No abych se taky pripojil troskou do mlyna na tema hg.
Neznam cloveka ktery by byl s hg spokojen. Delam ve firme ktera mela cca 700 useru. Mel jsem tu cest pozorovat prerod z norisu na hg. Dnes si o tom myslim ze si znas tehda lcs delalo snad srandu. Pamatuju na jajich studie nasazenia dalsi tlachy ktere s slusne zplatily spolu s partnerskou firmou. Vysledek nakoupeny hw za x mio na kterem se farma stourala v nose. A client pc se ohulil tak ze skoro roztekl takze se pak zase investovalo x penez do upgrade stanic. A to jen proto ze se to temer vse narvalo na tlusteho klienta. Viva microsoft gold partner...
Dalsi usmevne tema byl prevod z pb na .net platformu. Super... vysledkem je ze dodnes slozitejsi sablony vyrabej v pb11. Takovehle nalozeni s dw jsem opravdu necekal. Clovek nevedel jestli se tomu ma smat nebo brecet. A to bylo i obdobi kdy jsem skonci s betatestovanim pro lcs. Protoze vyvijet nastroje jen aby ten jejich zazrak fungoval kdyz oni toho nejsou schopni a za dara me fakt nebavilo.
Dalsi kapitolou jsou patche a prava.. A to pomijim obodbi kdy se predelaval system prav. Po kazdem patchi se pravidelne rozesere konzistence prav. Nekteri uz nemaji co meli a jini ejhle na co tady mam to tlacitko. Na chybky jsem asseco i jejich vyznamneho partnera upozornoval nicmene uz me nebavi hledat kde to zas podelali. Dale jak mi bylo zdeleno od dodavatele oni to proste na farmach neskousej. Takze se bezne stavalo ze se to uz nerozjelo a nebo rozjelo ale s takovymi problemy ze bych se utelefonoval s usery. Takze se prohazovaly farmy mezi sebou radej. O rozdelni zateze a dalsich super vecich jako redirectovani a terminalove servery ani nehovorim.
SQL njn lidi kupte si poradne zelezo za par mio a budou dotazy trvat jen par minutCo rict vic na jejich tabulku lcs.subjekty ktera treba unas ma 19 716 280 zaznamu... takze si jedinci kteri o hg neco vedi dovedou predstavit jaky hw asi taha tu paseku ve vnitr hg.
Jako byvaly prog rikam ze se mi jezili obcas hruzou vlasy na hlave kdyz jsem do toho systemu stouchal klackem. Ale tady uz jsme u toho co od toho muzem chtit kdyz radej investuji do marketingu a nadstandartnich vztahu nez do kvality vyvojaru ci vyvoje.
Ale abych jen nenadaval kdysi jsem z povzdali videl neco cemu rikali tusim pis bezelo to na vodarnach v ostrave snad i na sme. A myslim ze az na to ze to bylo postavena na pb (ano dw je krasna vec) to nebyl uplne spatny system na ten pravek.