Stránka 2 z 2 PrvníPrvní 12
Výsledky 26 až 48 z 48

Téma: Gtx460 / 768+1gb / gf104

Standardní Re: Gtx460 / 768+1gb / gf104

Jestli je to vyčištěný od driverů, zkus ještě kouknout, jestli tam nezbyla nějaká utilita na tweakování/přetaktování grafiky, která by mohla dělat bordel. Případně počkat na novější drivery.

Co se aquamarku týče, je možné, že drivery pro nové čipy už pro něj nemají optimalizace. Ohledně furmarku by se to dalo vysvětlit vkládáním prázdných cyklů (furmark atypicky zatěžuje grafické čipy pro dosažení co největší spotřeby a ati i nvidia chrání svůj hardware před poškozením záměrným zpomalováním téhle aplikace - zjednodušeně řečeno)
    senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy

Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci
    (tj. ikonka s vahami pod avatarem)

Senior Member Avatar uživatele Gestler
    Věk
    41
    Vliv
    233

Na ty výsledky z tý sintetiky bych se s klidem vyprdnul, patrně jen testovací metodika toho softu nesvědčí tý archytektuře.Dúležitý je, jak se na tom hraje ne?Já mám na 295GTX ve 3DM2006 taky horší výsledky než s 5870 a ve hrách je to přesně naopak. Ve vantage 5870 taky dostane na zadek.
    INTEL Core I7 2600K D2 @5Ghz HTon , Asus Maximus V Extreme Z77,4x4GB Kingston Predator 2400Mhz,MSI LIGHTNING 680GTX 1400/7100,24"Benq PVA 16:9
    2xSamsung SpinPoint F1 HD322HJ Sata II RAID 0 + Intel X25 SSD,WD my BOOK 1TB,700W Delta Electronics/HP,Hama - URAGE.
    Chlazení : Čerpadlo: Laing 18W + XSPC TOP Radiatory: MORA2 + 9x120mm fan , XSPC RX480 + 4x120mm fan Bloky : CPU - CAWEDOG ZOUY 2.0 NB,SB+MOS EKuniversal
    HARD CORE HW SERVIS - SERVIS S POUŽITÍM PROFESIONÁLNÍ TECHNIKY V OBLASTI : REBALLINGU, REFLOW, DIAGNOSTIKY - kompletní opravy poškozeného PC HW, které vám nikde jinde nenabídnou

Senior Member Avatar uživatele DOC_ZENITH
    Vliv
    270

No moje GTX480 je ve starym UT pod OpenGL pokud zapnu transparency AA zhruba o 50% pomalejší než GTX260. Ano u starších her se takto může dít.

Ad Furmark - NV karty začínej throtlovat na 105 stupňích, jinak se ve Furmarku niak nezpomalujou.
    The best Unreal Tournament maniac.

a co takhle ten teselacni benchmark ? nebo klasika stalker COP
    MB:Gigabyte EP45-DS4 CPU:Intel Core 2 Duo E8500 rev E0@3,8GHz(9,5x400)@1,248v(load Prime)COOLER: CoolerMaster Hyper 212 RAM:Kinston HyperX 2x2048 DDR2 800 4 4 4 12 GK:Asus Radeon 5870HDD:SATA II WD500GB + WD320GB + Samsung F1 1TB BOX: Chieftec CH-05SL-B-OP PSU: Enermax MODU 525W CRT:21" LCD Samsung 215TW

Citace Původně odeslal DOC_ZENITH Zobrazit příspěvek
    No moje GTX480 je ve starym UT pod OpenGL pokud zapnu transparency AA zhruba o 50% pomalejší než GTX260. Ano u starších her se takto může dít.

Ad Furmark - NV karty začínej throtlovat na 105 stupňích, jinak se ve Furmarku niak nezpomalujou.
    Je to složitější Nevím, jak to má nVidia na GF1xx (zřejmě to bude stejné), ale od G80 výš to fungovalo tak, že jakmile driver zachytil kód furmarku, vkládal automaticky prázdné cykly. Z toho důvodu taky měly GeForce ve Furmarku o tolik nižší skóre než Radeony a ze stejného důvodu tehdy dopadaly GeForce v testech spotřeby ve Furmarku tak dobře.

