Výsledky 1 až 25 z 141

Téma: LAN - jak zapojit ? jaké věci použít ?

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member Avatar uživatele HollyG
    Věk
    39
    Vliv
    287

Standardní Re: LAN - jak zapojit ? jaké věci použít ?

Zakladni podminka byla ze tam prave 2 zarizeni mit nechce

Ale souhlasim s tebou, ze dalsi krabice propojena kabelem kvalitu pripojeni nezhorsi a je to lepsi nez nejake wifikundace s jednim zarizenim, zvlast kdyz si poskytovatel vzpomene, ze to udela jinak nez jak to ma ted.
    Lidi o mně říkají, že jsem flegmatik. Mně je to ale jedno!
    I'm not arrogant...I'm just better than you!

Citace Původně odeslal HollyG Zobrazit příspěvek
    Zakladni podminka byla ze tam prave 2 zarizeni mit nechce
    Ano chápu to jen z toho hlediska že jsem řešil stejný problém u rodičů doma (naprosto stejná situace).
    Problém je v tom že pokud se nemůže dostat do administrace APčka (které má někde na půdě) tak prostě není jeho a tudíž není co řešit.
    Sám jsem na to musel přistoupit - protože nikdo žádný bridge kvuli jednomu klientovi dělat nebude.

2. možnost je že microtik, ubiquity dělat antény které v sobě už mají router - čili z antény vede nikoliv koax ale rovnou ethernet kabel a ten může narvat přímo do už svého routeru.
    Ovšem záleží jak se poskytovatel bude tvářit na výměnu antény (která mimochodem stojí 1500,- +/-).
    Paul Atreides
    NPE-squad.com - Clan Leader

COMP: Win7 x64 prof. | C2D E8400 3Ghz | ASUS P5B DeLuxe | Corsair 6000 MB DDR2 800MHz | ASUS GTX 560 Ti 1GB-DDR5 | SB Audigy SE 7.1 | Seagate 1000GB & 500GB (šuple WD 320GB) | Corsair 520W | 26" LG fullHD 1920x1080px 8ms
    NAS-server: Win Home Server 2011 | 1,6 Atom D525 (2 core | 4 threads) | ASrock mini-ITX | 4 GB DDR3 800MHz | Western 1TB GreenPower | Fortron 200W 80-BronzePlus | ftp, web, mumble, vpn, Servio DLNA share system, komplet PLEXI case
    NetBook: ASUS Eee1001PQ (violet) | 1,6 ATOM | 1 GB RAM | 250GB HDD | 1024x600 px LCD | baterie 7h :)
    FOTO: Olympus E-520 | 14-42 ZuikoDigital | 40-150 ZuikoDigital

my sme sa pochopili, snazil som sa najst ine riesenie ako zapajat 2 routre za seba, kedze sa inak neda, tak budem davat ten druhy router, nastavit to uz viem, len som dufal, ze nebudem musiet zivit 2 routre mimo ine..

no a to ze sa neviem dostat do routra, to bude tym, ze ani neviem aku IP by som mal skusit, lebo ked vypnem pevnu IP, ziadnu inu mi neprideli a ked zapnem pevnu IP, tak ziadna logicka IP co skusim ma nehodi do mojho routra..akurat tak do jeho microtikov alebo do Linksys routra v inej lokalite nevadi no..
    PC: GA-Z68X-UD3P + i7-2600K + 4x4GB G.Skill 1333CL7 + 8800GT + Audigy2 ZS + Intel 520 120GB R.0 / Seagate 750GB R.1 + Seasonic X660 + Fractal R3 + Phobya 480 + 4xNoctua P12, EK Supreme HF+, ACool VPP655 + XSPC Tank
    NB: DELL XPS M1330 [T7500,4GB RAM,Intel 320 160GB,8400M-GS] + Double Copper Mod, Seven x86+PAE patch

Ahoj, sestavuji doma datovou a internetovou síť a potřebuji poradit s jejími prvky. Dost jsem toho načetl, ale nikde nemohu najít odpověď na můj konkrétní problém, snad ji najdu zde.

Jde o to, že potřebuju bezdrátově pokrýt obě patra a zároveň, aby počítače v obou mohly sdílet data přes NAS. To by nebyl problém s AP ve funkci WISP repeateru, nicméně kdybych jej připojil bezdrátově k routeru, tak přes železobetonový strop to pojede hrozně pomalu a jiné kabelové spojení nelze natáhnout, mám k dispozici pouze dvojdrát se zásuvkou v každém patře.

Tedy potřebuji zjistit, jestli toho dvojdrátu mohu (a jak) využít k přemostění těch dvou routerů na způsob LAN kablu tak, aby jak internet tak data z NAS byla dostupná v obou patrech a zároveň, aby si každý "tahal" z toho dvojdrátu internet?

A také jaký router/AP byste navrhovali do 1. patra? Kvůli datovému centru bych chtěl už 5GHz Wi-fi standart, zpětně kompatibilní s 2,4 GHz, něco na způsob Netgear WNDR3700 , splňoval by požadované funkce?

