Aktuálně to vidím stejně... nějaký netbook s C-50 nebo E-350 je podle mne nejlepší volba.
Před měsícem jsem si pořídil Acer Aspire One 722: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=91417
Na web a filmy (DivX, DVD) je naprosto v pohodě. Mám na něm Win 7 HP 64bit a systém sám o sobě je svižný.
Při náročnějších požadavcích - jako je třeba jen prostá instalace aktualizací systému se ale člověk dost načeká, jednoduše C-50ka na 1.0GHz moc nestíhá - obě jádra jedou naplno a výsledek v nedohlednu...
Taky moc nestíhá flash - Pod IE 9.0 je to slide-show, pod Google Chrom je to výrazně lepší, ale i tak prostě chybí výkon / nebo optimalizace pro nová AMD APU v aktuální verzi flash playeru.
Noťas je velmi tichý, lehký a má i slušnou výdrž - v praxi zatím netestováno, ale ukazuje to maximum někde mezi 5-6 hodinami.
Jediná věc co mne vytáčí - nerozchodil jsem WiFi v Nku (a co tak študuju po netu, tak nejsem sám - je tam čip Broadcom)... prostě se nepřipojím k routeru (300Mbit Draft N) víc než 65Mbit, což je dost opruz, to už je fakt rychlejší běhat mezi NASem a netbookem s flashkou.
Původně jsme chtěl zmíněné Lenovo S205, bohužel bylo absolutně nedostupné, pokud jej někde seženeš, tak jdi do něj.![]()