Stránka 5 z 5 PrvníPrvní 12345
Výsledky 101 až 123 z 123

Téma: Zvukovky a jejich projev na sluchatka

Standardní Re: Zvukovky a jejich projev na sluchatka

pre mna je smerodatny iny rebricek
    http://www.cdprehravace.wz.cz/sluchatka/zebr.htm
    MSI K8N Neo FSR, Sempron 2800+, 2x 512MB DDR, 7600GS, SB Live, 80 GB Maxtor, WD3200AAKS, LG GSA-H12L, Acer 1951Cs, G25, Genius SP-HF 2000X, N95

Jenze tady neni zohlednena cena a nektery testy jsou i 3 roky stary, od te doby se to dost pohlo. Takze na to pozor, nekde ten v/c sloupec nemusi sedet.
    Imagine there's no heaven and at once the sky is the limit
    Photoblog | Kapela

Senior Member
    Vliv
    304

JohnZ: Souhlasim s wohmou, navic bys musel mit stejne zesilovace, na kterych ty testy probihaly, abys dosahl stejnych "objektivnich" podminek reprodukce, a presto bys mohl po poslechu (sve hudby) ten zebricek zmenit, u sluchatek totiz hraje dulezitou roli subjektivita a poslouchany zanr. Osobne napriklad nesouhlasim se stejnym poctem procent za zvuk u AKG K701 a Sennu HD600/650. Vsechna tri jsem dlouhodobe (nekolik let) vlastnil s ruznymi zesilovaci a AKGK701 jsou pro me rozhodne lepsi nez Senny HD580/600/650. K Sennum navic potrebujes uz hodne dobry (drahy) zesilovac, abys z nich vymackl to nej, a to je pak lepsi rovnou nasetrit na sluchatka kategorie HD800, Beyer T1, Denon AH-D 7000...
    Naposledy upravil Kankal; 22.12.2009 v 08:42.
    2 0 1 3 2 0 1 3 2 0 1 3 2 0 1 3 2 0 1 3 2 0 1 3 2 0 1 3 M --- zɔ˙ƃuıʞɔolɔɹǝʌo
    0 P F 1 0 0 1 1 0 0 1 1 2 P F 1 0 0 1 1 0 0 1 1 0 P F 1 M --- oʌǝɹɔloɔʞıuƃ˙ɔz
    1 F P 0 1 0 1 0 1 0 1 0 1 F P 0 1 0 1 0 1 0 1 0 1 F P 0 X --- zɔ˙ƃuıʞɔolɔɹǝʌo
    2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 III --- oʌǝɹɔloɔʞıuƃ˙ɔz

Já nechci a nemůžu zakládat nový téma......

Jenom VŠEM chci popřát, za moc ...

Veselé Vánoce, šťastný a úspěšný nový rok
    Merry Christmas and our best wishes for happy and prosperous New Year
    Joyeux Noël et nos meilleurs voeux pour le Nouvel An
    Frohe Weihnachten und beste Glückwünsche zum Neuen Jahre
    Buon Natale e felice anno nuovo
    Natale hilare et annum faustum

Junior Member
    Věk
    48
    Vliv
    229

Taky preji vsem vse nej v roce 2010. A mam dotaz na Shapeta mam auzentech x-fi forte 7.1 propojene digitalne s logitech z5500 hlavne na filmy. Vim ze to na muziku neni zadny zazrak a proto uvazuji nad sluchatkama a rozhoduju se mezi sennheiser hd 650 a AKG K701 jsou oboje docela drahe takze ktere bys prosim spise doporucil (vim ze je to o usich a preferencich kazdeho jedince, ale presto bych chtel vedet ke kterym se spise priklanis) a jestli to zminena zvukovka pres ten sluchatkovy vystup nejak solidne zvladne nebo by bylo vhodnejsi jeste prikoupit nejaky sluchatkovy zesilovac popripade jaky? Jeste jeden dotaz druhy comp je se zvukarnou trosku horsi a to Creative X-Fi mX Xtreme Gamer-Fatality Pro Edition, ktera je propojena take s logiech z5500 digitalne optikou, takze ty sluchadla bych tam take sem tam pripojil a nejspis asi na vystup prednich reproduktoru ze? Bude projev zminenych zvukovek hodne odlisny bez toho sluch. zesilovace? za odpoved dekuji

Výrobci zvukovek deklarují AŽ 600 ohm sluchátka.... nooo, ony je přehrají.....

Všimněte si, že nic nedodávám ....

Použít HD650 anebo referenční AKG je bez zesilovače věc, kterou objasní jenom napojení na zmíněný zesilovač.
    Prostě to ty karty celé oploští, seříznou basy. Všude tam, kde deklarují takovou impedanci.

