Stránka 3 z 9 PrvníPrvní 1234567 ... PosledníPoslední
Výsledky 51 až 75 z 211

Téma: Linux newbie ma par (asi debilnich) dotazu

Standardní

Mám taky jeden dotaz.
    Není tady nějaký linmachr z Ostravy ?? Buď sem trotl nebo jsou věci mezi nebem a linuxem které nejsem schopen pochopit. Asi bych potřeboval názornou ukázku práce s linuxem..
    Pokoušel jsem se nainstalovat ovladače pro GF4Ti a porpvé jsem skončil na právech roota tak jsem se přehodil a skončil jsem na tom že mi chybí někaké /lb potom OK a jsem zase v p....
    Na tohle jsem asi už moc starý
    AMD Athlon 1700+@2800+11x200 1,7V | AC Slim Silent Pro 43°C/54°C | 512MB OCZ Basic DDR 3200 | ABIT NF7-S rev.1.1 | Western Digital WD400JB 40GB | Leadtek GeForce 4Ti 4200 64MB 250/500@300/600| DVD Toshiba SD1712 | CD-RW Teac 524 | 17\" DELL repas

Standardní

pavel.jakubisko: ano, jde tam v pohode odstranit ramy teda aspon v enlightenmentu to jde bez problemu, myslim, ze v icewm taky... ostatni netusim, takove metacity pochybuju ze to umi
    Imagine there's no heaven and at once the sky is the limit
    Photoblog | Kapela

Standardní

^Tomahawk^ > znas RatPoison?
    Why use windows, since there is a door?... SlackWare Linux ruleZz - Linux for the subgenius

Standardní

Citace Původně odeslal pavel.jakubisko
    ^Tomahawk^ > znas RatPoison?
    jo to je jeden uchylnej windowmanager, nedavno vysla naka nova verze... psali cosi na bhole.sk
    Photoblog | Kapela

Standardní

jj...vysla...je to fakt hukot

ty znas lidi z bhole.sk?
    Why use windows, since there is a door?... SlackWare Linux ruleZz - Linux for the subgenius

Standardní

no znam je trochu, oni me neznaji obcas si procitam ty diskuze, solidni flamy
    Photoblog | Kapela

Standardní

jasne

Moderátor Avatar uživatele wong
    Věk
    42
    Vliv
    310

Standardní

Citace Původně odeslal KtK
    Tak jsem koukl na ten SIM - je tam RPMko pro MDK, uplne v poho mi to jede, kompilovat jsem nemusel.. )
    to bude tim ze mas nainstalovany KDE, ze jo? ma to totiz zavislosti na tech knihovnach a ja mam jenom gnome a icewm

Standardní

IceWM je dobry, mozna jeste BlackBox nebo tak nejak...jde to snad i kombinovat...v jednom cudlitka a v druhem to ostatni...

Senior Member mince Avatar uživatele KtK
    Behind fuc*ing WorkTable Device (Praha zapad)
    Vliv
    298

Standardní

Citace Původně odeslal wong
    Tak jsem koukl na ten SIM - je tam RPMko pro MDK, uplne v poho mi to jede, kompilovat jsem nemusel.. )
    to bude tim ze mas nainstalovany KDE, ze jo? ma to totiz zavislosti na tech knihovnach a ja mam jenom gnome a icewm
    Jo, mam.. Ale gnome se mi stejne zda lepsejsi..
    Parasite lost, AKA the Girlfriend Mission:The Socka Project sleeps, lets use (her :) Durex! 1GHz in some soltek stuff, Ati rage 128, etc.. (it\'s noisy)
    IMB Thinkpad R31: celer 1.2GHz, 384M RAM, 60GB 5400rpm hitachi, i810 8MB onboard (na praci to staci ;)
    [pro archivni ucely] janina overclockerska poradna (.tar.gz, 1.1MB, otevrete si index.html v browseru podporujicim javascript a frames)

