Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 37

Téma: [Q2/2013] Levný tablet

Senior Member Avatar uživatele bukva
    Věk
    39
    Vliv
    294

Standardní [Q2/2013] Levný tablet

Protože mě možná bude čekat povícero cestování vlakem, kde se telefon i notebook ukázal pro zábavu nepraktický, uvažuju, že bych si taky koupil nějaký z těch TA-BLE-TŮ

Protože ještě nevím, jestli to bude "to ono", nechci do toho dávat moc peněz.

Požadavky mám zhruba takové:
    - 7-8", minimálně 1024x600 px
    - dvoujádro, aspoň 1GB RAM
    - baterie kolem 5h
    - mělo by to mít SDHC a použitelné HDMI (tzn. ne jak jsem někde četl, že tablet pouští zvuk do HDMI, ale duplikuje ho i na svých reprácích - nesmysl)

Chápu, že nejlepší je iPad (v mém případě Mini) i když by poslední požadavky splnil jen s redukcemi, ale 10k se mi do toho prostě dát nechce.
    S Androidem mám docela špatné zkušenosti z telefonu s nějakým 2.3, ale budu věřit, že se to do verze 4 nějak zlepšilo.

Zatím mám dva favority:
    http://www.alza.cz/3q-q-pad-lc0720c-d407441.htm - 3Q je jeden z těch levných výrobců, který je jakž takž "značkový" (jako třeba Ainol)
    http://www.alza.cz/yarvik-xenta-7-d379810.htm - ne moc známá značka, ale stejný tablet se kdysi prodával jako Hyiundai - z levných tabletů má imho nejlepší design

Nebo radši něco jiného na základě zkušeností? Nepředpokládám, že výrazně přežije záruku, ale během těch dvou let by měl být v rámci možností Androidu spolehlivý.
    Vůbec se v tom nevyznám, vybral jsem to v Alze vyloženě podle parametrů a vzhledu.
    Myšlení zkresluje realitu.

Senior Member Avatar uživatele HollyG
    Věk
    39
    Vliv
    285

Standardní Re: [Q2/2013] Levný tablet

Jen abys pak nebyl z tabletu zklamany prave proto, ze to bude ve sve kategorii smejd...
    Lidi o mně říkají, že jsem flegmatik. Mně je to ale jedno!
    I'm not arrogant...I'm just better than you!

Věk
    39
    Vliv
    294

Snad ne.
    Z konceptu smartphonu jsem taky nebyl zklamaný, přesto že ten první, který jsem si koupil, byl ve své kategorii šmejd.
    Ale cesta se ukázala jako správná. Kdyby byla špatná, aspoň bych moc netratil.

To já tak trochu čekám, že nebude mít úplně bleskové reakce, že ty dotyky ne vždy úplně přesně rozpozná, že to občas celé spadne atd. Na to Android znám dost dobře, aby mě to nepřekvapilo.
    Ale snad na filmy a trochu webu to vlaku to bude Ok.

Senior Member Avatar uživatele D_a_v_i_d
    Věk
    44
    Vliv
    358

Jen dotaz - trocha webu ve vlaku se bude řešit připojením přes smartphone a nasdílením jeho přípojky? Či případně budeš jezdit vlaky, kde je wifi? Já jen, že ani jeden z těch levných cos postoval, nemá 3G, přitom v cenové kategorii (jasně, že s drobným příplatkem), kterou odvozuju z Tebou postnutých modelů, se to sehnat včetně 3G dá?
    A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power

Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
    Na filmy v posteli: Lenovo IdeaPad S9e/1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB HDD
    Na práci: Dell E5500/T9550 2,66 GHz Intel, 3 GB RAM, 120 GB HDD

Kup si iPad, popripade Nexus a kdyz se ti nebude zdat, tak ho prodej. Nad temahle sragorama nema moc smysl spekulovat ...
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Věk
    39
    Vliv
    294

D_a_v_i_d> Všechny možnosti jsou relevantní. Některé vlaky Wi-Fi mají, mám i telefon, který by uměl net nasdílet (nicméně pokrytí tratí není úplně ideální, víme).