Pro doplnění - router od ISP je ZyXEL P-660 HN-T3A
    NAS jsem vybral D-Link DNS-320 - Vaše dojmy, zkušenosti?
    Doma mám ještě router D-Link DSL-2641B a AP D-Link DAP-1160

Schéma:

Šlo by to samozřejmě udělat přes zásuvky, ale tam se bojím nestability při zapínání/vypínání spotřebičů a navíc si nejsem jistý, zdali jsou obě patra na stejné fázi.

Děkuji za jakýkoli postřeh/návrh

1) co si mám představit pod slovej dvojdrát ? to jako dvoulinka čili fyzické dva dráty ??
    2) když jedu nao obrázku po šipce kde je napsáno "internet" tak to vede do nepojmenované krabičky a pak teprve do routeru ke kterému je popisek "router od isp" ale co je ta nepojmenovana krabička

Já se domnívám že 1 strop ikdyž je železobeton by vadit neměl , problém je jinde a to v tom ZyXEL routeru ten má anténku o výkonu 2dbi (v tomto případě se nedá mluvit ani o výkonu... / vtip)
    čili varianta A)
    buď to dole za router dáš pořádnou anténu (10dbi) protože předpokládám že tahle stávající na zyxelu je napevno, a tím pádem pošleš inet i do patra...
    A nebo varinta B)
    protože předpokládám že tvuj ISP je O2 tak poslat po těch 2 drátech signál do prvního patra a až tam teprve připojit ADSL modem/router (pokud to ovšem není jinej byt).

Jinak krapet jsem si hrál....

když ovšem není dostatečný signál....
    pak...

nadruhou stranu tohle pojede vždy !

Ještě malej detail k těm anténám - některé sice píšou VŠESMĚROVÉ ale to taky může znamenat 360° v horizontální poloze (prostě vodorovně), 3m nad anténou bude signál nula
    Prostě kabel je kabel (ikdyby měl vést 3m po venkovní zdi !)

PS jo a vrtačku můžeš použít i jinou )))
    Naposledy upravil Atreides; 19.02.2011 v 11:48.
    Paul Atreides

COMP: Win7 x64 prof. | C2D E8400 3Ghz | ASUS P5B DeLuxe | Corsair 6000 MB DDR2 800MHz | ASUS GTX 560 Ti 1GB-DDR5 | SB Audigy SE 7.1 | Seagate 1000GB & 500GB (šuple WD 320GB) | Corsair 520W | 26" LG fullHD 1920x1080px 8ms
    NAS-server: Win Home Server 2011 | 1,6 Atom D525 (2 core | 4 threads) | ASrock mini-ITX | 4 GB DDR3 800MHz | Western 1TB GreenPower | Fortron 200W 80-BronzePlus | ftp, web, mumble, vpn, Servio DLNA share system, komplet PLEXI case
    NetBook: ASUS Eee1001PQ (violet) | 1,6 ATOM | 1 GB RAM | 250GB HDD | 1024x600 px LCD | baterie 7h :)

mimoto router jako takový oddděluje sítě od sebe, tzn pokud do nějaké sítě přidáš router viz tvuj obrázek (v patře) tak už by ses taky za něj nemusel z přízemí dostat. A ikdyž povolíš nějaké porty, tak třebas fnkci DLNA (automatické sdílení medií) o tu bys přišel
    ta funguje jen na 1 localní síti...
    Paul Atreides

Díky moc za postřehy, dvojdrát = 2 fyzické dráty, každý má cca 0,5mm, teoreticky by to mělo mít propustnost kolem 120 Mbit/s (nejde o internet, ten to zvládá v pohodě, jde hlavně o to sdílení dat skrz NAS)

Ta nepojmenovaná krabička je datová zásuvka ve zdi, do které je přiveden ten dvojdrát, omlouvám se, zapomněl jsem to tam napsat.

Internet je od T-mobile (pokud to nějak hraje roli)

Jedná se o 1 dům (nejsou to oddělené byty)

Jinak je sice pravda, že 10 dB anténa by to asi prosvítila, ale to bych bral až jako krajní variantu, přece jen nechci, aby rodina žila v takto "zamořeném" prostředí (to je asi pokrytecké, vím, že všude kolem lítá spousta záření z družic, vysílačů apod.) a taky to obnáší koupi dalšího HW, proto bych rád využil stávajícího drátového propojení pater.

Čili jestli správně chápu Váš příspěvek v síti jen 1 router (musím použít od ISP nebo možno koupit výkonnější a hlavně rychlejší (viz můj předchozí odkaz např. na NetGear)?) + AP. Jediná otázka tedy je jak spojit router a AP pomojí toho dvojdrátu, aby si mysleli, že to je ethernetový kabel? (Problém možné kolize dat? Internet nahoru do routeru a z routeru po stejném kabelu k AP v přízemí?)

PS.: Ta vrtačka mě dostala

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. FAQ + nekolik citaci z ruznych webu
    Založil Jezevec v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 11.08.2007, 17:13
  2. Reklamacia neuspesna! = UZ UKONCENA -ZAZRAK !
    Založil AjsTi v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 65
    Poslední příspěvek: 02.04.2006, 15:20
  3. Linky + Prameny - casti zakona vztahujici se na kupovani a reklamace
    Založil Jezevec v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 11.12.2003, 15:14

Pravidla přispívání