Já v tom taky nějak nevidím problém - ač v Alze moc nenakupuju. Komu je příjemnější si vyzvednout zboží jinde, než na hlavní pobočce v Holešovicích, tak hold musí za to dát dvacku navíc. Ať pojedu hodinu MHD, autem či jinak do Holešovic, vždycky mně to vyjde dráž, než si zaplatit dvacku navíc a vyzvednout si to třeba v Počernicích, když to mám cestou domů. Kdo nechce tuhle službu akceptovat, mlže si proto "zadarmo" dojet do Holešovic, nebo si to obednat a vyzvednout u nějakého úplně jiného obchodu - konkurence v PC technice je myslím u nás víc, než dost.
Kdyby o tom zákazník nebyl nijak informován, pak neřeknu ani popel, ale dopravu si vybírá každý sám a sám se taky každej mlže rozhodnout, zda to akceptuje nebo ne. Je to prostě služba a je tedy nějak zpoplatněná. Nikde přece není napsaný, že i když má Alza xy poboček, musí na nich taky všechno zboží ihned a zadarmo vydávat.
Klasický "jen" webshopy maj většinou jen zaslání poštou, PPLkem či nějak jinak, stojí to většinou o dost víc než 20 korun a nikdo na to neremcá. Pokud webshop nemusí mít zákonem dané nějaké bezpaltné výdejní místo, tak nevím, v čem je problém, že nějaký obchod umožňuje si vyzvednout za příplatek 20 korun věc někde, kde mi to bude daleko víc vyhovovat a ztratím tím míň peněz i času, než se plácat do Holešovic, když to mám dost z ruky.
Nějak moc nechápu, že i nad některými smysluplnými službami za pakatel jsou schopní lidé se pohoršovat...
Logistické náklady jsou dnes docela vysoké, takže já s tím problém nemám.
A to jak opakuju - v Alze moc nenakupuju a ani jí nijak nemiluju.