2Atreides: Jen varovani, v M$ obecne nikdo licencim nerozumi (ano, sami nevedi jak to licencuji) a kdyz se zeptas 5ti lidi, dostanes 10 ruzncyh odpovedi (a samo odkazy na ruzne vyjimky a dodatky ...).
2Atreides: Jen varovani, v M$ obecne nikdo licencim nerozumi (ano, sami nevedi jak to licencuji) a kdyz se zeptas 5ti lidi, dostanes 10 ruzncyh odpovedi (a samo odkazy na ruzne vyjimky a dodatky ...).
IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami. -- Francois La Rochefoucauld
Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.
Pokud zavolám na hotline MS, kde robotovi namačkám při že chci hovořit o licencích, a následně vylíčím svůj dotaz, pak se mi paní na 2min odmlčí, že to pro jistotu zjistí a následně mi řekne co a jak. A v neposlední řadě mají můj mail, jméno a telefon a zároveň mi na začátku sdělují, že mají vše nahrávané.
Tak bych jim při prvním problému sdělil (dle emailu který mi po ukončení hovoru došel), pusťte si vaši nahrávku ze dne x.x. z 15:45 - nashle (co víc jsem jako zákazník měl udělat?)
Paul Atreides
NPE-squad.com - Clan Leader
COMP: Win7 x64 prof. | C2D E8400 3Ghz | ASUS P5B DeLuxe | Corsair 6000 MB DDR2 800MHz | ASUS GTX 560 Ti 1GB-DDR5 | SB Audigy SE 7.1 | Seagate 1000GB & 500GB (šuple WD 320GB) | Corsair 520W | 26" LG fullHD 1920x1080px 8ms
NAS-server: Win Home Server 2011 | 1,6 Atom D525 (2 core | 4 threads) | ASrock mini-ITX | 4 GB DDR3 800MHz | Western 1TB GreenPower | Fortron 200W 80-BronzePlus | ftp, web, mumble, vpn, Servio DLNA share system, komplet PLEXI case
NetBook: ASUS Eee1001PQ (violet) | 1,6 ATOM | 1 GB RAM | 250GB HDD | 1024x600 px LCD | baterie 7h :)
FOTO: Olympus E-520 | 14-42 ZuikoDigital | 40-150 ZuikoDigital
Alespon trochu jistejsi by bylo, kdybys tu nahravku mel v ruce ty, takhle nemas nic. O vysledku rozhoduje nakonec stejne soud a ne oni.
V kazdem pripade M$ licencovani je skutecne vedni obor.
Jinak s podobnou nekonzistenci odpovedi na infolince se setkavam nejak casto, 3 otazky (stejne), 3 odpovedi (ruzne)![]()
Lidi o mně říkají, že jsem flegmatik. Mně je to ale jedno!
I'm not arrogant...I'm just better than you!
Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.
Jasně máte pravdu, samozřejmě nahrávku nemám. Ale vzhledem k tomu že můj dotaz zněl zdali by Home server směl být provozován ve firmě a zdali na něm smí běžet Pohoda.
Odpověď byla NE + odkaz na podrobný popis licence (tedy co se týče toho účetního sw).
Ale třebas jako zálohování firemních DAT, myšleno kopírování ze pevných PC právě na home server, pokud k tomu nebudu používat sw dalších stran (což nebudu) tak takto to běžet může.
Tzn. nepředpokládám, že by se se mnou chtěl někdo soudit, že moje data (xls, doc a pdf) si Home server kopíruje na svuj disk jako "zálohu dat". A to slovo kopíruje je myšleno, že využívá program, který je součástí WHS.
Paul Atreides
NPE-squad.com - Clan Leader
COMP: Win7 x64 prof. | C2D E8400 3Ghz | ASUS P5B DeLuxe | Corsair 6000 MB DDR2 800MHz | ASUS GTX 560 Ti 1GB-DDR5 | SB Audigy SE 7.1 | Seagate 1000GB & 500GB (šuple WD 320GB) | Corsair 520W | 26" LG fullHD 1920x1080px 8ms
NAS-server: Win Home Server 2011 | 1,6 Atom D525 (2 core | 4 threads) | ASrock mini-ITX | 4 GB DDR3 800MHz | Western 1TB GreenPower | Fortron 200W 80-BronzePlus | ftp, web, mumble, vpn, Servio DLNA share system, komplet PLEXI case
NetBook: ASUS Eee1001PQ (violet) | 1,6 ATOM | 1 GB RAM | 250GB HDD | 1024x600 px LCD | baterie 7h :)
FOTO: Olympus E-520 | 14-42 ZuikoDigital | 40-150 ZuikoDigital
Nejspise se shodneme ze at tak ci tak, dokud tim nezacnes podporovat stovky uzivatelu a nekolik pobocek, tak se pro to nikdo nebude zvedat ze zidle, takze debata ciste akademicka![]()
To sice ne, ale zase chápu, že když už člověk něco kupuje, tak to chce mít licenčně "čistý". Mně takhle "poradila" slečna na teplé lajně Mrkvošrotu, když jsem zjišťoval, jak to je s OEMkama pro Win7 - u WinVista se daly koupit mimo a nemusely být na fakutře s PC, W7 pouze spolu na faktuře, kde muselo být x klíčových komponent PC, mezi nima i case. Když jsem se ptal, jestli tedy to, že case mám vlastní a zbytek splňuju, je nepřekonatelný problém, uzemnila mě radou "no tak si to kupte, nebude to teda uplně košer, ale co"... Na což jsem reagoval stylem, že když bych chtěl mít neplatnou licenci, tak za ní nebudu platit několik tisíc, ale stáhnu si nějaký W7 z netu a nainstaluju si je načerno - "čistota" licence bude asi podobná.. Na to už nereagovala a já se s díky rozloučil![]()
A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power
Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
Na filmy v posteli: Lenovo IdeaPad S9e/1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB HDD
Na práci: Dell E5500/T9550 2,66 GHz Intel, 3 GB RAM, 120 GB HDD
Ono asi nic lepsiho pro SOHO nez potvrzeni emailem ten ci onen nazor stejne nedosahnes, maximalne si jeste muzes precist ty licencni podminky.
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)