Tak pro vsechny opencardisty, jedna mala prihoda.
Zjistil jsem, ze moje mila opencard je na jedne strane trosku nakrapla, nuze se snahou o zjisteni, zda to bude "mit na funkci vliv" jsem ji prdnul do validatoru... Nefungovala, ani na Ladvi, ani na Florenci... Vypravil jsem se tedy na magistrat v Jungmannove... Tam me nejdriv honili jak kretena od okynka k okynku ze "tady tohle nedelame, musite tam a tam", na treti pokus jsem zakotvil uz u spravne prepazky, kde mi manik po popisu problemu postupne prilozil kartu ke trem cteckam v PC a se slovy "vymena neni nutna, revizori maji ty ctecky stejne citlivy jako mam ja tady" mi rekl, ze ji muzu nadale pouzivat. Nebo si muzu vymenu udelat, nicmene stoji
200 do 14 dnu (fantazie, kdyz to ma clovek jako doklad do MHD)
400 "na pockani"
Nicmene opet me ujistil, ze by to melo byt pri kontrole revizorem OK a vymena je v podstate zbytecna. Dneska kontrola revizorem probehla, samozrejme to nenacetlo, nicmene pan revizor projevil pochopeni, pry jsem asi treti ten den (podotykam, probehlo to v pul devaty RANO na stanici Palmovka) co ma Opencard nakraplou...
Takze odpoledne opet na MHMP a vymena... Uvidime, jestli mi daji na dobu vystaveni nejaky prechodny doklad, nebo jestli budu nucen platit drazsi "rychlou" variantu vymeny...
Vidim to tak, ze magistrat zase nakoupil na opencardy nejaky levny mrdky...Nerikam, ze jsem opencard nosil vzdy jako v bavlnce, obcas skoncila v zadni kapse kalhot, nicmene, s kartou do bankomatu delam daleko vetsi prasarny (stylem rano vyber z bankomatu - penize i karta do zadni kapsy - celej den na tom pak sedim) a funguje stale, uz tretim rokem (tuk tuk tuk)... Opencard vydrzela pul roku a kousek
Takze pro vsechny - kdyz Vam ve validatoru prestane opencard fungovat, trvejte na vymene, ja dneska s klikou utekl zbytecne ceste do ustredi DPP na IPaku... Nedejte na to, co vam nejakej radobyfachman na MHMP poradi, ctecka u PC opravdu neni vernou simulaci citlivosti ctecek revizoru![]()