ŘEŠIL JSEM TO (kua capslock) před pár týdny kvůli švárovi, a home made řešení je na prd, potřebuješ Win server na slušném připojení. Win2003 nebo 2008 protože vše jede přes vzdálenou plochu.
Tak doporučovaných firem přímo pohodou je několik, konkrétně mě nej lepší přijde Active24, s tím že to stojí 990,-/měsíc. A dušovali se že ta cena je za 1-5 klientů !!!!!
viz: > http://www.active24.cz/produkty-a-sl.../aps-standard/
Čili sice rovnou začneš platit taky litránek, ale při dalším a dalším a pátém připojení stále litr. Přičemž připojení Active24 serverů bych neřekl, že je vůbec špatné ! Ale odzkoušeno nemám !
Co mám odzkoušeno, tak jsem zkusil nainstalovat pohodu na svuj soukr. malej PC a pomocí VPNky se na něj připojovat - problém je, že takto se tahá celá databáze třeba 30MB přes VPN a když to náhodou zbuchne, bude ti trvat den než to opravíš. není to jen o záloze - rozsype se tím ztraceným spojením více věcí najednou.
Kdežto u RDP (vzdálené plochy) se jen odpojí přenos obrazu. BTW na který se můžeš připojovat i přes mobil (3G).
BTW ještě jedna věc - jestliže firma potřebuje pro svůj chod účetnictví (a jako že potřebuje) a měsíčně vyhodí X tisíc za telefony a internet, už by ji nemělo vadit vyhodit 990,- navíc za normální řešení, které je živí !!!
A ještě dodám jedno - FOX ti odpověděl tak jednoduše jak jen mohl jen proto, že chceš něco vědět, ale vlastně nemáš čas se s tím zabývat. V tom případě co vlastně chceš ? Radu a nebo si vylejt srdce, že tě někdo zaúkoloval a ostatní se starejte ?