Tak pár novinek!
Projektory mně zcela pohltily a začal jsem hledat výš, zejména na 2D, kde mě duhový efekt Aceru 5360 přeci jen dost ruší, jsem na chyby v obraze přecitlivělý. Taky jsem chtěl fullHD. Pořídil jsem Sony VPL-HW30ES i s aktivníma brýlema Sony TDG-PJ1. Ve 2D nedokáže Acer 5360 držet krok snad vůbec v ničem, Sony je prostě mnohem výš, skutečný požitek. Ve 3D je to zajímavé, ladím a ladím... Sony se mi zatím nepodařilo vyladit zcela bez duchů, v tom Acer stále vede a je to pro mě hodně podstatné. Jinak světlost 3D ve prospěch Sony, ostrost také (byť ji duchové kazí a i v tom asi stále preferuju o hodně levnější Acer, než se mi podaří najít ideální nastavení Sony na 3D). Stejné zkušenosti mají i ostatní uživatelé téhle sonky, řešení duchů prý leží ve vhodném nastavení a možná také v jiných brýlích. Jsem zvědavý, jestli se mi podaří dosáhnout s brýlemi Sony stavu téměř bez duchů (jak se prý některým podařilo), zatím je vnímám docela dost... Jeden člověk tvrdí, že nejlepších výsledků (prý zcela bez duchů) dosáhl s brýlemi Monster Vision 3D. Nemáte je někdo náhodou doma? Rád bych si je půjčil, kdyby to bylo jen trochu možné, ať je nekupuju naslepo.... Moc díky předem!
Edit: Nakonec se podařilo Sony ve 3D slušně rozjet, duchové občas jsou, ale ve všem ostatním Acer převálcuje. Ty brýle bych stejně rád vyzkoušel!