Přidám svůj názor.
Pokud je ta možnost a nebyl by to pro tebe velký problém, tak bych zvážil i pořízení kvalitních sluchátek. Je to cenově nebolestivé řešení a za zlomek ceny DAC+repro získáš stejně kvalitní projev. Ale kromě výhod (eliminace akustiky místnosti, možnost poslouchat i když přítelkyně by ráda ticho) to má samozřejmě i nevýhody (nižší komfort, krapku jiné vnímání zvuku, když chce přítelkyně slyšet tak má smůlu...).
Pakud chceš jít tebou vytyčenou cestou, tak bych netrval na externím DAC. Průšvih je, že zesilovačů s digitálním vstupem moc není (např. Onkyo dělá nějaký do 10 tis).
Repro Xavian obecně můžu doporučit, i když Primissima jsem neslyšel. Škoda, že NAD v téhle cenovce nemá nic s digitálním vstupem (pokud vím). Protože Xavian a NAD si moc dobře rozumí (doma mám Xavian XN125 MKII+NAD c320BEE+NAD 521i).
Pokud máš v plánu to domácí kino časem realizovat, tak můžeš zvolit cestu středně drahého receiveru, kde by kompromis neměl být až tak znát (napadá mě třeba NAD T737). ALe to už je samozřejmě dražší a je otázka jestli ta potřeba více kanálů ti odůvodní vyšší pořizovací cenu, hmotnost i spotřebu.
PS: Protěžuju NAD a Xavian, páč s nima mám dobré zkušenosti. Rozhodni podle sebe jakou značku vybereš dle vlastních preferencí na základě POSLECHU.
Jo jak velká je tvoje poslechová místnost?