Fox> Jenže to je klasická rada:
    Q: Chtěl bych si koupit nějaký kombík, do kterého můžu dát kolo, tak do čtvrt mega.
    A: Kup si BMW Z4 nabo Audi A5. Sice se do nich kolo nevleze a stojí 4x víc, ale jsou mnohem lepší

Koupit si iPad nebo Nexus s 16GB není žádná výhra (tolik mám víc než dva roky v telefonu a není to moc - a to mi z té paměti neužírá OS), 32GB máme za 8K, respektive 11K. HDMI šlauch, to je 1300 u Applu, vyndat HDMI z Nexusu vyžaduje nějakou speciální formu magie, protože to půlce lidí vůbec nefunguje.
    To mi přijde jako docela ošklivá vlastnost údajného TOP zařízení ...

Neboj, dal ti svoje zkusenosti vnucovat nebudu
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Senior Member Avatar uživatele SajmoN
    Věk
    45
    Vliv
    290

riesil som to teraz, a postupne som v rozhodovani dospel od noname-chinacrap cez semibrand-chinacrap az k nexusu, pri cene 200E za 32gb 3g brandnew nebolo o com rozmyslat.
    | intel i3 12100f | noctua NH-U12F | asus TUF Z690-plus | kingston 32GB 3600 | gigabyte RTX2070 super
    | samsung SSD 860 EVO 250GB | wd 20earx | benq cosi 27"| logitech G600 | microsoft X6
    | seasonic
    S12-430 | diy acrylic ikea kallax case
    | “The future is already here—it is just unevenly distributed.”

Věk
    44
    Vliv
    358

Ačkoliv sám nemám rád rady typu "chtěl bych grafiku tak za 2,5 - pošetři a kup si tuhle za bůra, je suprová", tak myslím, že tady ta tvoje reakce na Foxe byla trochu přehnaná. Nexus se dá sehnat za docela rozumné peníze (viz SajmoN), iPad mini je fajn věcička, ale tam už je potřeba si trochu připlatit.. Výhodou těchto zařízení je, že se pak dají docela slušně prodat, což se o nějakcých "noname" číňanech moc říct nedá.

Pokud chceš mermomocí opakovat svou smartphonovou anabázi stylem "koupím levný křáp-zjistím, že je qhounu, ale koncept se mi líbí-koupím lepší", tak proč ne, ale možná ani ta první část není nutná. Takový Nexus ti splní to co potřebuješ a je to jakž-takž prověřené. A jelikož jak píšeš, to chceš na filmy a trošku webu ve vlaku, tak tě IMO nemusí nějaké problémy s HDMI vůbec pálit, ne?

K tomu 3G - docela bych ti doporučoval si tablet s 3G koupit. WiFi zdaleka není ve všech vlacích a když, tak občas funguje dost "prapodivně". Čímž netvrdím, že mobilní signál je na tom ideálně a 3G ti poletí vždy a všude, nicméně nebudeš závislý na "tom správném" vlaku. A pořídit se to dá za docela rozumné peníze, třeba u T-Mobile má moje drahá polovička internet v mobilu, nějaký rozumný volný SMS a minuty a internet přes 3G k notebooku za cenu kolem pěti kil za měsíc, což jde...

Samo, že pokud "troška webu" znamená opravdu "trošku webu" ve smyslu deseti minut surfování během dvou až tříhodinové cesty vlakem, tak to pak pozbývá smyslu a to nasdílení přes mobil tohle řeší. Pokud bys tohle sdílení přes mobil chtěl provozovat nějak dlouhodoběji, tak aspoň u mě (jak na HTC Wildfire, co jsem měl předtím, tak na Samsungu SII co mám teď) to docela rychle vytříská baterku...
    A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power

Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected

Věk
    45
    Vliv
    290

z nexusu hdmi nedostanes von ziadnou formou magie, pokial to nezahrna third party hw, takze ti co im to ide maju asi ine tablety mne je to putna, jediny televizor co vlastnim mam pripojeny k pc takze pripajat tam tablet by bolo asi dost zvratene, nehladiac na to ze som ho kupoval primarne do auta ako multimedia/navi/obd/whatever device, pouzitie mimo auta je pre mna v podstate len pridana hodnota .. ak chces video vystup pozeraj inde .. ak ta trapi kapacita po rootnuti nieje problem cez otg kabel pripojit akekolvek externe usb ulozisko .. problem s cinanmi je skor ten ze ked nieco nefunguje, tak je velka sanca ze to nikdy fungovat nebude, ryzojedi za pol roka nebudu vediet ze taky tablet vyrobili, nie sa este zaoberat nejakymi aktualizaciami .. akakolvek viac ci menej znackova varianta (kludne asi aj acer) bude na tom vyrazne lepsie, best case scenario je podpora zo strany xdadevs ..
    dalsi faktor pri tych cinskych nonamoch je batterylife .. 10h to asi nebude
    | intel i3 12100f | noctua NH-U12F | asus TUF Z690-plus | kingston 32GB 3600 | gigabyte RTX2070 super
    | samsung SSD 860 EVO 250GB | wd 20earx | benq cosi 27"| logitech G600 | microsoft X6
    | seasonic

Senior Member mince Avatar uživatele Kamikatze007
    Věk
    39
    Vliv
    296

Ja jsem si koupil Ferguson S3 (polskej tablet s dvb-t a gps) s tim, ze to bude ciste jen jako zdroj do auta, mel jsem ho za nakupni cenu. Kdybych mel ale vratit cas zpatky, tak beru taky nexuse, tohle ma na prd display, rozliseni me netrapi ale pozorovaci uhly jsou tragedie, sehnat na to nejake opravy je porod, rootnout to je taky problem. Vykonove to problemy taky nema, baterka funguje relativne ok, ale proste rozdil 1800Kc oproti nexusu tohle proste neospravedlni.
    AMD FX6300@4.2GHz|Gigabyte 990FXA-UD3|AMD Radeon R9 280X OC|2x8GB Crucial Ballistix DDRIII 1866|Intel SSD 520 120GB|2TB Samsung EcoGreen|WD CAVIAR BLACK 1TB|Samsung F1 1TB|Samsung 40" TV|LG W2600H|Logitech Performance MX|Seasonic M12II-620W|Creative X-Fi Music|Fractal Design Define XL R2|Yamaha AX-570+Jamo S606
    Mitsubishi Galant Wagon 2,5 V6 118kW@5750rpm 218Nm@4500rpm-default

Věk
    39
    Vliv
    294

Citace Původně odeslal Fox!MURDER Zobrazit příspěvek
    Neboj, dal ti svoje zkusenosti vnucovat nebudu
    To mě právě mrzí, že jsi žádnou svoji zkušenost ještě nenapsal. Zkušenost s levným tabletem - i když značně atypickým - popsal Kamikatze, za což mu děkuji, ne ty.

Citace Původně odeslal D_a_v_i_d Zobrazit příspěvek
    Pokud chceš mermomocí opakovat svou smartphonovou anabázi stylem "koupím levný křáp-zjistím, že je qhounu, ale koncept se mi líbí-koupím lepší", tak proč ne, ale možná ani ta první část není nutná.
    To by dávalo smysl, kdybych se vždycky trefil do vlastních tužeb. Taky jsem si koupil pár věcí, o kterých jsem za chvíli pochopil, že mě nebaví / nemám na ně čas / nesplnily má očekávání (RC auto, herní konzole, volant k PC ...) a byl jsem rád, že jsem na nich měl minimální ztrátu.
    Naposledy upravil bukva; 29.04.2013 v 10:29.

Věk
    44
    Vliv
    358

OK, řeknu ti to jinak.

Já šel se svou "tabletovou zkušeností" takříkajíc ode zdi ke zdi... Jako první jsem měl v ruce nějaký levný šunt (cenové kategorie tak zhruba jak jsi předestřel), značku bohužel už nedám, ale to je asi jako říkat "značku" trenýrek na tržnici, myslím, že je to celkem jedno, plus možná za ten půlrok udělaly už levné tablety trochu pokrok - nevím, nesleduju to tolik. Každopádně, tento tablet mě nebavil ani na "prvotní ohmatání" (měl jsem ho půjčený na pár dní) - pomalé reakce, výdrž baterie taky nic extra... Takže kdybych se měl rozhodovat podle tohoto, jestli mě tablety "baví", tak bych asi řekl, že ne...

