No, ja mám na serveri Linux a HW RAID cez HW radič, takže toto tiež neriešim. V prípade že ti odíde doska na značkovom stroji po dvoch rokoch, tak más menšiu výhodu v tom že to nemusíš riešiť. Na skladačke by som v takomto prípade rýchlo kúpil náhradnú dosku alebo poskladal nejaký iný komp a fungoval ďalej, a po reklamácii by som vymenenú dosku predal s nejakou stratou. Stále na tom budem finančne lepšie. Ďalej musíš priznať že kvalitné dosky sa málokedy pokazia, hlavne po dvoch rokoch. Buď odídu za prvý štvrťrok, alebo po 4+ rokoch keď sa nafúknu napr. kondenzátory. Rozdiel je v tom že vtedy už ten komp bude morálne zastaralý, takže sa vymení hneď celý. Väčšinou sa kazia disky, ventilátory a niekedy zdroje.

A aby som ti ešte oponoval, tak moja otázka: čo spravíš ak ti na IBM, Dell, HP, atď. odíde zdroj (ktorý je samozrejme atypický) alebo doska mesiac po skočení trojročnej záruky? Máš ešte väčší problém ako so skladačkou, lebo tie značkové sračky ak aj zoženieš niekde, tak to bude draho a možno to bude trvať aj týždne kým ti to dodajú.