Výsledky 1 až 7 z 7

Téma: Prosbicka ke znalym - navrh jednoducheho obvodu

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Prosbicka ke znalym - navrh jednoducheho obvodu

Zdravim znale

mam prosbicku s navrhem asi pomerne jednoducheho obvodu, bohuzel schema na tohle zapojeni jsem nenasel a i kdybych jej nasel, stejne jej s mou dnesni "zrucnosti" uz nedam dohromady...

Jedna se o simulaci alarmu/kodovani pristroje, je to do auta pro specificky pristroj (nechci zbytecne ventilovat, na co presne to je, protoze pak by to samozrejme ztratilo kouzlo "ochrany" nicmene tajne to samozrejme neni, takze po SZ hodnym "pomocnikum" rad prozradim )

Takze velikost - co nejmensi, nejlepe pouziti nejakeho SMD soucastky,
    napajeni + 11V az cca. max 15V,

Mela by to byt co nejmensi krabicka (ci shluk soucastek, tvar neni tak dulezity, pouze mala velikost, idealne nejaky "kvadrik" treba 1.5x1x1cm), nesmi to v okoli "rusit" dalsi elektronicke obvody (mela by to byt soucast audioaparatury pomerne blizko zdrojove jednotky audia), z krabicky vyvedene vstupy na napajeni pro 2 x +12V a 1x zem, a na cca. 10cm kabliku co cervena dioda cca. 2mm (nevim, zda se jeste delaj v beznym provedeni, nebo uz jen SMD), ale to uz by se doladilo.

Funkce jednoducha - pri napajeni pouze na +12 stale jen prerusovane blikani diody v nejakem intervalu (treba vterinu svitit, pak 2 pauza ci nejak podobne - neni to tolik podstatne).
    Pri zapojeni +12V stale a +12V ovladane vypnout blikani.

Nic vic to umet nemusi

Prikladam neumely prave vytvoreny nacrtek:

Takze - kdo by byl tak hodny a byl by to schopne "spichnout", rad zaplatim soucastky i praci, docela mi na tom zalezi, jelikoz je to do dost draheho audia, ktere bohuzel nema jine "jisteni" proti kradezi a bez podobne ochrany by v Praze v aute asi dlouho nevydrzelo

Dekuji pekne a jak rikam - rad zaplatim primerene naklady i praci a pridam treba flasku dobre lihoviny
    Přiložené obrázky Přiložené obrázky
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    IBM T42 (Dothan M745, 1.5GB RAM, 160GB 5.4k, R9600, Wifi, BT, SXGA+, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...
    http://www.atty.cz/ - Pražský e-shop a prodejní kancelář e-cigaret

Senior Member mince
    Věk
    51
    Vliv
    287

Standardní Re: Prosbicka ke znalym - navrh jednoducheho obvodu

na to nepotrebujes vobec nic ak som teda pochopil chces simulaciu alarmu a ked zapichnes klucik do zapalovania a nastartujes prestane blikat??
    ak ano , staci ti pripojit blikajucu LED cez rezistor medzi trvaly +12V a spinany+12V v polohe 2 na spinacej skrinke /za predpokladu ze v kludovom stave je ta poloha uzemnena alebo minimalne pripojena cez nejaky spotrebic na kostru /

takze situacia kludova : trvaly +12V voci polohe2 ukostrej = blika
    nastartovane : trvaly +12V voci polohe2 zapnutej = neblika

este by som k tej LED pripojil seriovo nejaku usmernovacku
    NTB - nejake Lenovo
    PC - Intel i5 netaktovany
    fotoze : Panasonic DMC-TZ20 + DMW-MCTZ20E
    technical diver , deep full nitrox 75m :)

Diky, nicmene jak jsem uvedl, jsem v soucasne dobe "elektronicky" nepostizen, takze bych nedal dohromady s pajkou v ruce ani "krystalku".
    Proto potrebuju reseni "All in One", s vytazenymi kontakty a diodou z "minikrabicky", ke kterym pripojim +12V na pevno, pak + 12V ovladane bud spinacem nebo klickem zapalovani a kostru. A musi to blikat ci neblikat podle pripojeni toho "ovladaneho" +12V.