Jako druhý se mi dostal do ruky kousek z úplně opačného konce spektra - nejnovější iPad 32GB, ovšem jen ve verzi s WiFi. Plnou verzi, tedy non-mini, pro pořádek

Ten mě "na první ohmatání" bavil, mám ho v "dlouhodobém používání" už cca 4 měsíce. Zezačátku jsem ho tahal všude, pak nadšení trošku opadlo a teď už ho tahám jen jak píšeš - na delší cesty. Ono se to nezdá, ale tahat s sebou kilový iPad je občas zbytečná zátěž, když má člověk v ruce smartphone.

Co tím chci říct? Tablet je prostě pro spoustu lidí hračka. Pokud sis doteď nevymyslel "pracovní" důvod, proč ho mít, tak ho pravděpodobně, stejně jako já, pracovně nepotřebuješ. Čili to pro tebe bude jen kravinka na hraní. A u kravinky na hraní dost záleží i na "prvním dojmu".

Kdybych to vzal podle sebe, tak stručně:

- 16 klacků ze svého bych za iPad v životě nedal, tak zázračný zařízení to zase není
    - nešel bych asi ale ani do té low-end kategorie, tam by mě ty tablety asi dost často otrávily až přílišnými "kompromisy" s ohledem na tlak na cenu
    - cílil bych to někam do kategorie kolem Nexusu
    - k tabletu bych určitě, kdybych si to kupoval sám, chtěl 3G - výrazně to zvýší jeho využitelnost. Ale to zas záleží na Tobě, jestli jsi ochoten si i připlatit za paušál za připojení na net i pro tablet...

Administrátor マツダ mince Avatar uživatele Marty
    Věk
    43
    Vliv
    300

K tomu připojení na net sdílením netu na mobilu - mám iPad a iPhone a tam připojení funguje naprosto bezproblémově. Většinou to sdílení používám v autě a tam je po ruce autonabíječka. Ve vlaku je obecně jakékoli připojení na h**no.. vlakové wifi bývají zcela nepoužitelné a 3G napřímo taky nic moc stabilita (ale nejezdím vlakem každý týden, takže třeba jsou moje zkušenosti podložené jen špatnými příklady).

K tématu jaký tablet asi neporadím, s ohledem na to, co používám - abych se nestal terčem jako ostatní, co iPad doporučili. Můžu akorát sdělit svou vlastní zkušenost s jeho pořízením: dal jsem za něj plnou částku a peněz určitě nelituju. Trochu mi to vyrovnal ale prodej mininotebooku, který byl nahrazen právě iPadem. Beru to nicméně stejně, jako u jakékoli jiné IT techniky. Nejsem tak bohatý, abych si mohl kupovat levné věci - to zaprvé; a taky nemám rád, když musím pracovat s věcí, na které je při každém pohledu vidět, že to je ten levnej šmejd.

