Áno, už sa to tu raz riešilo, vtedy keď ja som kupoval zdroj Seasonic X-kovej rady. Každému je jasné že systém ktorý má jednu grafiku nebude potrebovať 700W zdroj a nemusíte to tu opakovať ako na zaseknutej gramofónovej platni. Tu je reč práve o tom že kedy sa spúšťa aktívne chladenie. Táto hodnota je určená percentom z maximálneho výkonu, tj. pri 750W verzii bude táto hodnota lepšia, takže zdroj bude bežať pasívne aj pri väčšej záťaži ako 650-ka. Potom sa tu stále oháňate s účinnosťou. Áno, v stredných hodnotách je lepšia, ale či už to je 90-91 alebo 92% je mi ukradnuté, hlavne aby to nebolo 70%
Ďalšia vec je to že zdroj sa väčšinou nekupuje na rok, alebo dva, ale na dlhšie obdobie. Teraz možno stačí aj slabší, ale čo keď o tri roky budem mať ja alebo kecinzer doma v kompe pretaktované 8-12 jadrové CPU ktoré bude aj v idle žrať 100W, k tomu 5 a viac diskov, nejaká tá grafika, nejaký ten radič a hneď sme pri 200W v idle. Potom aby som kupoval lepší zdroj keď budem chcieť mať ticho, lebo aktuálny už neide pasívne a v záťaži sa blíži svojim limitom? Nie, ja toto nechcem riešiť a podľa mňa je na tom podobne aj kecinzer. Je to niečo ako staré americké autá. Ich 8 valcové motory boli predimenzované, žrali veľa, ale do dnes fungujú, lebo jazdili takmer na voľnobeh. Myslíte si že dnešné 1,2-1,8-ky ktoré kvôli výkonu musíme vytáčať do otáčok na tom budú podobne o 20-30 a viac rokov? Všetci vieme že nie.