ATi naproti tomu neměla žádnou specifickou ochranu. Někdy v době RV7xx zavedla, že se v případě detekce spuštěného furmark.exe začaly vkládat prázdné cykly (tehdy si uživatelé všimli mírného poklesu výkonu). Pak ale nV fans vinili ATi z toho, že cheatuje (netušili, že nVidia podobný způsob ochrany používá také), tak to ATi v driverech změnila a nedetekovala furmark.exe, ale kód (podobně jako nVidia, aby přejmenování aplikace nemělo vliv). Na RV8xx ale přišla změna a ochrana byla inplementovaná na hardwarové úrovni detekcí teplot a proudů, takže jakmile dojde k překročení určité hranice, přepne se karta o jednu PowerPlay úroveň níž.

Proto je taky měření spotřeby furmarkem míchání hrušek a jablek. Nové ATiny teoreticky jedou na maximu, pokud nedojde k přehřátí nebo nadlimitnímu proudu, zatímco GeForce 8/9/200 jsou zpomalované průběžně.

Některý weby o tom informovaly při vydání HD5xxx.

Jestli to u GF1xx funguje stejně jako u starých GeForce, nebo jestli to nVidia nějak změnila, netuším... nikde se o tom nepsalo. Stejně tak není jasné, jestli to ATi od vydání HD5xxx nějak neupravoval. Každopádně to znamená, že Furmark je extrémně nevhodný nástroj pro objektivní měření čehokoli
    senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy

Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci

Věk
    41
    Vliv
    233

Na tom co říká NOX něco bude,moje 5870 z podpisu se při spuštění Furmarku vypne.Restart nepomuže,musím vypnout PC, počkat minutku a pak to jede v poho.Tzn myslím že tam cosi monitoruje asi proud tekoucí do GPU,nebo maximálnjí únosný proud pro napájecí kaskádu a když je tam toho prostě moc, jde to spát dokonce jsem viděl jednu 5870 od Sapphire která tohle dělala nad 900MHz.Prostě se vypnula a s nikým nemluvila dokud jí člověk nedal chvíli pokoj, pak byla zase fit.
    INTEL Core I7 2600K D2 @5Ghz HTon , Asus Maximus V Extreme Z77,4x4GB Kingston Predator 2400Mhz,MSI LIGHTNING 680GTX 1400/7100,24"Benq PVA 16:9
    2xSamsung SpinPoint F1 HD322HJ Sata II RAID 0 + Intel X25 SSD,WD my BOOK 1TB,700W Delta Electronics/HP,Hama - URAGE.
    Chlazení : Čerpadlo: Laing 18W + XSPC TOP Radiatory: MORA2 + 9x120mm fan , XSPC RX480 + 4x120mm fan Bloky : CPU - CAWEDOG ZOUY 2.0 NB,SB+MOS EKuniversal
    HARD CORE HW SERVIS - SERVIS S POUŽITÍM PROFESIONÁLNÍ TECHNIKY V OBLASTI : REBALLINGU, REFLOW, DIAGNOSTIKY - kompletní opravy poškozeného PC HW, které vám nikde jinde nenabídnou

Ne, takhle by to fungovat nemělo. Karta by měla jet dál, jen s nižším výkonem. Tohle vypadá na nějaký problém...

Věk
    41
    Vliv
    233

Taklhe semi chovaly 4 kusy 5870 ve furmaku s velkým OC - Gigabyte,Sapphire,XFX,ASUS nad 1GHz a nad 1,33V se to vypne(při spuštění Furmarku)

Vliv
    270

Gestler - v tom případě je vadná. Pokud se to projevuje tak že zčerná obrazovka, tak to už jsem u pár karet viděl, od poškozené 6800ultry po ultra low-endové 8800GT, přes HD2900pro - černá obrazovka znamená že GPU bylo odpojeno, to se stane pokud GPU má nad 125 stupňů, nebo pokud se přehřeje napájecí kaskáda, či je kaskáda tak slabá že nedokáže dodávat dostatek šťávy a prostě to selže. Ano přesně tak se to projevuje jak to popisuješ, ihmo RMA.