Přes Essence se to nedalo poslouchat, Auzen má trochu jiné řešení, ale výsledek je stejný.
    Jakmile mají sluchátka více než 100 ohm, šel zvuk do kolen.

Tohle bych vybral já:
    Japonske Style Audio Topaz s High End Burr Brown DACs PCM 1792 ­(plus USB a optikou , Cirrus Logic CS8416 ­(DC , ktere se da pripojit ke vsemu co umi produkci ­(vcetne Mac systemu . 24 bit 192 kHz a s takovou kvalitou, ze rada Style Audio vyuziva jejich poznatku pri vyvoji dale.
    ===============================
    Zvukovy chip ­(APU& ):
    rozhrani I­/O 24 bit
    sample rate converter crystalem rizeny ­( prevzorkovava 44 > 48 kHz a zpet, u X­-Fi jsou crystaly dva, 22.579MHz oscillator clock native ­- vzorkuje 2.8224 Mbit­/ sec pro 44.1 kHz a 3.072 Mbit­/ sec pro 48 kHz extra oddelene .
    digitalni filtr
    audio mixer a generator mixer
    UAA componenty HDA
    (u Creative RISC procesor k rizeni provozu
    8 vstupu In a 8 vystupu Out ­(I2S, I4S, I8S, I16S a S_PDIF .
    U karet zpracovavajicich HD formaty ODIF vystup i vstup
    8­-tap FIR, 4x IIR downsampling
    a konecne 2 SPI rozhrani pro kontrolu A­/D a D­/A, a vetsinou 5x5 maticovy prepinac vstupu a vystupu
    -------------------------------
    To je ale skoro 10.000 Kc . Zato je to i převodník.

A tohle s tím hraje bez problémů: (nebo jenom malých)
    Pro-Ject Head Box MKII za 3.000

BEHRINGER HA400 za 800 Kc (jako téměř všechno od nich je to kopie, zato čtyřkanálová )

A něco, co vám dodá TI OPA2338UA a TPA6130A - FiiO E5 za 600 Kč (ten je přenosný, nebo s USB).

CANOR - SH-1 připomínám už jen ze slušnosti, je elektronkový a k ceně 11.000 Kč není co dodat.
    -----------------------------

Ty poslední dva používám já .... Littledot mk42 + Rudistor RPX-300 Quad Mono Headphone Amp
    (ale to už tu vlastně nepatří)
    Přiložené obrázky Přiložené obrázky
    Naposledy upravil shapet; 03.01.2010 v 22:32. Důvod: corr

Junior Member
    Věk
    48
    Vliv
    229

Cena je pro me dulezita takze se budu snazit zvolit levnejsi variantu. Jestli jsem spravne pochopil tak BEHRINGER HA400 je kopii Pro-Ject Head Box MKII akorat s vice vystupy (ale kvalitativne jsou totozne?) a hlavne, kdyz toho BEHRINGERA HA400 koupim tak jak se to propojuje (musim dokoupit nejaky specialni kablik ( nejaky link pokud je to neco se specialnimi parametry) na kazde strane 3,5 stereo jack s tim, ze jeden zapichnu do xfi forte do toho hlavniho sluchatkoveho vystupu a druhy na input toho Behringera? - omlouvam se za takove dotazy, ale toto je premiera se sluchatkovym zesilovacem )

Na Behringer velky pozor - nektere kopie maji udelane velmi kvalitne, nektere stoji za starou belu. Byvaji tam nekdy zasadni konstrukcni problemy (ruzne preslechy, sum, zkresleni).
    Photoblog | Kapela

Citace Původně odeslal mada98 Zobrazit příspěvek
    Cena je pro me dulezita takze se budu snazit zvolit levnejsi variantu. Jestli jsem spravne pochopil tak BEHRINGER HA400 je kopii Pro-Ject Head Box MKII akorat s vice vystupy (ale kvalitativne jsou totozne?) a hlavne, kdyz toho BEHRINGERA HA400 koupim tak jak se to propojuje (musim dokoupit nejaky specialni kablik ( nejaky link pokud je to neco se specialnimi parametry) na kazde strane 3,5 stereo jack s tim, ze jeden zapichnu do xfi forte do toho hlavniho sluchatkoveho vystupu a druhy na input toho Behringera? - omlouvam se za takove dotazy, ale toto je premiera se sluchatkovym zesilovacem )
    Kolegu Wohmu bych bral smrtelně vážně, on s tím dělá .... je to nad všechny komentáře...

Jinak Behringer má In vstup pro sluchátkový výstup ze zvukovky, zbytek už je jasný..

