Výsledky 1 až 10 z 10

Téma: WIN XP úplně rozhozený vč. komunikace s HW- Důležité!

Exclamation WIN XP úplně rozhozený vč. komunikace s HW- Důležité!

Zdravím.
    Nevím kam to napsat, ale mělo by to snad patřit sem. Každopádně problém je takovýto...

Když je PC zaplý, je v pořádku a nedělá problémy, ale jeho vypínání je loterie 50:50 - bud zůstane zaseklý na obrazovce Vypínání nebo se vypne úplně a je klid. Ovšem spuštění dejme tomu druhý den je oříšek. PC se zapne, ale na monitoru svítí stále No Signal a je slyšet, že HDD neoperuje. Zkouším reset, nic. Vypnu tlačítkem z elektriky, zapnu PC a opět to samé a opět reset nekomunikuje. Takhle cca 5x než se chytí a najede až na samotnou plochu bez problému...je na vině samotný WIN nebo to bude něco víc??

Díky za pomoc...

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

Standardní Re: WIN XP úplně rozhozený vč. komunikace s HW- Důležité!

Umírající zdroj nebo deska, hledej nafouknutý nebo vyteklý kondenzátory.
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Jaké PC, jaké Win, jak stará instalace?
    Příčin může být 100+1, takže začni reinstalací Windows s heslem "do Nového roku s novými windows".
    Když se problematický start nakonec podaří, tak pak už PC běží bez problémů, nebo zatuhne?
    A co boot do nouzového režimu? Ten jde v pohodě a vypnutí z něj pak také?
    Tak jak popisuješ potíže s vypínáním bych se přikláněl spíš k SW závadě.Můžeš zkusit pátrat na čem tu vytuhává, ale spíš zkus novou instalaci...
    V případě HW závady bych hádal na desku (kondíky) nebo zdroj, ale nenapsal si co máš za HW.
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem)... a v případě kritiky nezapomeňte napsat důvod, abych se mohl poučit a polepšit

Citace Původně odeslal Connor Zobrazit příspěvek
    Jaké PC, jaké Win, jak stará instalace?
    Příčin může být 100+1, takže začni reinstalací Windows s heslem "do Nového roku s novými windows".
    Když se problematický start nakonec podaří, tak pak už PC běží bez problémů, nebo zatuhne?
    A co boot do nouzového režimu? Ten jde v pohodě a vypnutí z něj pak také?
    Tak jak popisuješ potíže s vypínáním bych se přikláněl spíš k SW závadě.Můžeš zkusit pátrat na čem tu vytuhává, ale spíš zkus novou instalaci...
    V případě HW závady bych hádal na desku (kondíky) nebo zdroj, ale nenapsal si co máš za HW.
    Sestava: PC Intel Pentium 4 Dual Core 2,4Ghz, 768MB RAM, 2x HDD 15 a 160GB, GeForce 6600 TD 256MB, základní deska MSI PM8M-V

Tak PC je celkově starý 3 roky, WINY jsou tam od června 2009. Já ten počítač koupil od jenoho hardcore hráče, kupoval si nový. On tam Ty Winy dával v červnu právě po kompletním čištění, ale co sem ho obdržel, Winy jen blbnou. Spravilo se to celkově na pár měsíců, protože tam nebyly ovladače ani aktualizace. Ale ted zase začal blbnout a už mi to jebe...

Mě napadlo, jestli to nebude ovladačema pro zákl. desku apod...? Právě, že když se start podaří, má dvě fáze - Bud zatuhne na uvodní obrazovce s údaji o systému a nebo najede v klídku až na plochu...Je to loterie právě =D
    Mám takovej dojem totiž, že ten 15GB HDD na kerým leží WINy dosluhuje..

Boot do nouzáku jsem nezkoušel, bo jsem rád, když naběhne na plochu a můžu pracovat. Se bojim právě aby neodešel system nějak úplně. Kondíky sou OK, zdroj je tam 350W Eurocase jestli to čtu dobře...

Senior Member Avatar uživatele NeMeM9aA
    Věk
    44
    Vliv
    270

350w eurocase je spatny. Bude nejspis na pokraji zivotnosti. Urcite vymenit.

Citace Původně odeslal NeMeM9aA Zobrazit příspěvek
    350w eurocase je spatny. Bude nejspis na pokraji zivotnosti. Urcite vymenit.
    A jak poznám spolehlivě, že on je tím důvodem, kterej mi se*e PC skoro denně? =D

Senior Member Avatar uživatele NeMeM9aA
    Věk
    44
    Vliv
    270

Promeris ho v zatezi a nebo ho proste vymenis a uvidis.

Citace Původně odeslal Koty45 Zobrazit příspěvek
    Sestava: PC Intel Pentium 4 Dual Core 2,4Ghz, 768MB RAM, 2x HDD 15 a 160GB, GeForce 6600 TD 256MB, základní deska MSI PM8M-V

Tak PC je celkově starý 3 roky, WINY jsou tam od června 2009. Já ten počítač koupil od jenoho hardcore hráče, kupoval si nový. On tam Ty Winy dával v červnu právě po kompletním čištění, ale co sem ho obdržel, Winy jen blbnou. Spravilo se to celkově na pár měsíců, protože tam nebyly ovladače ani aktualizace. Ale ted zase začal blbnout a už mi to jebe...

Mě napadlo, jestli to nebude ovladačema pro zákl. desku apod...? Právě, že když se start podaří, má dvě fáze - Bud zatuhne na uvodní obrazovce s údaji o systému a nebo najede v klídku až na plochu...Je to loterie právě =D
    Mám takovej dojem totiž, že ten 15GB HDD na kerým leží WINy dosluhuje..

Boot do nouzáku jsem nezkoušel, bo jsem rád, když naběhne na plochu a můžu pracovat. Se bojim právě aby neodešel system nějak úplně. Kondíky sou OK, zdroj je tam 350W Eurocase jestli to čtu dobře...
    Ha, jestli ti to zatuhuje ještě v BIOSu (pokud jsem termín "úvodní obrazovka s údaji o systému" pochopil správně), tak s tím OS nemá nic společného. Disk to být může... 15GB disk, to bude trochu starší než 3 roky, co? Takže reinstalace OS na novější 160GB disk tě stejně asi čeká.
    Pro začátek bych na to šel od lesa... zkontroluj všechny kabely (hlavně ty od disku a napájení) a karty jestli jsou dobře zasunuté. Když to nezabere, ta opiš/ofoť si nastavení BIOSu a naloaduj default. Když ani to nezabere, tak použij nějaké UBCD nebo HirensBootCD a spusť test systému a disku. A pak kdyžtak odpoj ty dva malé disky a instaluj OS na ten novější....
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem)... a v případě kritiky nezapomeňte napsat důvod, abych se mohl poučit a polepšit

Citace Původně odeslal Connor Zobrazit příspěvek
    Ha, jestli ti to zatuhuje ještě v BIOSu (pokud jsem termín "úvodní obrazovka s údaji o systému" pochopil správně), tak s tím OS nemá nic společného. Disk to být může... 15GB disk, to bude trochu starší než 3 roky, co? Takže reinstalace OS na novější 160GB disk tě stejně asi čeká.
    Pro začátek bych na to šel od lesa... zkontroluj všechny kabely (hlavně ty od disku a napájení) a karty jestli jsou dobře zasunuté. Když to nezabere, ta opiš/ofoť si nastavení BIOSu a naloaduj default. Když ani to nezabere, tak použij nějaké UBCD nebo HirensBootCD a spusť test systému a disku. A pak kdyžtak odpoj ty dva malé disky a instaluj OS na ten novější....
    Hmm, myslel jsem si, že toto bude muset udělat a nechce se mi, ale budu muset =D =/ jj, pochopil jsi to správně...jo ta 15ka je o něco starší no, takže je možný, že to má na háku no...Mám jen jeden malý disk =D Zkusim, otestuji a dám vědět...=) Díky moc =)

Citace Původně odeslal Koty45 Zobrazit příspěvek
    A jak poznám spolehlivě, že on je tím důvodem, kterej mi se*e PC skoro denně? =D
    Neni to o tom jestli je uz ted spatny nebo bude, ale o tom ze ten zdroj je tak nekvalitni, ze je zazrak ze uz neco neodeslo. Takze vymena za kvalitni zdroj je opravdu zaklad. Do auta na benzin taky nebudes lit naftu i kdyz by to za jistych okolnosti jelo.
    MB:GIGABYTE UD3R, CPU:C2D E8400, RAM 2x 2048 MB A-DATA EE, GK: ASUS Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb + 500Gb + 640Gb, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon 1693s, Monitor: Samsung 970p
    NTB: HP nc 6320

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Sdílení Win XP Prof a Win XP Home
    Založil celebris v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 22.08.2005, 03:04
  2. MBR a WIN XP
    Založil Strby v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 27.06.2005, 22:16
  3. Win XP a obnovovaci frekvence ve hrach
    Založil Lisak v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 8