No-X, toto jsem dlouho zkoumal a neshledal jsem to pravdou. GT200 ve Furmarku topily méně a to víme z jakého důvodu: Furmark loaduje shadery, a bottleneck a největší zdroj tepla u GT200 byly TMU. Dále pak nízké FPS ve Furmarku? toho jsem si nevšimnul, mívám tam na NV fps solidní. Kdyby to vkládalo prázdné cykly, určitě by to ošetřili i u Fermi aby tam neměla taový vlastnosti, protože reálně v hrách jsou jiné.

Ty 4870 chcípaly ať to ATI ošetřila jak chtěla, pak vyšla nováverze furmarku maskující se jako ETQW (aby tam jel CF a SLI) a i tam to jede na full, ještě jen to musí jet ve fullscreenu jinak spousta karet zůstane ve 2D (proč to nevim). Ale chtěl bych ukázat driver ve kterym po instalaci novějšího došlo ve furmarku k poklesu fps a snížení spotřeby + teploty karty.

Věk
    41
    Vliv
    233

Mě se tak chovaly 4 odlišné kusy,pouze po brutálním OC,jedna z prvních Sapphire teda i při malém OC.Nemyslím že je to vada,podle mě je to ochrana kaskády nebo GPU,myslím že to má na svědomí voltera.Nechci to tvrdit ale že bych viděl jen vadné kusy?Kamarád má 2kusy 5850 od Sapphire v Crossu s vodou a sleduje stejný jev jako já.Prvně se mu vypnul CF a jedna karta se nehlásila,po zapnutí PC vše OK.Navíc myslím že je to vcelku smysluplné, jak lépe ochránit kartu před poškozením než to celé odstavit? nastavením proudového limitu je to myslím o dost jednoduší než tam vymejšlet nějakou ochranu proti Furmarku.

Vliv
    270

Ano je to vada, kor po brutálním OC. 5870 má normálně třeba 200W, ale když zvedneš vcore na třeba 1,35v a takt na 950+mhz tak už žere víc jak GTX480 na defaultu. V tu chvíli to ta napájecí kaskáda nedá a proto ta černá obrazovka, přehřála se a karty spadla/vypla se. Toto přesně se mi děje s HD2900PRO 256-bit verze takže jen jeden osmipin (zapojeno stejně jen 6 pinů) a poloviční napájecí kaskáda, na defaultu nebo při OC ok, ale při zvedání vcore přesně tyhle pády do černé obrazovky, ještě při tom problikne vzádu na kartě červená dioda ala selhalo napájení. Je to chyba, OC ti nikdo negarantuje ale jakmile by se to dělo na defaultu karty tak RMA. Měl jsem v ruce dvě referenční 5870, jednu 5970 a jednu nereferenční 5850. A žádná bez zvedlutýho vcore do žádnejch blackscreenů nepadala.

Edit: O to víc by mě zajímalo to rádoby vkládání prázdnejch cyklů při Furmarku když se to dostává do stavu kdy karty kolabujou.

Věk
    41
    Vliv
    233

O prázdnejch cyklech nevím, nikde jsem o tom nazaslechl,nepřečelt ani ň. Ten BS jsem samozřejmě myslel ve stavu, kdy je ocnuto+zvednuto Vcore a pustim furmark.

Vliv
    270

Ano já taky, v hrách to nepadne tam gpu nemá takovej odběr. To vkládání prázdnejch ciklů bylo na No-x protože evidentně to vypadá že se tak neděje.

Citace Původně odeslal DOC_ZENITH Zobrazit příspěvek
    No-X, toto jsem dlouho zkoumal a neshledal jsem to pravdou. GT200 ve Furmarku topily méně a to víme z jakého důvodu: Furmark loaduje shadery, a bottleneck a největší zdroj tepla u GT200 byly TMU. Dále pak nízké FPS ve Furmarku? toho jsem si nevšimnul, mívám tam na NV fps solidní. Kdyby to vkládalo prázdné cykly, určitě by to ošetřili i u Fermi aby tam neměla taový vlastnosti, protože reálně v hrách jsou jiné.

