Na dokumenty laser to je tu už vyřešeno. Co se týče fotek tak je třeba vědět, jakou požaduješ především kvalitu. Inkoustovka za 5 tisíc ti fotku kvalitně nevytiskne, a ne a ne a ne. Navíc v závislosti na štěstí ti po zhruba po jednom balení papíru ti začne celá odcházet, začne špinit, hlavy v tahu, zasychá, pouští moc inkoustu, zasekává papíry. Viděl jsem to nespočetněkrát. Další věc je, že tyhle tesco tiskárny jedou v RGB, takže odpadá jakýkoliv colormanagement, který teda si dovolím tvrdit že je na fotky potřeba. Pro to potřebujes tiskárnu kterou můžeš řídit jako CMYK a k tomu ještě RIP SW který ti to převede. A kalibrovat. Takže já bych to dal být tebou fotolabu, protože si troufám tvrdit že je větší šance že to zprasíš ty na nekalibrovaném workflow za 5 tisíc než fotolab s produkčníma strojema v řádech set-k až milionů (v závislosti na kvalitě fotolabu samozřejmě).
EDIT:
Ještě bych doplnil co se týče těch neoriginálních inkoustů - to je jako si koupit nový auto a pak místo nafty jezdit na fritovací olej. Samozřejmě ti to časem zasere celou tiskárnu, je s tím patlání, barvy jsou jiný takže opět to chce znova kalibrovat (a to v téhle kategorii nejde). Náklady na tisk celkem přímo padají s pořizovací cenou tiskárny, protože dražší kousky očekávají větší provoz a mají větší cartrige. Třebas většina těchlech levných tiskáren má kolem 10-12 ml za cca 300 Kč, zatímco první smysluplná inkoustová tiskárna a to Epson R4880 má 220 ml za cca 2500 Kč. A ještě vypotřebuje méně barvy na ten samý tisk co tesca.
EDIT2:
lol teď sem koukal na ten bazar Rodea a je mi jasné která bije takže můj post je tu značný overkill ale nechám to tu pro jiné když už jsem to napsal

Odpověď s citací