Standardní

Je to podla zvyku.
    Gnome sa mi zda byt rychlejsie.Ale pouzivam aj KDE.
    hp pavilion zt3020

Standardní

ja pouzival driv gnome, ale to je moc pomaly... taxem presel na Icewm po chvili experimentovani s Enlightenmentem... joo kdyz si v E poradne zaridite plochu tak to je parada... ale Icewm je lehci na nastavovani apod.

btw Mikhaill, co to mas v signature? gentoo?
    Photoblog | Kapela

Standardní

noo to je gentoo,ale este ho nemam.Ale uz som bol blizko ked ma sral ten mandrake.Potom co som to rozchodil tak jak som chcel,tak som to nechal tak.
    Ale asi nahodim gentoo.Ale bojim sa toho kompilovania...
    hp pavilion zt3020

Standardní

Citace Původně odeslal Mikhaill
    noo to je gentoo,ale este ho nemam.Ale uz som bol blizko ked ma sral ten mandrake.Potom co som to rozchodil tak jak som chcel,tak som to nechal tak.
    Ale asi nahodim gentoo.Ale bojim sa toho kompilovania...
    kompilovani rulez
    jako staci kdyz si poradne proctes install docs, projdes fora aspon zbezne a je to v pohode... a kompilovani na gentoo spociva v napsani emerge <program co chces zkompajlit>
    a tim to konci
    Photoblog | Kapela

Standardní

hmm,sak ja ho zkusim.
    hp pavilion zt3020

Vliv
    298

Standardní

Hm, tak mam docela problem s tim mysql.. I kdyz ho v nastaveni sluzeb zasktnu 'spustit pri startu', tak po restartu cely masiny opet nebezi. jediny zpusob, kterym se mi to povede rozbehnout je jako root mysqld -u root.
    Zkousel jsem spustit drakxservices, a to na me vybaflo hlasku "zvolte si, ktere sluzby se maji spoustet pri startu" [OK] [Zrusit]. Dam ok, a skonci to. Dam Zrusit, totez. Dam man drakxservices, vykopne to "no manual entry for drakxservices" drakxservices --help vytiskne jedinej radek "Usage: drakxservices". Tak co sakra s tim?
    Parasite lost, AKA the Girlfriend Mission:The Socka Project sleeps, lets use (her :) Durex! 1GHz in some soltek stuff, Ati rage 128, etc.. (it\'s noisy)
    IMB Thinkpad R31: celer 1.2GHz, 384M RAM, 60GB 5400rpm hitachi, i810 8MB onboard (na praci to staci ;)
    [pro archivni ucely] janina overclockerska poradna (.tar.gz, 1.1MB, otevrete si index.html v browseru podporujicim javascript a frames)

Standardní

Hm, tak mam docela problem s tim mysql.. I kdyz ho v nastaveni sluzeb zasktnu 'spustit pri startu', tak po restartu cely masiny opet nebezi. jediny zpusob, kterym se mi to povede rozbehnout je jako root mysqld -u root.
    Zkousel jsem spustit drakxservices, a to na me vybaflo hlasku "zvolte si, ktere sluzby se maji spoustet pri startu" [OK] [Zrusit]. Dam ok, a skonci to. Dam Zrusit, totez. Dam man drakxservices, vykopne to "no manual entry for drakxservices" drakxservices --help vytiskne jedinej radek "Usage: drakxservices". Tak co sakra s tim?
    symlink do /etc/init.5 (nebo jak se to jmenuje presne... v mandraku je myslim default init 5, tak tam hod link z /etc/init.d kde je mysql a mas to)
    Photoblog | Kapela

Věk
    42
    Vliv
    310

Standardní

tomahawk me o chvilku predbehl... je to tak jak rika
    podivej se do /etc/init.d/mysql (nebo jak to je)
    a od tam udelej symlink do /etc/rc5.d/Sxxmysql kde xx je nejaky cislo (asi 99)
    jde to bud v mccku nebo prikazem
    ln -s /etc/init.d/mysql /etc/rc5.d/Sxxmysql
    jasny?
    jinak drakxservices by melo fungovat, mne to normalne jde - ale v podstate to dela jenom tohle - ty symlinky, pripadne je maze...

Standardní

tim cislem se tusim nastavuje priorita resp. poradi... 99 bude OK
    Photoblog | Kapela

Vliv
    298

Standardní

Panove, ja vas nemit, tak uz jsem zpatky v oknech.. ..a oziram se ironem Jasne ze to zafungovalo.. DIKY MOC!! Nejak ale nechapu proc.. Muzete mi nekdo lehce polopaticky vysvetlit, co se vyrosilo tim, ze se vytvoril symlink odnekud nekam?

Ted uz fakt jen doprgat co mam rozdelano v oknech, (ach to kodovani W1250, diky Bille), a muzu zacit zvetsovat ext2 a zmensovat fatky..

Standardní

ty adresare obsahuji odkazy na programy... v linuxu mas 5 "funkcnich" initu, coz jsou neco jako stadia spusteni 1cka je cisty bash, 3ka je vetsinou bez Xek a 5ka je plny... 6ka je pak restart...
    mno a v tom /etc/rc.X/ definujes, co se pri kterem initu spusti...

edit: ty inity muzou byt v kazdym distru jinak treba v gentoo nemam vubec zadny cislovany, jen boot, default, nonetwork a este cosi ))
    Photoblog | Kapela

Vliv
    298

Standardní

Aha, tak nejak jsem si to predstavoavl. Takze ted jsem do rc5.d hodil link na ten startovaci skript mysqdemona. Jasne, a to cislo je tzv runlevel, ze? defaultne mam ja 5ku. -vypisuje se mi to pri startu. A souvsi to cislo runlevelu nejak s prepinanim terminalu? alt-f1 az f7?

Standardní

ano, runlevel je v podstate init ale s konzolema to nic spolecnyho nema
    jo ale pozor, pokud bys ted nekdy nastartoval treba do initu 4 tak to tam nemas proto je tam myslim /etc/rc.d jako takove, kde jsou veci ktere se pousti vzdy - ale to je jen hypoteza, mandrake nemam
    Photoblog | Kapela

Vliv
    298

Standardní

Aha, diky. Ja si snad vazne budu muset nekde sehnat levnej tiska a vytisknout tam LDP.. Precijen 1000 stranek zadarmo nekde nenapadne nevytisknu..

Jo, dalsi vecicka: Vsim jsem si, ze mi nejde zvuk v mplayeru, kdyz mam pusteny xmms. A asi kvuli tomu ani v SIM. To je to tak, ze si zvuk ukradne jeden prg, a uz ho nepusti? Nebo se s tim da neco delat? Docela mi chybi, to zapipani, kdyz mi nekdo napise na icq. Sem radsi, kdyz slysim sonar, nez kdyz mi vyskoci okno se zpravou..

Věk
    42
    Vliv
    310

Standardní

co jsou inity zda se uz jste vyresili... jinak je to urcite presne popsany v tom LDP

k tomu kodovani: existuje na to jednoducha utilitka, ktera ti predela jakykoliv kodovani - iconv
    syntaxe je takova (pripadne viz iconv --help)
    iconv -f=WINDOWS-1250 -t=ISO-8859-2 -o vystupnisoubor vstupni soubor

a s tim zvukem - co mas za zvukovku? myslim ze to je dano ovladacema - alsa, oss
    mne to s livekem jede bezproblemu, ale to je mozna tim livekem

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Par dotazu ohledne Radeonu 9800 Pro
    Založil Zilla v sekci fóra ATI grafické karty
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 08.07.2003, 19:11
  2. par dotazu - 8RDA+
    Založil TrUs v sekci fóra NVIDIA čipové sady
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 07.05.2003, 16:49
  3. Voodoo2 SLI - pár dotazů
    Založil Marty v sekci fóra Ostatní grafické karty
    Odpovědí: 9