Ty 4870 chcípaly ať to ATI ošetřila jak chtěla, pak vyšla nováverze furmarku maskující se jako ETQW (aby tam jel CF a SLI) a i tam to jede na full, ještě jen to musí jet ve fullscreenu jinak spousta karet zůstane ve 2D (proč to nevim). Ale chtěl bych ukázat driver ve kterym po instalaci novějšího došlo ve furmarku k poklesu fps a snížení spotřeby + teploty karty.
    Detekce furmarku podle názvu souboru byla zavedená v Catalyst 8.8. S těmito drivery klesl na Radeonech výkon i spotřeba ve Furmarku. Ve které verzi zrušili detekci podle názvu aplikace a zavedli detekci na základě kódu aplikace, bohužel nevím, ale dalo by se to zjistit (instalovat jednu verzi driverů po druhé a hledat, se kterou u přejmenované verze starého furmarku klesne výkon).

nVidia detekuje kód (poměr ALU:TEX). Stačí se podívat na staré výsledky. Radeony s Catalysty 8.7 a staršími měly skóre prakticky dvojnásobné oproti GeForce, které byly jinak ve hrách na stejné úrovni. GeForce prostě byly regulované už tehdy. To platí pro G80/G92/GT200. Jak říkám, u GF100 už to může být řešené jinak.

Pokud to shrnu...

Radeony 3xxx/4xxx s Catalysty 8.7 a staršími - žádné omezení
    Radeony 3xxx/4xxx s Catalysty 8.8 a několika novějšími verzemi - detekce "furmark.exe"
    Radeony 3xxx/4xxx s aktuálními Catalysty - detekce kódu furmarku (zřejmě od loňského léta?)
    Radeony 5xxx s jakýmikoli Catalysty - ochrana na úrovni hardwaru (monitoring proudů a teplot)
    GeForce 8, 9 a 200 - detekce kódu furmarku, pravděpodobně podle poměru ALU:TEX

Vliv
    270

Tak se mi dostala do rukou GTX465 Evga. A unlocknout bohužel nešla, ani když jsem tam flashnul bios z Asusu, tak to ta utilita furt odmítala. Tak bohužel ne. Navíc, u karet co maj jen 8 paměťovejch čipů, ala nelze tam flashnout bios z GTX470, tak můžete odemknout jen SP, ne rops nebot TMU (možná jsou ňákym způsobem svázaný se sběrnicí), ale bottleneckem G100 nejsou SP ale TMU. Tudiž takovejto boost neni tak velkej jak by se někomu mohlo zdát. Celově pak karta je na taktech GTX470 zhruba napůl cesty mezi GTX465 a 470.

Budiž jí ctí, že byla ořezána na tolik že i ve furmarku byla karta poměrně tichá (tišší než všechny Radeony 58xx), a OC bylo naprosto monstrózní, viz přiloženej screen, vejš mě afterburner nepustil a bylo to rock stable (ale napětí bylo už dost vysoký, takže asi i spotřeba, nicméně o té jsem neměl páru, protože jsem neměl jak to změřit, ale vzduch z karty funěl rozhodně razantně chladnější než z mé GTX480 doma. Celkově vzato teď po slevách co ta karta stojí 5500kč to neni špatný, OC potenciál větší jak má GTX460, tudiž i finální výkon lepší, nesrovnatelně lepší výkon v teselaci a větší cgpu potenciál, a pokud člověk nezvedá voltáž tak ani neni hlučnější (oproti těm krámům jako je Gainward/Palit je dokonce extrémě tichá). Jediné - oproti 460 je velikost a spotřeba(ale rozdíl nebude tak razantní, G104 je po zvednutí vcore nehorázně nenažranej čip), nicméně.... neni to teď tak mizerná karta jak z ní všichni dělaj, kor ne pokud jste overclocker.

zdar lidi,
    mam takovou malou otazku koupil jsme si 460tku 1 GB verzi a par programku mi ukazuje processors count 56 - ale ve specifikacich je streaming procesors 336 (nebo tak nejak) a potom 56 TMUs co to je to TMUs ? a jak zjistim pocet streaming procesoru ? jenom jestli nemam nejaky vadny kus ... diky ...

