Ha, zapomnel jsem asi odeslat editaci posledniho prispevku - ta hlaska byla opravdu chybejici png-devel. To jsem doinstaloval, a pak to chtelo X11 support, coz jsem doinstalovat nezvlad - v RMPdrakovi jsem nic co by vypadalo ze by to bylo ono nenasel.. Nevis co to presne je? (ja vim, ze urcite vis

)
A jsem tu s dalsim problemkem. Chtel jsem rozbehnout mysql. Tak jsem stahnul RPMko, nainstaloval. Pustil jsem mysql, -klienta. Povedlo se mi pohrabat v tabule s pravama, nastavil jsem rootovi i naky to heslo. Jenze pak jsem restartoval comp a ted uz nemuzu s mysql delat nic, protoze mi nejspis nebezi server. typicka hlaska je tato:
Kód:
mysqladmin: connect to server at 'localhost' failed
error: 'Can't connect to local MySQL server through socket '/var/lib/mysql/mysql.sock' (2)'
Check that mysqld is running and that the socket: '/var/lib/mysql/mysql.sock' exists!
Ted pozoruju, ze ten /var/lib/mysql/mysql.sock tam opravdu neni. ale pred restartem tam urcite byl. Co s tim? Bez mysql je mi celej linux na prdku, jako PHP prgacovi..
EDIT: Uz se mi povedlo rozbehnout jako rootovi mysqld, (mysqld je v /sbin) coz je ale docela provizorni. nechci se pokazdy logovat jako root.