No, pokud plánuješ investici řádově 10-20K do repro a zesíku, tak je imho investice v řádu tisíců do DA převodníku hodně velkej luxus.
Osobně bych volil stereo zesilovač nebo receiver, který je vhodný i na stereo. Mně ve své době doporučovali Yamahu, že u nich je stereo na vyšší úrovni než u ostatních značek. Jak je to dnes u aktuálních modelů bohužel nevím.
Co se týče propojení, určitě bych uvažoval jedině digitální. Digitál budou mít samozřejmě i stereo zesilovače. Např. Denon to u svých přístrojů do 10K určitě má. Otázka je, jak to tam bude s případnými dekodéry. Pokud máš ale HTPC, asi tě to moc zajímat nemusí, protože všechno dekóduješ v něm a do zesíku půjde rovnou PCM.
Osobně bych šel zkusit poslechnout nějaký zesík a nějaký receiver v cenovce, kterou si můžeš dovolit, a podle toho vybrat.
Taky jsem to před lety řešil. Nakonec zvolil ale receiver, protože jsem chtěl vícekanál. Většinu času mi to sice hraje na stereo, se kterým jsem spokojen, ale když si chci pustit nějaký film, tak jsem za 5.0 (v mém případě) vděčný - ten rozdíl je značný. Otázka jak v případě o řád nebo dva kvalitnějšího sterea, jestli to ten prostor nahradí. Pravověrci tvrdí, že ano
EDIT.
ad dekodéry - základní co potřebuješ je DD (Dolby Digital - AC3) a DTS. To jsou klasické zvukové formáty používané na DVD. Ty ostatní jsou obvykle věcí BD, já osobně se s nimi příliš nesetkávám... resp. nesetkal jsem se zatím z žádným formátem, který by mi receiver nepřehrál. Nicméně problém je obvykle už u televize (kterou to přehrávám), protože ta nepodporuje passthrough DTSale i když to pouštím z DVD playeru, který umí passthrough čehokoli, tak jsem taky neměl problém (obvykle různé ripy).