Mám tu teď 22" Eizo S2243WH-BK a jeví se mi hodně dobře.
S-PVA III, barvy 10bit/10bit LUT, 95% aRGB, statický kontrast 1200:1, jas 3-360cd/m2, odezva 6/12ms.
Musím říct že se mi zdá jako velmi dobrý univerzál. Výborné barvy, velmi dobré podání černé a pro normálního hráče úplně dostačující odezva - zkoušel jsem HL2 a AvP2 a naprosto bez problému. To podání černé mě potěšilo - mě to plně dostačuje. CRT to samozřejmě není ale už před sebou konečně nevidím žádnou vysvícenou šedou plochu ...
I při nízkém jasu monitor nejak dramaticky neztrácí kontrast a barevnost - rád hraju hodně temné hry jako třeba AvP a i při malém jasu obraz není "vyblitý".
Při černé obrazovce a max. jasu malinko začne prosvítat pravý dolní roh ale v je to viditelné jen v noci a v běžném provozu (cca 30 - 60% jasu) to není možné pozorovat. Při nízkém jasu vypadá černá na monitoru jako by byl vypnutý ...
I při 22" mi vyhovuje vysoké rozlišení 1920x1200 -> na monitor koukám z cca 60cm. Rastr s velikostí bodu 0,247 je krásně jemný a text se mi velice doře čte i po případném zvětšení (u 1680x1200 verze s bodem 0,282 mi to přišlo už hodně kostrbaté. Já osobně bych při pozorovací vzdálenosti větší monitor než 22" už ani nechtěl.
Panel je matný, ale krystalický efekt je tak jemný že je prakticky nepozorovatelný.
Pozorovací úhly nejsou problém, ale nejsou tak dokonalé jako u IPSu který jsem měl předtím (S-PVA při pohledu z úhlu trošku žloutne).
Jas jde stáhnout tolik až je to skoro zbytečné. Mód automatické regulace jasu funguje dobře.
Podstavec polohovatelný do všech stran + pivot, USB hub, repráčky které nejsou vidět (nepoužívám), software pro nastavení OSD a Colormanagementu přímo z Win. Záruka 5 let / 30k hodin.
Zatím se mi ten monitor fakt hodně pozdává ...