riksa> Ovšem čistě teoreticky, co když "nesprávný obrázek" není v rozporu se "správným popiskem" ? (např. prostě proto, že popisky mnoho vlastností produktu vůbec nepostihují, na rozdíl od obrázků)
riksa> Ovšem čistě teoreticky, co když "nesprávný obrázek" není v rozporu se "správným popiskem" ? (např. prostě proto, že popisky mnoho vlastností produktu vůbec nepostihují, na rozdíl od obrázků)
Myšlení zkresluje realitu.
IMO jde prave o to, jesli onen obrazek mohl budit dojem ze ona vec umi neco, co ve skutecnosti neumi. Pokud takovy dojem budit mohl, pak odstoupit pro rozpor muzes.
IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami. -- Francois La Rochefoucauld
Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.
Pokud má (jak tu někdo uvedl) napsáno že zařízení na obrázku nemusí odpovídat skutečnosti tak bych to ani neřešil. Objednal si typ 12X dostal typ 12X a hotovo.
Podle mě by mohl uspět jen s odstoupením od smlouvy bez udání důvodů (na což má právo určitě soukromá osoba - nevím jak je to s firmou) . Ale pro dobré jméno e-shopu bych to udělal
jak někdo psal výše. Vzít zpět, vrátit peníze a prodat jako bazarové.
Tědka mě napadla ještě jenda možnost (Pokud je celá rozbalená a ty jako prodávající přijmeš odstoupení od smlouvy máš právo strhnout z ceny výrobku náklady na uvedení do původního stavu, což v praxi znamená vše od nalepení přelepek až třeba po doplňení inkoustu). To by byla asi cesta jak strhnou určitej peníz aby se ti jí vyplatilo vzít zpět a prodat jako bazarové.
Tědka jsem takhle vracel MT a jsem zvědavej kolik mi naúčtujou za jednu fólii které je přes displey.
jestli tiskarna uz byla zkompletovana/uvedena do provozu, zadal bych min. 10%....., a jinak souhlas s riksou, pokud je s.r.o. neni co resit, a ano takovych zakazniku mame a ne malo![]()
MB:Gigabyte EP45-DS4 CPU:Intel Core 2 Duo E8500 rev E0@3,8GHz(9,5x400)@1,248v(load Prime)COOLER: CoolerMaster Hyper 212 RAM:Kinston HyperX 2x2048 DDR2 800 4 4 4 12 GK:Asus Radeon 5870HDD:SATA II WD500GB + WD320GB + Samsung F1 1TB BOX: Chieftec CH-05SL-B-OP PSU: Enermax MODU 525W CRT:21" LCD Samsung 215TW
i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
"Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."
Jak velký byl vůbec velký obrázek u popisku tiskárny? Jesti to byl nějaký 200×200pix, tak na tom je opravdu prd poznat a akorát by to dokazovalo slabomyslnost jedince.
//edit: @riksa: auta se prodávají v e-shopu?![]()
Internetová fóra, diskuse, seznamky a chaty jsou plné lidí, kteří o sobě říkají, že něčeho dosáhli. Jde však o pouhý přelud krmený vlastní ješitností. Skutečný život, aniž by o tom tušili, se jim vzdaluje, každým dalším úderem do klávesnice. Za skutečné lidi mluví jejich činy a ne vlastní slova.
IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami. -- Francois La Rochefoucauld
Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.
Díky všem za reakce, bylo to pro mě poučující.
Co se týče toho odstoupení od smlouvy, co mi poslal zákazník, tak tam byl uveden důvod, že byly špatně uvedeny vlastnosti produktu.
To jsem mu ihned vyvrátil tím, že obrázek velikosti 300x300 px se nedá považovat za uvedení vlastností a že všechny ostatní podstatné informace o produktu byly pravdivé.
Celá věc se nakonec vyřešila dohodou, kdy jsem nabídl kupujícímu, že vezmeme cenu tiskárny, za kterou mu byla prodána mínus aktuální cena tiskárny -5% za vybalení, a rozdíl ceny si rozdělíme rovným dílem, protože chyba byla na obou stranách. Takže tiskárnu, která dnes stojí cca 3100 Kč vykoupíme zpět asi za 3600 Kč. Zákazník na to dle očekávání kývnul, takže v zítra přiveze tiskárnu zpět.
Všem Vám děkuji za cenné informace.
Dell XPS M1210 C2D T5500 1.66GHz; 3GB DDRII 667MHz; nVidia GeForce Go 7400 256MB TurboCache; Samsung Spinpoint 120GB 5400rpm 8MB SATA; Sony DVD-RW; 12.1" WXGA 1280x800...
...aneb nenávratně jsou pryč doby strávené u OC a 3DMarků...fňuk
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)