Njn tak to ti potom asi stačí nějakej slušnej TN monitor - záleží jak moc vážně to s tou úpravou fotek myslíš. Pokud opravdu hodně okrajově ve smyslu občas nějakej ořez apod. tak ti asi fakt bude stačit TN a je zbytečný tu psát do tohoto vlákna.
Tohle je vlákno o nonTN monitorech do ceny 15k což to Eizo splňuje. Tohle je pouze střední třída monitorů od Eiza a ne Mercedes. Dal jsem to sem i jako tip pro ostatní .. měl jsem problém najít monitor který by měl dobré podání barev pro úpravu fotek (tzn. nonTN a min. 10bit.), měl dobré podání černé a přitom byl i dostatečně rychlý na průměrné hraní her (hraju už jen singlepalyery, éra CS klanu je už za mnou ..).
Do nedávna jsem měl ještě CRT a marně hledal náhradu. Toto je první monitor s cenou do 15k který se tomu CRT na snesitelnou míru přibližuje a v něčem i překonává. Schválně jsme sáhnul po S-PVA které má lepší černou než IPS technologie (ale zase nepatrně horší úhly což mě osobně vůbez nevadí.
Samozřejmě to není monitor pro hard-core hráče, ale jak už jsem psal -> jeho síla je v tom že to je velmi šikovný univerzál za "dostupnou" cenu, který bylo do teď prakticky nemožné sehnat.