Výsledky 1 až 6 z 6

Téma: Vodafone FUP a přerušování spojení

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Member Avatar uživatele Gregy
    Věk
    34
    Vliv
    241

Standardní Vodafone FUP a přerušování spojení

Ahoj,
    narazil jsem teď u připojení k internetu u vodafonu na nepříjemný problém. Po dosažení FUP se sníží rychlost, to je ok. Problém je, že se po stažení cca 16KB dat přerušují spojení.
    Testoval jsem to tak, že jsem zavřel všechno komunikující po síti (ověřeno wiresharkem) a pomocí wget/curl jsem zkusil stáhnout z různých serverů (i google) cca 0.5MB soubor. Vždy se po stažení prvních 16KB spojení uzavřelo.

V běžném provozu se to projevuje tak, že se nedotahují větší stránky a obrázky. Jakékoli stahování nefunguje.

Psal jsem i do vodafone, ale odpověděli mi, že nemůžou nalézt žádný problém. Nemáte někdo internet od vodafone s vypršelým FUPem?

Díky

Standardní Re: Vodafone FUP a přerušování spojení

Oficialne se to ma zpomalit na 16 Kbit/s (=2 KB/s), coz k nepouzivani tak jako tak, ale jak do toho zapada uzavirani spojeni netusim, asi okradani zakazniku.

Mne se to vzdycky chovalo pri dosazeni FUPu podivne: stranka se prakticky nikdy nenacetla cela (to by odpovidalo uzavirani spojeni), ale email jsem obcas byl schopny sesynchronizovat (a ze by se to vlezlo do 16 KB se mi nezda, byl to IMAP).
    Lenovo X200 | Lenovo Ultrabase | Sennheiser HD 595 | Fujitsu Siemens P19-2 Black | Logitech Internet Navigation Keyboard | Logitech VX Revolution

Senior Member Avatar uživatele D_a_v_i_d
    Věk
    44
    Vliv
    358

Mně se to chová uplně ale uplně stejně jak píše Frelichl... web se nedonačte celý, Facebook přes android taky prd, taky se nikdy nedonačtou stavy atd... Ale když si pustím e-mail klienta, tak se to v pohodě synchronizuje...

Ve Vodafone se reklamštinou nemluví, no...

Já jsem ve stavu vypršeného FUPu momentálně taky a vyhlížím den, kdy mi začne nový období, protože je to fakt k nepoužití... A za 180 měsíčně 150MB FUP a pak tohleto...
    A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power

Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
    Na filmy v posteli: Lenovo IdeaPad S9e/1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB HDD
    Na práci: Dell E5500/T9550 2,66 GHz Intel, 3 GB RAM, 120 GB HDD

Senior Member mince
    Věk
    44
    Vliv
    294

Ahoj, prave taktez pisi z vyprseleho FUPu, rovnez temer k nepouziti. Musim xkrat obnovovat stranku, nez se stranka ve spolupraci s cache dotahne a zobrazi....
    Koupim Atari Jaguar Joypad, Atari Lynx II a Atari Falcon + prislusenstvi... plati stale!

Zrovna tu mam predplacenku T-mobilu s aktivovanym internetem na den a Vodafone kartu s nulovym tarifem a taky aktivovanym internetem na den. Tak jsem udelal test, kdy jsem pripojil jednu kartu, mrknul na nejake video na Youtube a tim vycerpal limit dat, pak zrusil pripojeni a sledoval pomoci USB modemu a programu Huawei Mobile Partner statistiku uploadu a downloadu pri klasickem prohlizeni stranek (4 zalozky) a na pozadi Skype a Miranda. A pak to opakoval s druhou kartou.

U T-mobilu bylo nacitani stranek podle ocekavani pomale, ale po chvili se stranka nacetla, po kliknuti na nejaky odkaz zas chvile cekani a stranka se nacetla. U Vodafonu se jednoducha textova stranka nacetla, ale jak tam bylo vic obrazku, ktere nebyly v cache prohlizece, tak to byl konec a treba stranka ihned.cz, na kterou jsem se uz hodne dlouho nepodivat se mi za cca 10 minut vubec nenacetla (Firefox nezobrazil ani pismeno). U T-mobilu se mi zdalo, ze data tecou cca porad, u Vodafonu casto vyskocil upload na 40Kb/s, okamzite klesnul na 10Kb/s a pak nekolik sekund 0Kb/s, a dokola.

Tady jsou nejake screenshoty:
    FUP - Tmobile.pngFUP - Vodafone.png

Windows 7 Pro 64b, Firefox 12
    Naposledy upravil zivan; 31.05.2012 v 14:14.
    Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, 12,5" IPS, 1TB HDD Seagate 7mm, 120GB mSATA Crucial M4), Mini Dock Plus Ser. 3, 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

Member Avatar uživatele Gregy
    Věk
    34
    Vliv
    241

A nechtělo by se vám zkusit to podobně jako já? Jde o to, aby se to dalo relativně jednoduše konzistentně zopakovat.
    Zavřít vše co používá internet. Potom nějakým jednoduchým stahovátkem (já zkoušel curl a wget) stáhnout nějaký obrázek, stačí 0.5MB a zjistit jak se to chová. Potřebuju se o něco opřít při komunikaci s vodafonem, ideálně kdyby nás bylo vic, tak na ně trochu zatlačit
    The Cake is a SPY!

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Přerušování spojení na sdíleném připojení
    Založil jenicek321 v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 25
    Poslední příspěvek: 15.02.2009, 22:23

Klíčová slova k tématu

Pravidla přispívání