A přidal jsem ještě i FiiO E5
    Specification:
    Output Power: 150 mW (16Ω loaded)
    Output Power: 16 mW (300Ω loaded)
    Signal to Noise Ratio: ≥95 dB (A Weight)
    Distortion: < 0.009% (10 mW)
    Frequency Response: 10 Hz - 100 kHz
    Suitable Headphone Impedance: 16 ohms - 300 ohms

Nebýt těch koncových stupňů, nestál by moc za řeč ... umí na baterky i USB napájení

A za ty peníze .... zvládne od iPodu až po PC všechno, co má sluchátka, i tohoto typu. (a dokonce má stejný preamp, jako má Xonar Essence).

Ale podmínka to není. Co to udělá s výstupem je vidět.

Pěkný den
    Naposledy upravil shapet; 04.01.2010 v 14:24. Důvod: graph

Aha, az podle fotky ho poznavam - toho Uliho NEBRAT! Mame ho ve zkusebne a na vystupech ma problemy s fazema nebo co, cast signalu proste uplne odrusi. Nahravali jsme klavesy a na podmaz tam byly nahrany ciste kytary (hard panning), pri prehravani na Porta Pro ty kytary totalne zanikly (ostatni zvuky naprosto neporuseny), pricemz ve sluchatkach AKG K44 to hralo relativne jakz takz. Napred jsem vinil sluchatka, ale pri poslechu stejneho materialu doma pres Focusrite Saffire LE a pres integrovanou zvukovku jsem to vyloucil, vse hralo spravne. Takze na toho Behringera pozor, udela vic skody nez uzitku - pokud se tedy bavime o pouziti na poslech pres kvalitni sluchatka... Pri aplikacich, kde nejde tolik o kvalitu zvuku, ale o distribuci do 4 sluchatek, je to OK.

.. Ono taky co by clovek za ty penize chtel, ze

Na druhou stranu jsem slysel chvalu napr. na tenhle kousek:
    http://www.audiotek.cz/Behringer-HA4...4%8De/:3:13677
    A taktez na tento:
    http://kytary.cz/presonus-hp4-4-kana...ovac/HN097314/

O tomto by to chtelo najit nejake dalsi informace:
    http://kytary.cz/samson-samp-sluchat...ovac/HN095055/

P.S.: Rozhodne bych se nespolehal jen na specifikace, protoze s tema si obcas vyrobci delaji, co chteji.
    Naposledy upravil Wohmatak; 04.01.2010 v 14:28.
    Photoblog | Kapela

Já jsem se tam neměl dívat .

U Samsona na mě vykoukl Roger Waters, kterej užívá jejich výrobky, kloudné recenze spíš na HeadRoom, ale ti jsou tvrdí na každého.

A především jsem si všiml Presonus HP4 Preamp ... to je dobrá značka, s tímto tintínkem se symetrickými i nesymetrickými výstupy v této cenové kategorii moc vidět není. Teď je prodávaj za 105 USD tuším, to je polovina ceny u nás. Balanced plato k tomu patří ...

Ale cena nakonec vyhrává, cena těchto sluchátek + cena karty a prásknout k tomu Rudistor ??

No to umím tak akorát já, ale já jsem blázen do audia, nebo audio cvok ?? Teď nevím. Asi obojí..

Presonus HP4 Preamp

Junior Member
    Věk
    48
    Vliv
    229

Takze myslis Shapete, ze PRESONUS HP4 (pujde mi to vubec propojit - jsou tam nejake divne vstupy - to simetricke zapojeni je asi pres ten trikolik koncovku a nesimetricke pres ten stereojack ze? je v tom velky rozdil v kvalite zvuku pri tom simetrickem zapojeni, a existuje kablik na jedne strane ten simetricky trikolik a na druhe stereojack 3,5 ?) je dobra volba k tem 650kam + x-fi forte? Budeto dostacujici kombinace? Nebo radeji volit ten Pro-Ject Head Box MKII (vyuziju jen jeden vystup) ? Jinak diky vsem kdo se mi snazi poradit a ma se mnou trpelivost
    Naposledy upravil mada98; 05.01.2010 v 18:23.

já se omlouván, až teď jsem dorazil....

Presonus jde zapojit jak symetrickým připojením (to já mám takhle sluchátka, normální je spíš nesymetrika).

Vzhledem k tomu, že se prodávají jako čistě nesyterické vstupy i jako kombinace těch na obrázku, půjde to vždy propojit.

Má to tento preaamp navíc Input 16VAC/ 1000 mA (configurable).
    Balanced Output 51 ohm (sčítají se) for TRS.
    Unbbalanced Output 26 - 330 ohm...

A koneckonců se dá koupit to samé jen pro čtyři vstupy nesymetrické.

Tak to prostě poběží. Konfiguruje se to tím čudlíkem . A pro TRS vstupy přepínačem.

