Výsledky 1 až 9 z 9

Téma: Stages of photographer

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member Avatar uživatele ICE29
    Věk
    38
    Vliv
    272

Standardní Re: Stages of photographer

u mna je to podobne ako u e1 fotenie ma momentalne bavi len v spojeni s turistikou, pricom nafotene fotky nahram do pc a nechce sa mi ich ani dalej spracovavat, vravim si ze sa k tomu vratim neskor dorabanie diplomky & ostatne studium ma momentalne zamestnaju dostatocne, akurat si vravim ze ked dostudujem konecne bude casu viac (co je asi iba moje zbozne prianie )
    C2D E6550 & Athlon X2@4200+ + FSC Loox N560 + Nokia E51 + Dell Latitude D630
    Sony a700+bordel okolo

Docela vtipne vymluvny graf
    Ja se pristihl ze fotak pouzivam z cca 80% jen na honorovane foceni. Zbytek je bud testovani a ladeni fotak\sklo nebo One shot per motive. No snad az bude jaro a venku hezky pomer se zlepsi Mym druhym pohledem na vec je ten, ze uvazuju co mne ceka a nemine poridit za vybavu, kterou k praci skutecne vyuziju a budu potrebovat protoze na to uz skillem mam. Takove to basneni a nadseni, ze bych si poridil to a to se uz nejak vytratilo No a protoze problemem sou dycky finance, tak si na to tim focenim musim vydelat. Minuly rok sem vedel, ze budu muset vymenit setovou Sigma 2.8 za Nikkora a pak ze mne asi ceka vymenit i S70-200 2.8 za Nikkora. No to uz teda doslo a k tomu nutno pripocist co nejsvetelnejsi dostupne pevne sklo. Takze mam N50 1.4 A ted uz vim ze i kdyz se nechci vzdat crop tel, budu muset druhy telo - D200 vymenit za full frame. Ted jen vycihat ten spravnej okamzik, kdy bude D700 za super cenu nebo prijde jeji naslednik. Ach jo, proc jen musim fotit takovy siroky spektrum narocnejch akci (basket, clubove akce, reportaze, svatby) ? Tak to jen takovy povzdechnuti bokem
    Jinak mne furt prekvapuje, ze je stale kam se vyvijet, treba kompozicne nebo i zvladnutim techniky. Takze obor fotografie mne zatim stale bavi...
    4 GAMING: Intel C2D E8400 @ 4,1GHz (8x515) | MB ASUS P5Q DLX | 2xKingston DDR2@1030MHz | Radeon 5750 VAPOR-X | EIZO S2243WH-BK |
    4 WATCHING: Intel E5200 2,5GHz@3,34GHz | ASUS P5Q-EM | 2GB DDR2 | Panasonic TH-42PX80EA |
    4 TRAVELING: SONY VAIO VGN-BX297XP or Acer Timeline 1810TZ & Eurotel Data Expres |
    4 SHOOTING: Nikon D700+BG&D300+BG+S10-20/4-5,6 DC HSM+N17-55/2,8 AF-S DX+N70-200/2,8G ED-IF AF-S VR+S24/1.8+N35/2D+N50/1,4G AF-S+N85/1,8D+S150-500 5-6,3 APO DG OS HSM+S TC 1,4x EX DG+2xNikon SB900+2xMetz 58 AF-1 |

Citace Původně odeslal ICE29 Zobrazit příspěvek
    u mna je to podobne ako u e1 fotenie ma momentalne bavi len v spojeni s turistikou, pricom nafotene fotky nahram do pc a nechce sa mi ich ani dalej spracovavat, vravim si ze sa k tomu vratim neskor dorabanie diplomky & ostatne studium ma momentalne zamestnaju dostatocne, akurat si vravim ze ked dostudujem konecne bude casu viac (co je asi iba moje zbozne prianie )
    Tak nejak je to i u me, prevazuje turistika a kdyz je cas, hraju si maximalne s pseudo-makrem nebo nezavazne zkousim proniknout do taju reportaze. Ale za posledni rok mam uz slusny backlog fotek na zpracovani, nekdy se ani tyden po foceni nedostanu k vyndani karty a zkopirovani na disk. Real Life (tm) je svina.

Podle grafu: s HDR jsem blaznil nastesti jen asi dva tydny a teprve ted zacinam s prechodakama. Ambice zadne, na modre tedy nekde kousek za "All I shoot is bad."

P.S.: posledni dobou si vybaveni vybiram jen podle odolnosti - moc pisku okolo a ta lenost schovavat fotak v desti je taky nekonecna ("vsak za chvili prset prestane"). No a obcas se clovek trochu rozmachne a skonci to treba vysklenym oknem nebo obrazem na zdi (jeden legendarni vryp na slunecni clone).
    In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? | Nesnáším wide monitory.
    Workstation: Xeon E3-1275v5 :: Silentmaxx TwinBlock fanless :: Fujitsu D3417-B :: 32 GB ECC DDR4 :: Radeon Pro WX 2100 fanless :: Dell UP2715K :: Gentoo
    Server: Xeon E3-1245v6 :: Supermicro X11SSH-F :: 32 GB ECC DDR4 :: Aquantia 5GBase-T :: 36 TB storage :: Gentoo Hardened

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání