři a kup si tuhle za bůra, je suprová", tak myslím, že tady ta tvoje reakce na Foxe byla trochu přehnaná. Nexus se dá sehnat za docela rozumné peníze (viz SajmoN), iPad mini je fajn věcička, ale tam už je potřeba si trochu připlatit.. Výhodou těchto zařízení je, že se pak dají docela slušně prodat, což se o nějakcých "noname" číňanech moc říct nedá.

Pokud chceš mermomocí opakovat svou smartphonovou anabázi stylem "koupím levný křáp-zjistím, že je qhounu, ale koncept se mi líbí-koupím lepší", tak proč ne, ale možná ani ta první část není nutná. Takový Nexus ti splní to co potřebuješ a je to jakž-takž prověřené. A jelikož jak píšeš, to chceš na filmy a trošku webu ve vlaku, tak tě IMO nemusí nějaké problémy s HDMI vůbec pálit, ne?

K tomu 3G - docela bych ti doporučoval si tablet s 3G koupit. WiFi zdaleka není ve všech vlacích a když, tak občas funguje dost "prapodivně". Čímž netvrdím, že mobilní signál je na tom ideálně a 3G ti poletí vždy a všude, nicméně nebudeš závislý na "tom správném" vlaku. A pořídit se to dá za docela rozumné peníze, třeba u T-Mobile má moje drahá polovička internet v mobilu, nějaký rozumný volný SMS a minuty a internet přes 3G k notebooku za cenu kolem pěti kil za měsíc, což jde...

Samo, že pokud "troška webu" znamená opravdu "trošku webu" ve smyslu deseti minut surfování během dvou až tříhodinové cesty vlakem, tak to pak pozbývá smyslu a to nasdílení přes mobil tohle řeší. Pokud bys tohle sdílení přes mobil chtěl provozovat nějak dlouhodoběji, tak aspoň u mě (jak na HTC Wildfire, co jsem měl předtím, tak na Samsungu SII co mám teď) to docela rychle vytříská baterku...
    A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power

Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected

Věk
    39
    Vliv
    296

Citace Původně odeslal Fox!MURDER Zobrazit příspěvek
    Neboj, dal ti svoje zkusenosti vnucovat nebudu
    To mě právě mrzí, že jsi žádnou svoji zkušenost ještě nenapsal. Zkušenost s levným tabletem - i když značně atypickým - popsal Kamikatze, za což mu děkuji, ne ty.

Citace Původně odeslal D_a_v_i_d Zobrazit příspěvek
    Pokud chceš mermomocí opakovat svou smartphonovou anabázi stylem "koupím levný křáp-zjistím, že je qhounu, ale koncept se mi líbí-koupím lepší", tak proč ne, ale možná ani ta první část není nutná.
    To by dávalo smysl, kdybych se vždycky trefil do vlastních tužeb. Taky jsem si koupil pár věcí, o kterých jsem za chvíli pochopil, že mě nebaví / nemám na ně čas / nesplnily má očekávání (RC auto, herní konzole, volant k PC ...) a byl jsem rád, že jsem na nich měl minimální ztrátu.
    Naposledy upravil bukva; 29.04.2013 v 10:29.

Věk
    44
    Vliv
    360

OK, řeknu ti to jinak.

Já šel se svou "tabletovou zkušeností" takříkajíc ode zdi ke zdi... Jako první jsem měl v ruce nějaký levný šunt (cenové kategorie tak zhruba jak jsi předestřel), značku bohužel už nedám, ale to je asi jako říkat "značku" trenýrek na tržnici, myslím, že je to celkem jedno, plus možná za ten půlrok udělaly už levné tablety trochu pokrok - nevím, nesleduju to tolik. Každopádně, tento tablet mě nebavil ani na "prvotní ohmatání" (měl jsem ho půjčený na pár dní) - pomalé reakce, výdrž baterie taky nic extra... Takže kdybych se měl rozhodovat podle tohoto, jestli mě tablety "baví", tak bych asi řekl, že ne...

Jako druhý se mi dostal do ruky kousek z úplně opačného konce spektra - nejnovější iPad 32GB, ovšem jen ve verzi s WiFi. Plnou verzi, tedy non-mini, pro pořádek

Ten mě "na první ohmatání" bavil, mám ho v "dlouhodobém používání" už cca 4 měsíce. Zezačátku jsem ho tahal všude, pak nadšení trošku opadlo a teď už ho tahám jen jak píšeš - na delší cesty. Ono se to nezdá, ale tahat s sebou kilový iPad je občas zbytečná zátěž, když má člověk v ruce smartphone.

Co tím chci říct? Tablet je prostě pro spoustu lidí hračka. Pokud sis doteď nevymyslel "pracovní" důvod, proč ho mít, tak ho pravděpodobně, stejně jako já, pracovně nepotřebuješ. Čili to pro tebe bude jen kravinka na hraní. A u kravinky na hraní dost záleží i na "prvním dojmu".

Kdybych to vzal podle sebe, tak stručně:

- 16 klacků ze svého bych za iPad v životě nedal, tak zázračný zařízení to zase není
    - nešel bych asi ale ani do té low-end kategorie, tam by mě ty tablety asi dost často otrávily až přílišnými "kompromisy" s ohledem na tlak na cenu
    - cílil bych to někam do kategorie kolem Nexusu
    - k tabletu bych určitě, kdybych si to kupoval sám, chtěl 3G - výrazně to zvýší jeho využitelnost. Ale to zas záleží na Tobě, jestli jsi ochoten si i připlatit za paušál za připojení na net i pro tablet...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. 3DMark 2013 - výsledky
    Založil Krkavec v sekci fóra Srovnávací a diagnostické testy
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 23.10.2013, 13:22
  2. PC pro hraní Tomb Raider 2013
    Založil karcer v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 19.04.2013, 15:48

Pravidla přispívání