Tak mam za sebou nejakou dobu s gtx460 a musim rict, ze jsem spokojeny. Problemy o kterych jsem psal vys, jsem sice nevyresil, ale herni vykon odpovida. U toho furmarku to musi byt, tak jak rika No-x. Pochubuji, ze by v nem gtx460 OC mela polovicni fps oproti gtx285.

Chladic u MSI Cyclone je ok, mam natrvdro nastaveny fan na 50% a nepozoruji zadne problemy. Teploty jsou v pohode. Jenom asi pozdeji pridam pasivy na vrm, protoze ty topi opravdu hodne a fan je prakticky neofukuje.
    Přiložené obrázky Přiložené obrázky
    CPU Core i5-750 @ 4 GHz, CPU cooler Noctua NH-U12P SE2, Mainboard Gigabyte p55-UD4
    Memory 2x2024MB G.Skill RipJaw 2000MHz, GPU MSI GTX460 1GB Cyclone, HDD Intel x25-M 80GB + WD6400aaks
    Case
    Antec P182, PSU Enermax modu82+ 525W, LCD HP LP2475w

Citace Původně odeslal blekota Zobrazit příspěvek
    zdar lidi,
    mam takovou malou otazku koupil jsme si 460tku 1 GB verzi a par programku mi ukazuje processors count 56 - ale ve specifikacich je streaming procesors 336 (nebo tak nejak) a potom 56 TMUs co to je to TMUs ? a jak zjistim pocet streaming procesoru ? jenom jestli nemam nejaky vadny kus ... diky ...
    TMUs - texture mapping units - texturing units - texturovací jednotky
    S 56 SPs by na ní nešel plynule ani 3D Mark 2001.

Když jsem tu po delší době přihlášen, udělám si trochu sebereklamy:
    nVidia chce hráče zpět: recenze GeForce GTX 460 na EHW
    http://extrahardware.cnews.cz/nvidia...eforce-gtx-460
    Najdete tam mj. dvě skutečně prodejní verze Gainward GTX 460 (GS a 768MB) s aktuálním firmwarem, nešťastný neref. Zotac a šťastnou ref. nVidia GTX 460 1 GB.
    Tabulky na začátku a povídání by mohlo taky pomoct proti zmatení v papírových parametrech.
    ExtraHardware.cz
    3Dfx Voodoo, Rush, Voodoo2, Velocity 100, Voodoo3 3000, ATI Radeon X1600 XT w/ AeroCool heatpipe, Radeon X800 XL, X800 Pro, X700 Pro, 9800 Pro, 9100, AIW 9000 Pro, X300 SE, AIW Radeon DDR, AIW Rage 128, Rage Pro Turbo, IIc, XL, Mach 64 VT, GX, Matrox Impression, Millenium I, II, G100, G200, G400, nVidia Riva 128, TNT2, M64, Pro, Ultra, GeForce256, GeForce 2 Ti VX Pro, GeForce 3, GF4 Ti4600, 6600 GT PowerVR KYRO, KYRO II, Rendition Verite V2200, S3 Vision 864, 868, 928, 964, 968, Virge, Virge DX, Virge VX, Trio64 V+, Trio3D/2×, Savage 3D, 4, 4 Pro, SiS 6326, Xabre 400, Trident 8900C, 9000 (B,C, I), 9440, 3DImage9750, Tseng ET 6000 |

Terorista karabínový mince Avatar uživatele PiT
    Vliv
    300

Tak sa mi dnes pravdepodobne odporucila ASUS GTX 460 1GB po par minutach hrania Starcraft2 ... Tuhy comp, vypnuty monitor, po restarte rozsypany obraz uz pri POSTe a trvala chyba 0x00000116 nvlddmkm.sys ... Pri nainstalovanych driveroch ide W7 okamzite do BSOD, vo VGA mode fici akurat sa sem-tam mierne sype obraz... Spravila mi to ta karta uz pred par tyzdnami pri testovani TV karty, vtedy sa to nejako samovolne po par restartoch pri oprave Win7 vratilo do povodneho stavu. Teraz to vyzera tak, ze the end...

