Na lapování bych se osobně vykašlal. Vpodstatě to má větší smysl pouze pokud bys měl fakt problém, např. křivé IHS. Ale je to imho vcelku hardcore záležitost. Na CPU ztrácíš záruku, pokud ještě máš, tohle jsem ale nikdy nedělal a myslím že tam zas tolik nehrozí pokud to nepřepískneš. U chladiče jsem "lapoval" pouze starý nízký klasický chladič na socketu A, rozdíl jsem stejně nepoznal, ale nedovedu si představit jak to jde se současnýma věžovitýma chladičemi. Tam bych se fakt bál toho že při nesprávném postupu můžeš plochu chladiče zakulatit. Případně pokud to moc přeženeš tak poškodit headpipe trubice. Ale jak píšu, nemám zkušenost.

Imho pokud nemáš fakt křivý IHS, případně plochu chladiče (což bych u Scythe moc nečekal) tak je to spíše kosmetická záležitost a tedy zbytečná práce. Ale jestli jseš puntičkář který honí každý MHz ... je to tvoje volba.
"Pod vodou" znamená že jsou použity smirkové papíry na mokrý broušení, já to jen podlíval vodou. Ale pochybuju že se ti hned prvním pokusem podaří vybrousit do zrcadlového lesku.