takze delsi dobu procitam ruzne diskuze na netu a napisu Vam moje poznatky z techto diskuzi:
1) Seagate...pamatujete na prvni Cudy IV, jak se jim sr.aly fluidni loziska a jak se taky parkrat stalo, ze to vyteklo do HDD ...tak to samy se ted casto stava i se 7200.7 ...cili no comment
2) Maxtor....u nich je zase problem ten, ze asi nejsou delany na provoz 24/7/365....dokonce mi to takhle naznacil i jeden technik co dela primo v Maxtoru...a proc ?casto se stava, ze kdyz je nekdo provozuje a ma stale zapnuty comp, tak pak kdyz ho jednou vypne, tak harddisk se pak uz nechce znova roztocit...vetsinou nastesti staci chvili pockat a ten disk zase funguje alespon tak dlouho, ze z nej stihnes dostat data...nekdy ale skonci s tim starym znamym od IBM 60/75gxp zvukem chrrr chrrr chrrr chrrr...tam uz neni pomoci... ...navic tichost teda nic moc, respektive je to sazka do loterie, jestli nedostanes piskajici disk
3) WD....nechci byt nejak hnusnej, ale Western Digitaly se proste se.rou trochu vic nez je prumer..a to obecne a ruznymi zpusoby
4) IBM...no, asi vite, ze mam IBM rad, ale snazim se byt nestrany,a JEDINA vada, kterou jsem na netu zjistil o 180gxp je ta, ze obcas ani nenajedou hned kdyz je koupite...asi maj blbej transport ....

tak se do me zase pustte...