Nasrat. Po trampotach s GF2 som od nVIDIE odisiel na dlhe roky k ATi a vidim, ze sa k nej na dlhe roky opat vratim.
    And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
    Like sand slipping through my fingers, nothing ever lasts, ever will

Senior Member mince Avatar uživatele meteor
    Vliv
    274

Citace Původně odeslal PiT Zobrazit příspěvek
    Nasrat. Po trampotach s GF2 som od nVIDIE odisiel na dlhe roky k ATi a vidim, ze sa k nej na dlhe roky opat vratim.
    Jeden ptáček jaro nedělá IMHO smůla na kus, to samé se ti může stát s ATinou. A raději "radosti" s nVidií nežli "radosti" s ATi ovladači (jestli se od dob 1950Pro nepolepšili)
    "Nejhorší není to, čeho jsme se dopustili na ostatních, ale to, co jsme spáchali sami na sobě."

Intel i5-8400 (CF) | GB Z370 Aorus Gaming K3 | Kingston 2x8GB HyperX Predator 3000MHz | GeForce GTX 560Ti | Samsung 860 Pro 512GB | SB X-Fi Gamer | Asus 2014L1T | Seasonic Focus Plus 550W | SilentiumPC Armis AR7 TG | EIZO EV 2455 | Marantz PM6006 plus Wharfedale Diamond 230 + Audio-Technica ATH-T500 | Windows 10 Pro

Terorista karabínový mince Avatar uživatele PiT
    Vliv
    300

Citace Původně odeslal meteor Zobrazit příspěvek
    Jeden ptáček jaro nedělá IMHO smůla na kus, to samé se ti může stát s ATinou. A raději "radosti" s nVidií nežli "radosti" s ATi ovladači (jestli se od dob 1950Pro nepolepšili)
    Vtedy to bolo asi 5-6 GF2 a GF2 MX... Odvtedy som daval GF iba kamosovi (7900GTX, posahala sa mu, kupil 8800GTX a 3ia mu az ide) a sefovi 260 GTX, ktora umrela na prehriatie (ale od nova bola uplne horuca, co som nevedel, ze nema byt - asi tiez chybny kus, vyreklamovana zatial fici). Vsetko krabicove ASUS, BFG, Gainward... Takze ehm, tuto debatu, prosim, nerozoberajme... Jednemu kamosovi umrelo par ATin, no co som skladal pocitace ja, ATin mam na konte dobre nad 40 a umrela zatial jedna... Montujem vsetko Sapphire...

Co sa ovladacov tyka, tak minimalne za tie 4 mesiace, co GTX 460 mam, som narazil na 3 problemy, ktore nie su zrovna idealne, ale 2 z toho sa tykali AA, ktory u ATi tiez nefungoval v danych hrach (akurat nesiel zapnut, v nVIDIE isiel a robil blbosti v obraze). Takze do kvality ovladacov si moc co vycitat obe firmy nemaju. Snad len pristup k vyvojarom je lepsi u nVIDIE.
    And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
    Like sand slipping through my fingers, nothing ever lasts, ever will

Moderátor Avatar uživatele Over
    Věk
    52
    Vliv
    314

Patrně přenášíš na grafiky od NV svou negativní karmu, nemaj tě pak rády a umírají )

# Core i7 2600K # Noctua NH-D14 SE2011# ASUS P8Z68-V Pro # Kingston 8GB DDR3 1600CL9 LoVo # EVGA GTX670 FTW Sig2 # X-Fi Titanium (+LM4562) # SSD Intel X25-E 32GB # SSD Intel 320 Series 160GB
    #WD1001FALS+SILENTMAXX # Optirac AD-7200S # Enermax MODU87+ 800W # Chieftec Dragon BIG # fan control Sunbeam Rheobus # Logitech G15NEW + G5 # EIZO S2031W-E # Sennheiser HD555 (595mod) #

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání