zatial co som zbezne videl, tak cez CUDA sa koduje video ( to je fest rychlejsie ako kodovanie CPU).
Potom su nejake distribuovane vypocty. Nechcem povedat ze je to troska utrhnute od realneho pouzitia (nerad by som sa dotkol DC komunity), ale zrovna ratat nejake sialene chromozomy ci vznik vesmiru (a boh vie co este sa v distribuovanych vypoctoch rata) nezda ako nasaditelne vyuzitie.
Experimentalne sa vyvijaju raytracer-y (video tusim zo Siggraph 2009)
jedine v tomto viem porovnat CPU vs GPGPU: Pri Bruteforce 5 bounces, 3samples per pixel a 800 000 triangles scene tam dosahuje 3FPS. To je perfektny vysledok. To rozbija moj 4.4GHz i7 uplne na srot a degraduje na scot, ktoremu chyba polovica gulocok.
Jo, este 3D coat vie velmi dobre spolupracovat s CUDA (ale po relativne nedavnom update a vylepseniu Open GL podpory sa vraj tieto rozdiely razantne zmensili) Pravda, znova "voxelovanie" nie je bezna cinnost. (ak zoberiem 3D komunitu, tak len relativne male % z nej robi voxel scuplting)
ked by som to chcel porovnat s threadom o 64bit, tak ked uz nic ine, tak pri 64bite mas pristup k viac RAM. Ak zoberieme iba tento faktor, tak ludi, ktorym treba viac ako 3.5GB RAM je IMHO radovo viac ako kodovacov videa, vpoxel scuplterov a podobne co by vedeli vyuzit a aj vyuzili potencial CUDA / Open CL
Osobne by som rad videl celu tuto technologiu implementovanu ako "check box" - soft A bude vyuzivat graficku kartu, soft B a C chcem aby bezal na CPU. Troska sme zabehli do Star Trekov, ale snad sa takeho niecoho dockame.