Chtěl jsem říct, to co HaDeS ... Otevři cvičně TIFF, upscale a začni s layery a verzemi a uvidíš, co se děje s pamětí (to nekomentuji, že zrovna PS není v práci s pamětí právě hvězda). A teď vynechávám legrace typu koláží a/nebo pořádných zdrojových dat (btw: znám fotografa, který má opravdu high-end workstationu s naposledy 64 GB RAM a ze scratche na brutal pole je na mašli).

Nemůžu moc komentovat Anandovy testy, ale popsané to tam má celkem dostatečně - on ten heavy trace test může být pro reálný svět mimo (záleží na tom, jak tam ten multi-tasking probíhá), ale třeba pro mě jsou jeho závěry dlouhodobě nejvěrohodnější (zabývá se SSDčky asi nejvíc, nejhloub a nejseriozněji). A že by bylo něco zrovna u něj špatně, o tom pochybuji (taky on komunikuje s výrobci napřímo) a nakonec syntetické testy potvrzují, že špatně nic není.

Imho to celé vede k tomu, co vždycky - reálné využití. Můžu mluvit jen za sebe, ale jestli mi bootuje systém o vteřinu rychleji je mi jedno, jestli se mi aplikace startuje místo tří vteřin tři a půl taky, ale jestli bude jedno SSD na databázi dvakrát rychlejší, nebo druhé ve write dvakrát rychlejší, to prostě poznám hned (btw: z porovnání Intelu s OCZ jsem měl docela šok, protože jsem o tom takhle předtím nečetl a až google mi vyplivl přesně tak test na anandu, kterého jsem si předtím ani nevšiml). Imho je to obdobné tomu, když říkám, že rozdíl ve výkonu jednoho SSDčka a dvou v RAID0 běžně nemusím ani zaznamenat - dokud nedojde na to specifické použití.

Co se týče zpomalování RAID polí, tak s tím neudělá imho nic žádné SSDčko, Intel (v tomhle případě) musí vydat drivery, které umí TRIM na poli - do té doby jednou za čas backup, format, restore.

Myslím, že už do téhle diskuze ničím zvláštním nepřispěju, to výše jsou asi mantinely, ve kterých můžu sloužit ...