Fakt nejsem schopny to dat sam dohromady a musim treba pulhodiny premyslet, co znamena "pripojit seriove nejakou usmernovacku"...

Takze moje vyzva trva, rad to dobre zaplatim, kdyz to bude vypadat podle meho popisu a moji potreby

Samozrejme jsem rad a dekuji za konstruktivni "navody"
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...

(s redukovanými rozměry) Avatar uživatele Behemot
    Vliv
    228

Hehe dobrá sranda

Záleží jak na to moc spěcháš, ale něco bych mohl zbastlit z toho co mám na koleji…víceméně by měla stačit ta LEDka v sérii s rezistorem a kondenzátorem, jak navrhuje proe se dá pro klid duše strčit do série ještě jedna dioda a třeba i pojistka.

Jestli chceš nějaké solidnější spínání, tak nad tím si můžu potrápit mozek…jinak pro sebe bych to vyřešil posuvným spínačem (heh, to by vypadalo jak bomba ) nebo to připojil napevno, nakonec ono nevadí když to bude blikat pořád, ne? LEDka ti autobaterii nevybije ani za několik let
    Jsem k dispozici na kontaktních údajích uvedených v profilu, na webu (viz odkaz výše) a na Behemot@jabber.cz.

Nespecham nijak urputne, ale pokud by se to dalo udelat do konce roku, byl bych rad.
    Blikat furt by to nemelo, jelikoz treba v noci s tim jet 300 km a ze stredniho panelu by na mne blikala cervena LEDka - to prave nechci, to by mne dost otravovalo. Spinat respektive vypinat to potrebuju prave "instantne" tedy tim +12 ovladanym spinackou, nebot kdyby to bylo na nejake tlacitko, tak na to 100% budu zapominat a nemuselo by to v aute do rana byt, ze mi LEDka nevybije 100Ah baterii to vim docela dobre uz takhle mi tam jedna blika ve vestavenym alarmu a chapu, ze jeji odber je naprosto zanedbatelnej.

Jinak pokud to zvladnes vyrobit, aby to bylo dle popisu (maly rozmer "krabicky", idealne kvadrik popsane velikosti - cim mensi, tim lepsi, 3 kontaky nebo primo vyvedene 3 vodice na +12, + 12 IGN, kostra a z krabicky na par cm vodici LED dioda, zapinani/vypinani spinanym +12V IGN, nebude to "topit", nebude to ve "vypnutem" stavu blikani rusit cca. 10 cm vzdaleny vystup predzesilovace audia) pak si stanov cenu a ja ji rad zaplatim, jelikoz to fakt potrebuju a nejsem schopen si to k obrazu svemu postavit sam
    Naposledy upravil tiktak; 05.12.2010 v 02:43.

(s redukovanými rozměry) Avatar uživatele Behemot
    Vliv
    228

Lehce jsem včera pohledal, takže pod tím 12 V ovládaným spínačkou si mám představit to, že po zapnutí zapalování/nastartování to přivede napětí někam, kde před tím nebylo, což se dá použít na tranzistor, jo No zkusím zaexperimentovat se zdroji, tam 12 V mám, a oznámím pak výsledky.

Cena, heh, naberu smetí z různých nefunkčních desek…koupíš mi něde na srazu pivo nebo tak
    Jsem k dispozici na kontaktních údajích uvedených v profilu, na webu (viz odkaz výše) a na Behemot@jabber.cz.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Zapojení LED obvodu
    Založil dobi v sekci fóra Case modding
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 03.08.2010, 18:45
  2. Rada u prizpusobeni dvou obvodu
    Založil Špeta Marek v sekci fóra Elektronika a bastlení
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 15.06.2009, 19:01
  3. C : tvorba jednoducheho grafu v BMP
    Založil mudboy v sekci fóra Programování
    Odpovědí: 1