Kompakt od Samsungu jsem v ruce neměl hodně dlouho, ale když to bylo naposled, rozhodně nespadal pod průměr.
Když Samsung s kompakty začal, nestály za nic. Optika byla opravdu zvláštní; např. fotka futer od dveří spíš připomínala bublinu, než obdélník... Pak přišli s novou řadou; na objektivech se místo "samsung lens" objevilo "schneider-kreuznach" a po optické stránce byly výstupy skutečně jinde. Netuším, jestli objektivy s logem Schneidera musely splňovat určitá minimální kritéria, nebo jestli Samsung někomu přebral tým na vývoj optiky, ale rozdíl to byl tehdy dost markantní. Znám pár lidí, kteří si nedlouho poté kompakt od Samsungu koupili, tehdy jsem si ho i půjčoval a skutečně mi přijde, že jsem od té doby držel v ruce mnoho horších produktů. Druhý člověk, který ho používal, mě letos požádal o radu s výběrem nového, protože Samsung po těch letech odešel... Byl poměrně zoufalý, co koupit, protože ho používal hlavně na rodinných oslavách (tzn. horší jasové podmínky) a když srovnal fotky vlastní a fotky svých známých, kteří mají novější produkty (jmenovat nebudu, bylo by to o flame), vycházela mu ta V50 jako nejméně šumící s nejnižším výskytem červených očí (což jsou jeho kritéria výběru).