Výsledky 1 až 17 z 17

Téma: W98(SE): K cemu je soubor bootlog.prv?

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member Avatar uživatele Mikus
    Vliv
    282

Standardní Re: W98(SE): K cemu je soubor bootlog.prv?

@jimmy: Dik za ten Icone-restore. Vis snad, jestli se ten ulozeny Icon-layoout da nekde najit, aby se pripadne moh jako soubor pretahnout i na jiny disk?

Tak jsem to chtel zkusit s tim F-diskem, ale narazilo to na muj osobni HW-problem. Primo v F-disku, muzu aktivni segment delat jen na drive 1. A ten muj komp je IBM 300PL. V zasade dobra masina, akorat ze ma dost omezene moznosti HW-rozsirovani. Ma fasky na 2 velke mechaniky, z toho jednu z venku pristupnou, jednu malou zvenci nepristupnou a 1 floppy, pricemz ve specifikacich stoji, ze taky jenom jeden floppy podporuje (nezkousel jsem to zatim s 2). Jinak ta skrin ma 2 prihradky, jednu s napajecem a tema 3 hlavnima mechanikama, druhou s kartama a floppy, pricemz jednak tu prvni pouzivam jako odkladaci plochu na napojene i nenapojene dalsi disky a ted zrovna toho na ni lezi pomerne dost, druhak to bylo umeni natahat a poskladat tam ksandy takovym zpusobem, aby mi k tomu jeste konec jedne lez v dostatecne delce ven; takze se mi do tohodle vubec nechce vrtat, abych tenhle disk napojil na primarni ksandu, kde je ted primarni master.

Jestli by funcilo fdisk e: /mbr se trochu bojim zkouset; kdyby ne, tak aby mi to misto toho nerozbilo MBR na c: ?

Takze jeste zkusim to s tim W98 CD, az se mi tu vynori z podpapiru.

A co bylo taky zvlastni, ten F-disk mi ukazal velikost C: a D: spravne (oba 120G rozdelene na 30+30+60), tenhle 80G ale jakoby mel jenom 13G (presne 12'993MB). Ze by snad proto, ze jsem ho tahnul pres RAID-kartu? Trochu by me to udivilo, protoze ta naopak napr. ve Windows umoznuje obejit ten W98-limit 128GB.

I kdyz by me dost udivilo, ze by to mela byt nedokonalost Ranishe. Uz tu s nim delam vic nez 2 roky a za tu dobu jsem s nim uved do provozu nemalo disku, na tohle jsem ale narazil poprve. Ale jak serika, neni nic, co neni a tim mene snad jen proto, ze jsem to jeste nevidel

Nez jsem se k tomuhle dopracoval, resil jsem tu v te souvislosti jeste jiny problem. Na sve startovaci diskete jsem kdysi vyhodil FDISK, aby se mi tam vesel Ranish, takze jsem ho musel nejdriv shanet (nova disketa by potrebovala W98 CD, kterou tu mam taky nekde pod vrsicimi se papire utopenou , tak jsem to stahnul s netu. Pritom jsem narazil na sestavu souboru, ktera je mensi nez na me diskete. Chybi na ni nektere soubory, o nichz si rikam, jak dalece je potrebuju, jestli bych je nemoh smazat, aby se mi vesel jak FDISK, tak i Ranish (jako 1. jsem smazal readme.txt, to ale o paar KB nestaci).

COUNTRY.SYS 31 KB nejak urcuje zemi, kde sedim, ale jak? Je to snad podminka, aby bezel KEYB.COM?
    DISPLAY.SYS 17 KB potrebuju?
    EGA.CPI 58 KB potrebuju?
    KEYB.COM 20 KB tusim, ze to je program, ktery umozni jinou nez US-klavesnici
    KEYBOARD.SYS 34 KB tady by melo stat, kterou klavesnici pouzivam; takze tohle a predchozi smazat jen kdyz by mi stacilo US-kodovani klavesnice??
    MODE.COM 30 KB myslim zbytecne, akorat jeden z obecne uzitecnych DOS-prikazu, kterym vyplnili zbyle misto??

A pak je tu taky (v obou verzich stejny) balicek EBD.CAB, ktery obsahuje rovnez par zbytecnosti, jejichz vyhozenim bych ziskal dobrych 55 KB. Je to predevsim pra-DOSovy EDIT a myslim, ze DEBUG je mi tady taky k nicemu. Vidim to spravne? Ale jak je z toho CABu vyhodit? Po rozbaleni smazat, zbytek skomprimovat na RAR a prejmenovat na CAB?
    Naposledy upravil Mikus; 11.08.2010 v 19:19.
    .
    Nesouhlasím s tím, co říkáte, ale až do smrti budu bránit vaše právo říkat to. - podle Voltaira
    Moudřejší ustoupí. Věčné toť slovo. Založilo světovládu hlouposti. - Marie von Ebner-Eschenbach
    .
    Nechci žít ve světě, kde se všechno, co dělám a říkám, zaznamenává. - Ed Snowden

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Cemu verit pri mereni CPU?
    Založil Martin Šrámek v sekci fóra Intel procesory
    Odpovědí: 22
    Poslední příspěvek: 15.10.2007, 18:48
  2. K cemu je dobry ClearType?
    Založil mejla v sekci fóra Monitory
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 20.06.2004, 20:10
  3. VDD MOD K cemu?
    Založil Lipo v sekci fóra NVIDIA čipové sady
    Odpovědí: 5