Citace Původně odeslal e1 Zobrazit příspěvek
Odkedy mám skúsenosti s MO, používam kartu iba minimálne. Ona totiž má jednu nevýhodu, predajca platí z obratu cez POS nejaké percento banke (1-7%), takže platbu kartou treba započítať do nákladov, čo sa samozrejme odrazí na cene tovaru pre koncového zákazníka. Čím viac zákazníkov platí kartou, tým viac to zvyšuje cenu. BTW, je to pekné svinstvo. Predajca platí za POS, ja platím za vedenie účtu (vo väčšine bánk) a ešte sa nabaľujú aj na tom že nakupujem. Dlho som bol zástancom platenia kartou ale odkedy do toho trochu vidím používanie karty minimalizujem a platím radšej v hotovosti alebo prevodom.
To hej... Aj ked neviem, ktora kartova spolocnost si berie 7% ako servisny poplatok , je to svinstvo... U lokalnych bank to viac ako 3,9-4% nejde (aj to za AMEX, Diners, JCB)... Aj to je uplny zaklad. Akonahle im povies svoje ocakavane obraty (resp. ine pohadky), viete sa bavit na uplne inej urovni...
Ako by inak vyzili napr. take pumpy? Ved skoro kazdy plati za natankovanie kartou a pri tak nizkych marzach na pohonnych hmotach by to nedavali (teda predpokladam )...

Mozno sa na to treba pozriet aj z tej druhej stranky, ze pri bezhotovostnej platbe nemusis pracovat s hotovostou (logicky ), co ti zase znizuje ine naklady... Prenos penazi (a s tym spojene rizika), vklady, etc...
A hlavne v konecnom dosledku setris nase stromy & shit , lebo cim viac sa budu platby realizovat bezhotovostne, tym menej realnych penazi musi byt v obehu - a tie sa asi z niecoho vyrabaju .

Vacsinou su to len moje dohady, realne mam podlozene len tie percenta .