Příměr s autem "kolo se ti tam sice nevejde ale je to čtyřikrát dražší" je tady ovšem lichý - u iPadu opravdu platí, že jsi schopen ho obratem za přijatelnou cenu prodat, což u číny není tak jisté. Osobně bych na tvém místě koupil secondhand iPad a když bych si na něj nezvyk, tak bych ho prostě prodal a nazdar. Vystavuješ se tak jedinému riziku - a to tomu, že pro to nenajdeš využití/nezvykneš si. V případě koupě číny se vystavuješ rizikům hned několika: 1. nenajdeš využití/nezvykneš si, 2. nebude to pořádně fachčit a otráví tě to, 3. nebudeš schopen se toho zbavit.
    CUBE> Ryzen 7 7700X + Arctic Lq Frzr III 64 GB DDR5-6000 ◦ ASUS TUF B650PLUS ◦ ASUS RTX3060 OC 12GB ◦ Kingston KC3000 2TB ◦ SS G12 GM-650 Gold ◦ Samsung S27A800 4K
    WORK> HP EliteBook 845 G9 ◦ Ryzen 5 PRO 6550 ◦ 32 GB DDR3 ◦ 2048 GB nVME SSD ◦ 14.1" 1920x1080 LED + 2x 32" Dell 4K ◦ Win11 Enterprise
    SERVER> HP ProLiant Microserver Gen8 ◦ Intel Core i5-3540T ◦ 16 GB DDR3 ◦ 180 GB SSD + 2x4 TB WD RED + 2x16 TB Toshiba ◦ 10GbE NIC
    PHOTO> Canon EOS 70D ◦ EF 70-200/4L ◦ EF-S 10-18 STM ◦ EF 50/1.8II ◦ EF-S 40/2.8 STM ◦ Yongnuo YN-568EX ◦ Tamrac 5534
    HOMECINEMA> TV Samsung UE55Q55T 55" 4K ◦ DVD Pioneer DV-310K ◦ AVR Yamaha RX-V359 ◦ SPK Dexon Allegro 5.0
    OTHERSTUFF> Mikrotik RB760iGS ◦ Mikrotik CSS610
    ◦ Mikrotik CRS326 ◦ UniFi WLAN ◦ Xerox B235 ◦ Canon PiXMA MG5350

Věk
    44
    Vliv
    358

Ještě ad ty vlaky - já jezdím na služebky (do míst, kde je to opodstatněné) vlakem docela rád, třeba do Brna a okolí... Většinu času signál naprosto bez potíží, samozřejmě, že na online hraní to asi nebude, ale o tom se asi ani nebavíme. Na "takové to domácí žvýkání" na webu to naprosto stačí. S vlakovou Wi-Fi mám zkušenosti jen z Pinďolína, když jsem si minulý rok jel do Olomouce pro kolo, a tam to fungovalo celou cestu bezva. Ale jak jsem psal - to už si pak člověk musí vybírat "ten správný" vlak. A například RegioJetem jsem ještě nejel, ale pokud má WiFi stejně "kvalitní" jako v busech Student Agency, tak tam se mi snad jednou jedinkrát "povedlo" (trasy Praha - Plzeň, Praha - Brno) připojit tak, aby to nezdechlo po dvou minutách a po webu se opravdu dalo surfovat a nebylo to "připojené" jen podle ikony na mobilu/notebooku.

Sdílení mobil-tablet funguje docela v pohodě, o tom žádná, nevím tedy přesně, jak je to u iPhonu, ale u mobilů, co jsem psal, mi to "sjelo" baterku při delším používání docela svižně. Ale tohle už je detail, co mě jen tak napadl, když jsem viděl ty bukvou postované tablety - že ani jeden z nich 3G nemá, tak jestli je to záměr, nebo jen opomenutí. To už je pak na subjektivních preferencích budoucího uživatele a na tom, jestli předpokládaná míra využití tabletu je taková, aby byl dodatečný náklad pár stokorun měsíčně za paušál na mobilní net i do tabletu opodstatněný.

Věk
    39
    Vliv
    294

Asi jste mě přesvědčili.

Pokud pro mě levný tablet nemá smysl, a drahý bez rozumné konektivity taky nemá smysl, pak žádný tablet nemá smysl.
    Za tři litry si koupím padesát knih v antikvariátu, za dva roky cestování budu menší blb
    Mezitím budu čekat, než začne budoucnost.
    Naposledy upravil bukva; 29.04.2013 v 16:45.

Věk
    44
    Vliv
    358

Mícháš dvě věci dohromady - potřebu konektivity a otázku, jestli kupovat drahý nebo levný.

Potřeba konektivity záleží čistě na Tvých osobních preferencích. To se neodvíjí od ceny tabletu. Můžeš se obejít zcela bez 3G konektivity, vystačit se sdílenou 3G přes mobil, nebo mít plnou i v tabletu. To je jen na Tobě.

Co se týče rozhodnutí, jestli levný, nebo drahý, tak už tu bylo popsáno dost, Marty to myslím shrnul docela dobře.

