Výsledky 1 až 25 z 123

Téma: Zvukovky a jejich projev na sluchatka

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Junior Member
    Věk
    48
    Vliv
    229

Standardní Re: Zvukovky a jejich projev na sluchatka

Cena je pro me dulezita takze se budu snazit zvolit levnejsi variantu. Jestli jsem spravne pochopil tak BEHRINGER HA400 je kopii Pro-Ject Head Box MKII akorat s vice vystupy (ale kvalitativne jsou totozne?) a hlavne, kdyz toho BEHRINGERA HA400 koupim tak jak se to propojuje (musim dokoupit nejaky specialni kablik ( nejaky link pokud je to neco se specialnimi parametry) na kazde strane 3,5 stereo jack s tim, ze jeden zapichnu do xfi forte do toho hlavniho sluchatkoveho vystupu a druhy na input toho Behringera? - omlouvam se za takove dotazy, ale toto je premiera se sluchatkovym zesilovacem )

Na Behringer velky pozor - nektere kopie maji udelane velmi kvalitne, nektere stoji za starou belu. Byvaji tam nekdy zasadni konstrukcni problemy (ruzne preslechy, sum, zkresleni).
    Imagine there's no heaven and at once the sky is the limit
    Photoblog | Kapela

Citace Původně odeslal mada98 Zobrazit příspěvek
    Cena je pro me dulezita takze se budu snazit zvolit levnejsi variantu. Jestli jsem spravne pochopil tak BEHRINGER HA400 je kopii Pro-Ject Head Box MKII akorat s vice vystupy (ale kvalitativne jsou totozne?) a hlavne, kdyz toho BEHRINGERA HA400 koupim tak jak se to propojuje (musim dokoupit nejaky specialni kablik ( nejaky link pokud je to neco se specialnimi parametry) na kazde strane 3,5 stereo jack s tim, ze jeden zapichnu do xfi forte do toho hlavniho sluchatkoveho vystupu a druhy na input toho Behringera? - omlouvam se za takove dotazy, ale toto je premiera se sluchatkovym zesilovacem )
    Kolegu Wohmu bych bral smrtelně vážně, on s tím dělá .... je to nad všechny komentáře...

Jinak Behringer má In vstup pro sluchátkový výstup ze zvukovky, zbytek už je jasný..

A přidal jsem ještě i FiiO E5
    Specification:
    Output Power: 150 mW (16Ω loaded)
    Output Power: 16 mW (300Ω loaded)
    Signal to Noise Ratio: ≥95 dB (A Weight)
    Distortion: < 0.009% (10 mW)
    Frequency Response: 10 Hz - 100 kHz
    Suitable Headphone Impedance: 16 ohms - 300 ohms

Nebýt těch koncových stupňů, nestál by moc za řeč ... umí na baterky i USB napájení

A za ty peníze .... zvládne od iPodu až po PC všechno, co má sluchátka, i tohoto typu. (a dokonce má stejný preamp, jako má Xonar Essence).

Ale podmínka to není. Co to udělá s výstupem je vidět.

Pěkný den
    Přiložené obrázky Přiložené obrázky
    Naposledy upravil shapet; 04.01.2010 v 14:24. Důvod: graph

Aha, az podle fotky ho poznavam - toho Uliho NEBRAT! Mame ho ve zkusebne a na vystupech ma problemy s fazema nebo co, cast signalu proste uplne odrusi. Nahravali jsme klavesy a na podmaz tam byly nahrany ciste kytary (hard panning), pri prehravani na Porta Pro ty kytary totalne zanikly (ostatni zvuky naprosto neporuseny), pricemz ve sluchatkach AKG K44 to hralo relativne jakz takz. Napred jsem vinil sluchatka, ale pri poslechu stejneho materialu doma pres Focusrite Saffire LE a pres integrovanou zvukovku jsem to vyloucil, vse hralo spravne. Takze na toho Behringera pozor, udela vic skody nez uzitku - pokud se tedy bavime o pouziti na poslech pres kvalitni sluchatka... Pri aplikacich, kde nejde tolik o kvalitu zvuku, ale o distribuci do 4 sluchatek, je to OK.

.. Ono taky co by clovek za ty penize chtel, ze

Na druhou stranu jsem slysel chvalu napr. na tenhle kousek:
    http://www.audiotek.cz/Behringer-HA4...4%8De/:3:13677
    A taktez na tento:
    http://kytary.cz/presonus-hp4-4-kana...ovac/HN097314/

O tomto by to chtelo najit nejake dalsi informace:
    http://kytary.cz/samson-samp-sluchat...ovac/HN095055/

P.S.: Rozhodne bych se nespolehal jen na specifikace, protoze s tema si obcas vyrobci delaji, co chteji.
    Naposledy upravil Wohmatak; 04.01.2010 v 14:28.
    Imagine there's no heaven and at once the sky is the limit
    Photoblog | Kapela

Já jsem se tam neměl dívat .

U Samsona na mě vykoukl Roger Waters, kterej užívá jejich výrobky, kloudné recenze spíš na HeadRoom, ale ti jsou tvrdí na každého.

A především jsem si všiml Presonus HP4 Preamp ... to je dobrá značka, s tímto tintínkem se symetrickými i nesymetrickými výstupy v této cenové kategorii moc vidět není. Teď je prodávaj za 105 USD tuším, to je polovina ceny u nás. Balanced plato k tomu patří ...

Ale cena nakonec vyhrává, cena těchto sluchátek + cena karty a prásknout k tomu Rudistor ??

No to umím tak akorát já, ale já jsem blázen do audia, nebo audio cvok ?? Teď nevím. Asi obojí..

Presonus HP4 Preamp
    Přiložené obrázky Přiložené obrázky

Junior Member
    Věk
    48
    Vliv
    229

Takze myslis Shapete, ze PRESONUS HP4 (pujde mi to vubec propojit - jsou tam nejake divne vstupy - to simetricke zapojeni je asi pres ten trikolik koncovku a nesimetricke pres ten stereojack ze? je v tom velky rozdil v kvalite zvuku pri tom simetrickem zapojeni, a existuje kablik na jedne strane ten simetricky trikolik a na druhe stereojack 3,5 ?) je dobra volba k tem 650kam + x-fi forte? Budeto dostacujici kombinace? Nebo radeji volit ten Pro-Ject Head Box MKII (vyuziju jen jeden vystup) ? Jinak diky vsem kdo se mi snazi poradit a ma se mnou trpelivost
    Naposledy upravil mada98; 05.01.2010 v 18:23.

já se omlouván, až teď jsem dorazil....

Presonus jde zapojit jak symetrickým připojením (to já mám takhle sluchátka, normální je spíš nesymetrika).

Vzhledem k tomu, že se prodávají jako čistě nesyterické vstupy i jako kombinace těch na obrázku, půjde to vždy propojit.

Má to tento preaamp navíc Input 16VAC/ 1000 mA (configurable).
    Balanced Output 51 ohm (sčítají se) for TRS.
    Unbbalanced Output 26 - 330 ohm...

A koneckonců se dá koupit to samé jen pro čtyři vstupy nesymetrické.

Tak to prostě poběží. Konfiguruje se to tím čudlíkem . A pro TRS vstupy přepínačem.

Poznat se to na kvalitních sluchadlech sice dá, ale to je pro něco, co už Wohma přesně vypsal.

Dá se s tím konfigurovat Heaphpone Level . A ten poslouchá přes TRS víc.
    Pro poctivý použití je možné oba způsoby ignorovat ... Vážně

Junior Member
    Věk
    48
    Vliv
    229

Diky vsem nakonec jsem se rozhodl, ze si udelam radost a koupim StyleAudio Topaz dle rady Shapeta. Propojim to optikou s auzentechem forte a pak uz jen poslouchat tu nadheru co se bude linout z tech HD650 , ktere uz jsem koupil.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. SE W300i a stock sluchatka
    Založil Reno v sekci fóra Ostatní hardware
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 16.10.2006, 15:20
  2. 5.1 sluchatka vs stereo sluchatka ?
    Založil Aceh v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 22.11.2005, 22:13
  3. Praskanie na analog vstupe zvukovky Audigy 2ZS
    Založil nobody v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 13
    Poslední příspěvek: 18.11.2004, 23:52
  4. Sluchátka Speedlink Medusa 5.1 zkušenosti:
    Založil jfk v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 24.05.2004, 12:03
  5. Vystup na sluchatka na predni strane bedny...
    Založil Umbro v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 30.11.2002, 15:47

Pravidla přispívání