zivan: Ta cena toho DELLu je už je skutečně moc vysoká a navíc velikost 27"/WUXGA je vzhledem k mé pozorovací vzdálenosti (cca 50 cm) IMHO příliš velká. Jinak ke zn. DELL nemám přiliš velkou důvěru, a to i přes poskytovanou velkorysou záruku (NBD/Pr.p.). Asi ví, proč ji poskytují.. Ostatně, jak všichni zainteresovaní ví, je zde "malý" háček, tj. REPASY.. Jistě netřeba rozvádět...

Sharker: Právěže jsem si pročetl různá disk. fóra a mé dojmy z nich jsou poměrně smíšené, vzhledem k některým značně kontroverzním reakcím.. BTW, nějaké neg. zvuk. jevy jako pískání, bzučení apod. nepozoruješ ?
A s tím mačkáním obrazovky v daném kontextu jsi mě docela dostal...

wong: To HPéčko jsi si nastavoval dle subj. dojmu nebo dle nějakého doporučeného ICC profilu ?

Vážně jsem uvažoval i o tom LtK zmiňovaném PHILIPSu 240PW9ES, ale po přečtení této diskuse http://tweakers.net/productreview/11...age=2#reacties jsem od toho také ustoupil...

Jinak pro upřesnění - velikost panelu 24"/WUXGA je pro mě hraniční vzhledem k již zmíněné pozor. vzdálenosti a cílové oblasti využívání PC - tj. běžná kanc. práce (Office etc..), web a okrajově úprava foto (na amat. úrovni). Hry nehraji(!)..

Po nekonečných anabázích jsem dospěl k závěru, že sehnat dnes přijatelný monitor za rozumnou cenu je asi prakticky nemožné...