Pokud se navíc bojíš, že tablet přispěje k tomu, aby ses stal větším blbem, tak pak je volba jasná

Věk
    39
    Vliv
    294

Pro mě to není míchání dvou věcí.
    Pokud levný (plnící mé požadavky) je špatný a drahý neplní mé požadavky, pak je "žádný" z ekonomického pohledu ideální řešení.
    Prostě si počkám, až někdo přijde s něčím, co by mé požadavky plnilo, pokud dnes takový není (třeba Asus Fonepad už je docela blízko, ještě by měl mít to HDMI a stát tak o litr míň. Nebo počkám na iPad Mini 2 a pak koupím bazarovou jedničku a zkusím se nějak srovnat s jeho "vadami"). Pokud takový nebude ani v budoucnu, nekoupím si nikdy žádný, žíly mi to netrhá.

Pokud se navíc bojíš, že tablet přispěje k tomu, aby ses stal větším blbem, tak pak je volba jasná
    Nic takového jsem nenapsal. Napsal jsem, že literatura přispěje k tomu, abych se stal menším blbem. Čteš mezi řádky i to, co tam není
    Naposledy upravil bukva; 29.04.2013 v 18:18.

Pokud jde o tablety, tak bych také volil cestu nexusu nebo ipad mini. Mám ale zkušenosti i china-crap tablety. Aktuálně mám nasazených několik Ainol novo 7 Crystal, nakoupil jsem je kolem 80$ (nějaká recenze: http://tabletnet.cz/android/1551-rec...novo-7-crystal), používám je jako jednoduché dotykové terminály v jednom projektu. Je to poměrně slušný kousek, výkon vcelku jde (měl jsem levnější Ainol Tornados za asi 55$, ale ten měl problém se zabezpečenou wifi - sem tam se odpojoval). Konstrukčně je lepší než různé další levné co mi prošli rukama (prestigio, point of view, atd.), je více rozvrzaný než nexus, ale za ty peníze to jde. Má IPS display, který je poměrně dobrý (za ty peníze). Kokrétně u verze co mám doma je slabší gyrosenzor, občas dělá co chce (nevím jak u jiných, tam jsem to nezkoušel) a zlobí mikrofon (ale to se myslím stalo až po upgradu na nějakou modifikovnou rom). Obecná nevýhoda všech Crystalů byla, že se dost zahřívaly, když dělaly něco náročnějšího. Vydrží asi 2 hodiny hraní her, co komunikujou s netem, nebo cca 4 hodiny brouzdání. Jak funguje HDMI jsem nezkoušel. Ze všech hrozných tabletů mi přijde nejlepší a v cenovce do 4k bych ho i doporučil

Co jsem před používání androidích tabletů nevěděl je, že neumí wifi adhoc sítě (s nějakou modifikací snad ano), což mi už několikrát zkazilo náladu.
    Aby mě práce bavila, udělal jsem si vlastní a založil Lynt :-)

Věk
    39
    Vliv
    294

http://www.mobilmania.cz/bleskovky/a...3/default.aspx

Pokud by to byla pravda, že nový iPad Mini (1) bude stát okolo 6k, tzn. bazarové by musely spadnou hluboko pod 5k, pak by to byl velmi vážný kandidát ke koupi, i ten HDMI a USB kábl bych pak zaplatil.

Věk
    45
    Vliv
    290

my bad. to uz je vlastne preratane cez eura .. no to by bola pekna cena urcite
    /disregard
    bullshit, EU cena bude vzdy tvorena len zamenou $ za € .. to, ze to pisalkovia to stale preratavaju cez kurz na tom nic nezmeni
    /disregard
    Naposledy upravil SajmoN; 02.05.2013 v 15:09.
    | seasonic

Administrátor マツダ mince Avatar uživatele Marty
    Věk
    43
    Vliv
    300

Tak iPad mini dneska stojí 8500 Kč novej, takže pokud cena po vzoru velkého iPadu bude po představení "retina" modelu o něco nižší, tak se dá skutečně očekávat prodejní cena plusmínus 6-7K a tedy ekvivalentně nižší cena použitého původního modelu až třeba k těm pěti tisícům.
    CUBE> Ryzen 7 7700X + Arctic Lq Frzr III 64 GB DDR5-6000 ◦ ASUS TUF B650PLUS ◦ ASUS RTX3060 OC 12GB ◦ Kingston KC3000 2TB ◦ SS G12 GM-650 Gold ◦ Samsung S27A800 4K
    WORK> HP EliteBook 845 G9 ◦ Ryzen 5 PRO 6550 ◦ 32 GB DDR3 ◦ 2048 GB nVME SSD ◦ 14.1" 1920x1080 LED + 2x 32" Dell 4K ◦ Win11 Enterprise
    SERVER> HP ProLiant Microserver Gen8 ◦ Intel Core i5-3540T ◦ 16 GB DDR3 ◦ 180 GB SSD + 2x4 TB WD RED + 2x16 TB Toshiba ◦ 10GbE NIC
    PHOTO> Canon EOS 70D ◦ EF 70-200/4L ◦ EF-S 10-18 STM ◦ EF 50/1.8II ◦ EF-S 40/2.8 STM ◦ Yongnuo YN-568EX ◦ Tamrac 5534
    HOMECINEMA> TV Samsung UE55Q55T 55" 4K ◦ DVD Pioneer DV-310K ◦ AVR Yamaha RX-V359 ◦ SPK Dexon Allegro 5.0
    OTHERSTUFF> Mikrotik RB760iGS ◦ Mikrotik CSS610
    ◦ Mikrotik CRS326 ◦ UniFi WLAN ◦ Xerox B235 ◦ Canon PiXMA MG5350

Věk
    39
    Vliv
    294

Citace Původně odeslal SajmoN Zobrazit příspěvek
    bullshit, EU cena bude vzdy tvorena len zamenou $ za € .. to, ze to pisalkovia to stale preratavaju cez kurz na tom nic nezmeni
    Pisálkové používají při přepočtu z USD v zásadě dvě metody:
    a) USD * kurz *1,2 (DPH) * 1,1 (marže českých prodejců)
    b) USD => EUR * kurz

Vyjde to skoro stejně.

iPod Touch
    USA: 199 USD
    ČR: 5435 Kč

Odchylka od vzorců ~5%
    Naposledy upravil bukva; 02.05.2013 v 16:42.

Věk
    44
    Vliv
    358

Citace Původně odeslal bukva Zobrazit příspěvek
    http://www.mobilmania.cz/bleskovky/a...3/default.aspx

Pokud by to byla pravda, že nový iPad Mini (1) bude stát okolo 6k, tzn. bazarové by musely spadnou hluboko pod 5k, pak by to byl velmi vážný kandidát ke koupi, i ten HDMI a USB kábl bych pak zaplatil.
    Tak pokud by byl "starý" Mini k sehnání třeba kolem 4 tisíc, tak už vážně není o čem uvažovat... A co jsem tak koukal, tak už se iPad Mini mezi lidmi docela rozšiřuje a jelikož skalní apple fans chtějí mít vždy to nejnovější, tak jich bude v bazarech zřejmě jak hnoje a ve velmi slušném stavu, protože Mini na trhu zase TAK dlouho není... Být tebou tedy naprosto zapomenu na nějaké "noname" šmucky za 3k jako máš v úvodním postu a počkám si na tohle... BTW nevím, jaký přesně USB kábl máš na mysli, ale iPady mají kábl, kde je z jedné strany lightning a z druhé strany USB, ve standardní výbavě...

Věk
    39
    Vliv
    294

BTW nevím, jaký přesně USB kábl máš na mysli, ale iPady mají kábl, kde je z jedné strany lightning a z druhé strany USB, ve standardní výbavě
    Ten co se jmenuje Camera kit (USB samice) a stojí 705Kč
    Naposledy upravil bukva; 03.05.2013 v 15:26.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. 3DMark 2013 - výsledky
    Založil Krkavec v sekci fóra Srovnávací a diagnostické testy
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 23.10.2013, 13:22
  2. PC pro hraní Tomb Raider 2013
    Založil karcer v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 19.04.2013, 15:48

Pravidla přispívání