Poznat se to na kvalitních sluchadlech sice dá, ale to je pro něco, co už Wohma přesně vypsal.

Dá se s tím konfigurovat Heaphpone Level . A ten poslouchá přes TRS víc.
    Pro poctivý použití je možné oba způsoby ignorovat ... Vážně

Junior Member
    Věk
    48
    Vliv
    229

Diky vsem nakonec jsem se rozhodl, ze si udelam radost a koupim StyleAudio Topaz dle rady Shapeta. Propojim to optikou s auzentechem forte a pak uz jen poslouchat tu nadheru co se bude linout z tech HD650 , ktere uz jsem koupil.

Moc přeji, a tuším, že radost bude veliká. A nadlouho....

Standardní How do I transfer music from my iPhone back to iTunes?

I purchased an album from itune store using my iphone. I want to copy those songs to my computer. When I try to sync the phone it says contents on iphone will be removed and replaced with songs from my iTunes library. But I don't have those songs in my itunes library. What do i do? Thank you
    unlock iphone

Kód:
    http://www.mediacoderhq.com/device/index.htm
    iTunes needed.

Junior Member
    Věk
    48
    Vliv
    229

Tak jsem zklaman chtel jsem si topaze koupit, mel jsem ho objednany za 7500 u k24.cz a dnes mi volali, ze uz se nevyrabi a ze bude nejaky novy model topaz 2 ci co.

k24 je docela zvlastni kseftik, maji tam vetsinu vyrobku Sennheiser vyrazne levneji nez jinde, kdovi, jestli je tam opravdu maji. Jednou jsem si tam objednaval sluchatka, ale nakonec jsem koupil pouzita, takze jsem objednavku zrusil, nevim, jak to tam chodi.
    Photoblog | Kapela

Junior Member
    Věk
    48
    Vliv
    229

2Shapet nasel jsem jeste sehnatelny Styleaudio EMERALD, ale ja se v tech "svabech" moc nevyznam Je o hodne horsi nez ten TOPAZ (krome toho, ze nema optiku)? Nebo nemas info o tom TOPAZU 2ce mam zatnout zuby a pockat na nej ?

Senior Member mince Avatar uživatele Pavlis
    Vliv
    291

Citace Původně odeslal Wohmatak Zobrazit příspěvek
    k24 je docela zvlastni kseftik, maji tam vetsinu vyrobku Sennheiser vyrazne levneji nez jinde, kdovi, jestli je tam opravdu maji. Jednou jsem si tam objednaval sluchatka, ale nakonec jsem koupil pouzita, takze jsem objednavku zrusil, nevim, jak to tam chodi.
    ja tam kupoval sat kartu a v pohode, sou to cesti polaci, vetsina zbozi z polska proto ty lepsi ceny na neco
    X2-4850e(2,5Ghz@1,0Ghz:1,15V@0,85V),GB 780G (HD 3200 IGP), 4GB DDR2 880, 500GB SATAII(AAKS), SH-S203D DVD-RW, Antec 3480....
    ------------------------------------------------------------------------------
    IBM T40

Citace Původně odeslal mada98 Zobrazit příspěvek
    Tak jsem zklaman chtel jsem si topaze koupit, mel jsem ho objednany za 7500 u k24.cz a dnes mi volali, ze uz se nevyrabi a ze bude nejaky novy model topaz 2 ci co.
    Topaz bude nahrazen inovovaným typem TOPAZ v.2

Topaz má lepší DAC (BURR-BROWN PCM1792 vs. Texas Instruments PCM1793). Topaz má navíc optical in.

Emerald má mírně horší převodník hlavně nemá optickej vstup, pouze USB. Takže lze jen ke kompu.

Já bych si na novej Topaz počkal, březen není daleko, a to už má být venku.

Junior Member
    Věk
    48
    Vliv
    229

Dekuju zatim se drzim snad to za to bude stat a bude minimalne tak dobry jako Topaz v.1
    Naposledy upravil mada98; 30.01.2010 v 18:52.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. SE W300i a stock sluchatka
    Založil Reno v sekci fóra Ostatní hardware
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 16.10.2006, 15:20
  2. 5.1 sluchatka vs stereo sluchatka ?
    Založil Aceh v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 22.11.2005, 22:13
  3. Praskanie na analog vstupe zvukovky Audigy 2ZS
    Založil nobody v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 13
    Poslední příspěvek: 18.11.2004, 23:52
  4. Sluchátka Speedlink Medusa 5.1 zkušenosti:
    Založil jfk v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 24.05.2004, 12:03
  5. Vystup na sluchatka na predni strane bedny...
    Založil Umbro v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 30.11.2002, 15:47

Pravidla přispívání