Výsledky 1 až 25 z 26

Téma: Přerušování spojení na sdíleném připojení

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Přerušování spojení na sdíleném připojení

zdravím, mám následující problém

máme připojení od malé firmy, je to kabel
    jsme na něm 2, router je za pár stovek (600) - Netgear

http://www.cybex.cz/Hardware/Sit-a-W...kategorie=852/

ať se snažím jak se snažím, tak když spolubydlící zapne eMuli a DC++, tak mi to po chvíli začne disconnectovat dlouhodobější datový tok, jedná se nejčastěji buď o hru WoW nebo třeba ČT24, poté vždycky pomůže restart routeru a tak půl hoďky nebo hoďku to jde dobře, ale je to nepravidelné, takže to přisuzuji tomu jak se zrovna on nebo na něj připojí lidi a pak to zas začne disconnectovat

hrál jsem si s 2 nastaveními na routeru a to :

WAN setup :

Disable SPI firewall
    Default DMZ server (moje adresa v sítI 192.168.1.3)

PORT forwarding - zjistil jsem si přes jaké porty jde wow a naházel je tam
    (TCP/UDP - na moji adresu 192.168.1.3 )

192.168.1.1 - router
    192.168.1.2 - spolubydlící
    192.168.1.3 - já

Ať dám SPI firewall, default DMZ a forwardováni jak chci, pořád to prostě padá. Když jsem zkoušel na www.whatsmyip.org ověřit jestli to naslouchá přes porty co sem naforwardoval, tak bohužel nic

je to routerem, ISP nebo špatným nastavením ? vím že na dálku je to naprd řešit, ale třeba mi někdo pomůže, díky
    i5 2500K 4,5GHz + Noctua NH-U12P | Asus P8Z68-V | 8GB Kingston 1600MHz | Gigabyte 560 GTX | Intel SSD 310 120GB + 1TB | Samsung PX2370 | Sennheiser HD600 | Audinst HUD-MX1 | Seasonic S12 500W

Standardní Re: Přerušování spojení na sdíleném připojení

osobně bych DMZ vypnul a měl jenom jednotlivy port-forwardy. a k výpadkům - zkus omezit maximální počet současných spojení na eMule/DC++, některy levnější "krabičky" vysokej počet souběžných spojení nemusí ustát.
    "Internet je místo, kde většina žen jsou ve skutečnosti chlapi, chlapi jsou chlapi a většina dětí jsou agenti FBI." | "Kdo chce kam, pomozme mu tam." | "Neexistují velké problémy, ale malá kladiva."

Port forwarding, ani DMZ nemá s Tvým problémem nic společného. Problém bude v oné krabičce, kdy dochází k přetečení limitu počtu otevřených spojení (přesněji connection tracking ve firewallu). U levných krabiček se s tím bohužel nedá nic dělat, protože je většinou omezení na hardwarové úrovni (rychlost CPU, velikost paměti).

Řešením je pořídit si sofistikovanější zařízení, které dokáže otevřená spojení omezovat a řídit. Takovým řešením je třeba MikroTik...
    Lenovo ThinkPad T400s (Intel Centrino 2 vPro 2.4GHz, 8GB RAM, Intel GMA 4500MHD, 250GB HDD 1.8" Toshiba)

Citace Původně odeslal IntEx Zobrazit příspěvek
    U levných krabiček se s tím bohužel nedá nic dělat, protože je většinou omezení na hardwarové úrovni (rychlost CPU, velikost paměti).
    Casto se to da trochu poladit pres telnet (pokud se na neho dostanes), bud nastavit mensi timeouty, nebo jde nekdy i zvednout samotny limit spojeni, ale to pak zalezi jeste jak pises - kolik toho zvladne hardware.
    Gigabyte GA-965P-S3, 3GB DDR2 transcend 667@925Mhz, E2160@3330MHz, Powercolor HD4830@700/1850, LG L226WTQ-PF , Seasonic SS-500ET-T3 500W 80PLUS, ~2TB HDD, DVB SkyStar2 ,Leadtek TV 2000XP, Logitech Z-640, Logitech MX510, Logitech DFP, Dolby's keyboard, NEC 3550A, Pixma iP4500, W7 x64, 3dmark
    30/1,5Mbit UPC - Buffalo WHR-HP-G54 OpenWRT, Dlink G664T OpenWRT, La Fonera OpenWRT, Linksys PAP2T VoIP
    Samsung I5700 Galaxy Spica - Android 2.2

Citace Původně odeslal silenec Zobrazit příspěvek
    Casto se to da trochu poladit pres telnet (pokud se na neho dostanes), bud nastavit mensi timeouty, nebo jde nekdy i zvednout samotny limit spojeni, ale to pak zalezi jeste jak pises - kolik toho zvladne hardware.
    Jak říkáš, přes konzoli se danému zařízení dá "hranice" někdy posunout, ale takových zařízení s podporou konzolového připojení (telnet/ssh) je velice málo. U "krabičky za šest stovek" se člověk většinou jinam, než na webové rozhranní nedostane, ačkoliv v tom kolikrát běží nějaké mini-distro Linuxu.
    Lenovo ThinkPad T400s (Intel Centrino 2 vPro 2.4GHz, 8GB RAM, Intel GMA 4500MHD, 250GB HDD 1.8" Toshiba)

díky za reakce, měli byste konkrétní tip na router, který by to zvládal, popř na kterým by se dal provozovat openwrt jak říká fox ? přednost bych ale dal tomu, který by to zvládal už koupený, WiFi nepotřebuji, 1k - 1,5k (jestli je to reálné)
    Naposledy upravil jenicek321; 25.01.2009 v 11:04.
    i5 2500K 4,5GHz + Noctua NH-U12P | Asus P8Z68-V | 8GB Kingston 1600MHz | Gigabyte 560 GTX | Intel SSD 310 120GB + 1TB | Samsung PX2370 | Sennheiser HD600 | Audinst HUD-MX1 | Seasonic S12 500W

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. ipconfig - Vista
    Založil -Braba- v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 11.03.2008, 10:31
  2. Sdílení internetového připojení ve Windows Vista
    Založil sergiX v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 29.12.2007, 19:18
  3. Wi-Fi spojení ad-hoc s WEP jede, s WPA ne
    Založil 24-bit v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 2